Kedy užívate Novalgin?

6. apr 2024

Predpísal mi ho lekár a doteraz som vždy používala panadol alebo Ibalgin. Tie sa užívajú na striedačku po 4 hodinách. Ale ako užívať novalgin a kedy si ho dať? Myslela som, že panadol je vždy prvá voľba. Má nejaké výhody novalgin oproti panadolu alebo Ibalginu? Mám v tom guláš a v tom šoku som sa zabudla opýtať lekára aj v lekarni.

taynee
Odpoveď bola odstránená
Zobraz
kaktusik007
6. apr 2024

novalgin je analgetikum, vyrazne silnejsie ako panadol ci ibalgin dokopy 🙂

po 500mg tabletke by sa ti malo ulavit, druhu by si uz nemala potrebovat, a ak, tak fakt max este jednu o niekolko hodin - minimalne po troch urcite a aj to je skoro 🙂

ved pozri pribalovy letak.

len jednu poznamku --- ja mam brat novalgin 3x denne 500g, dlhodobo, pri vyraznejsich bolestiach zvysit na 1g.... Ak by som sa tym riadila, v sucasnosti by som bola uz asi iba na opiatoch 🙂 takze s analgetikami opatrne, castym uzivanim znizujes ich ucinnost. Nevravim, ze mas byt v bolestiach, ale rozhodne radsej nieco vydrz, ako siahnut zrovna po novalgine - ak by to teda malo byt nejak castejsie.

qwer2019
6. apr 2024

Ja používam len novalgin alebo flector, závisí od tipu bolesti, podľa toho vyberám co je vhodnejšie. Ja lieky jem naozaj minimálne, ale keď už fakt veľmi trpím, tak voľno predajne mi nezaberajú. Čiže keď mám nejakú echt silnú bolesť či hlavy, zubov napríklad, siahnem po novalgine. Ja mám,.ale 2 výhody, jem naozaj málokedy tabletku, a ze vždy mi ich doktor predpíše, keď sa minú