Dievcata kedy uz je ten stav ze sa upchane dutiny sa musia prepichnut?muz je uz 2.tyzdne soplavy na zaciatku normalne fukal smrkal ale ozaj priserne.vysli sme aj pozitivni na kovid my s malou davno v pohode ale on snad cim dalej horsie.vystriekal uz 4 spreje z lekarne.nahrieva sa infralampou inhaluje vincentku klasika mentolova mast palime eukalyptovy olej v lampe mokre uteraky na radiatotroch vsade.priklada si hrejive obklady pod oci aj na celo skusal aj konvicku ale neprejde mu to tade.klasika nad hrncom so solou tiez nepomaha.dierky obidve zavalene zabetonovane nemoze vobec dychat nespi kvoli tomu boli ho hlava.mam ho uz poslat na ORL spravia s nim nieco? Lebo vlastne ma len sopel nekasle ani neteplotuje... a.viete ako chlap....ze so soplom sa k doktorovi nechodi.
No teraz aj tak neordinuju tak ma napadla pohotovost orl..
Tak ho vysikujem pekne krasne k obvodakovi pre antibiotika hend ako zacnu robit..
@saxana000 este raz uz davno si ho mala poslat k vseobecnemu teraz moze ist tak max na normalnu pohotovost najprv a dostane atb
sinupret forte este nech prida a uvar mu podla receptu na nete tymianovy sirup
Mna pri zapale dutin od prepichnutia zachranila konvicka, aj ked zo zaciatku nepreslo nic tak som liala a liala a ono to povolilo, vordel strasny isiel + samozrejme atb, celkove aj lokalne.
@mamina7070 no ved ja by som ho aj poslala ale to je taky strasny pacient..ze sak so soplom k doktorovi pred sviatkami nepojde.myslel asi ze za tyzden bude dobre ako vzdy pro nadche.ale toto som este nevidela ze by niekto do takehoto stavu sa dostal.
a nieco na riedenie hlienov bral? sinupret, solmucol? a kalobu?
Suché teplo na prínosove aj čelovu dutiny.sinupret.antihistaminikum.zmenit kvapky do nosa...žiadne naparovanie nad hrncom ani eukalyptov oleje...27.12. k svojmu obv.dr.
Mne na uvoľnenie pred zaspaním zaberá Olynth, Nasivin (nemali by sa používať dlhodobo) a niektorí si pochvaľujú aj len slaný sprej (morská soľ).
Muz mal upchate dutiny a na orl mu povedali, ze to nerobia hned, ze najskor skusaju menej drasticku liecbu - atb na to určené, kvapky, preplachoval si nos, uz ani nepamätám co všetko, ale prepichovaniu sa vyhol.
@saxana000
Este dnes do lekarne pre Sinipret alebo solmucol, alebo aj ACC long (acetylcystein). Pridat aj Kalobu. V lekarni ked poviete, ze potrebujete rozpustat hlieny, hned vam poradia. Necakajte.
Vela vela pit aby sa hlieny rozpustali. A vela smrkat.
Prvy mozny den naklusat k obvodneho a doplnit aj ATB.
Urcite ho nikto neposle len tak na prerazenie dutin.
Skusime dnes normalne pohotovost nebudem uz spekulovat v lekarni..
@zuzi_747 no to cely on teraz.boli sme dnes na pohotovosti.uz privolil ked pochopil ze dalsie dva dni by asi nezvladol..3 hodiny si tam pekne pockal co ludia az vonku stali ale ma normalne 24 hodinove antibiotika aj antihistaminika na odpuchnutie sliznice aj ten sinupret na zriedenie hlienov sme zohnali Tak snad mu bude za dva tri dni lepsie.
@janinah to suche teplo infralampu alebo obklady si moze davat stale ze?
@janinah ale nie teraz je to uz dobrych 10-12.ja s dcerou sme.len dva dni khchali inak ale ze vooobec nic.len s nim sa to odvtedy nejak tahalo a nechcelo nijak prejst.. a co viem tak.kovid ma.pol.Trnavskeho okresu momentalne.a podla mojho odhadu z tych 35 ludi na pohotovosti co.boli pred nami tak dobra polovica ho tam mala tiez.
@janinah ale no, nerozčuluj sa, budeš vraskava. Ja som precitala co pani napisala a hlavný problém mi utkveli dutiny preto som to poradila. Nedoplo mi, že pani písala o covide. No, ja som so synom bola na pohotovosti keď mal dva mesiace, horúčky, doma test megativny , na pohotovosti tiež a pri príjme v nemocnici ledva kvapla a už boli dve čiarky. 🙂
Ľudia, s Covidom sa musíme naučiť žiť, ako sme sa naučili s chrípkou. Priebehy budú postupne ľahšie. Čiže kto sa veľmi obáva, nech ide k lekárovi s respirátorom, alebo pred fajrontom, keď už je tam minimum ľudí/nikto. A podozriví/pozitívni Coviďáci by mali s respirátorom chodiť k lekárom určite.
a atb uz vybral ? ty neposielas sama na orl tam predsa potrebuje vymenny listok od vseobecneho a zapal dutin lieci vseobecny atb