Ahojte, som mesiac po prvej sekcii a rana zatial vyzera ok. Co ma ale trapi posledne dni, su bolesti vpravo a mierne aj vlavo pod pupkom, je to cca 5 cm pod pupkom a 5-10cm nad ranou. Su vzdy pri pohybe, v klude nie. Su akoby pichlave, alebo rezave, taky pasik asi 5cm sa taha bolest.... Doteraz som ich nemala a velmi sa bojim... Kedy najskor ste prisli na to, ze mate srasty po sekcii? Resp. Mozu byt tak skoro po porode citit?
@zozo111 bolesti budeš cítiť aj pol roka po sekcii, pri každej zmene počasia ťa tam bude niečo pichať, šklbať. Hlavne si sa mala šetriť, nič ťažké dvíhať, aby sa ti tam zápal nevytvoril a nezačalo hnisať, jazva môže byť fajn, ale nezabúdaj, že sú vo vnútri ďalšie vrstvy, ktoré zošívali a tie nemusia byť v poriadku. Mňa na to upozorňovali pri vyberaní stehov v pôrodnici.
mne rana asi 2 cm zahnisala po sekcii, brala som aj atb, a bolelo tahalo ma vjednej strane najmenej 3 roky. Nie stale ale v urcitych pohyboch
@janickacrazy
@winni
@tova a je mozne, ze som mala 3 tyzdne po sekcii pokoj a zrazu take pichlave zasklby asi 10cm nad ranou, zrazu si mam velky problem sadnut, chodit, zohnut sa, doteraz to bolo celkom ok, zo dna na den sa to zlepsovalo... Rozmyslam, ci uz citim zrasty alebo co...
@zozo111 ja som mala bolesti skoro rok, kym to uplne preslo. Postupne slabli, ale trvalo to ozaj dlho
@zozo111 Tiež si myslím, že mesiac je ešte krátko na kompletné zhojenie, takže asi tomu treba dať ešte chvíľu čas. Inak na prevenciu zrastov sa odporúča potom masáž jazvy. Tu jedna fyzioterapeutka píše o tom viac: http://intuitivehandspt.com/the-importance-of-m.... Ak ti ale nejaké veľké bolesti pretrvávajú, tak treba najprv skonzultovať s lekárom/kou, a až potom začať masírovať. Ak by bolo veľmi zle, tak prípadné zrasty sa dajú riešiť laparoskopicky, a odporúčajú použiť pri tom Hyalobarrier gel.
Ahoj, ja mám presne to isté čo ty.Som tretí týždeň po 2.sekcii (po prvej som nič podobné nemala,) a dva-tri dni dozadu mi začali take bolesti ako ťahanie a pichanie vpravo vboku, keď sa mám postaviť vtedy ma to najviac bolí alebo keď sa chcem vystrieť. Ale možno je to ešte hojenie sa po sekcii, uvidím pri najbližšej kontrole na gynde.,...možno len zbytočne skoro plasime.
pri tretej sekcii mi zabudli vybrať motúzik , stále mi presvitá pod kožou a niekedy ma pichne vpravo v jazve. Sú to už tri roky. Doteraz som nenabrala odvahu dať si to vybrať, povedala som si že už nedovolím žiadnemu doktorovi si do mňa zakrojiť . 😖
Ja som uz skoro tri roky po druhom cisarskom reze a zatial som neprisla na to, ze by som mala zrasty 🙂
ja som mala zrasty po prvej sekcii a nevedela som o nich, prišli mi na ne až pri druhej sekcii
@pariska512
@zozo111 ,dva týždne je ešte normálne, aj v nutri sú jazvy a nie len na jednom mieste..
a nezdvihali ste nič ťažké?? či to nemôže byť pruh..
môžu to byť ešte aj sťahy maternice?
Hlavne pri dalsom tehotenstve. Au.
@zozo111 No teda neviem, ale ja som mala po prvej sekcii bolesti asi 3 mesiace, potom to prešlo, podľa mna je ešte skoro. Mám za sebou 3 sekcie a pri tretej sa lekári veľmi čudovali, že nemám žiadne zrasty. Ved pojdeš po 600nedelí na kontrolu, tak uvidíš, čo ti povie dr.