Ahojte, chcela by som sa spytat kedy ste po porode ked ste boli zasivane mali prvy pohlav.styk. Kedy sa to tam dole tak zahoji ze uz viem ze mozem take nieco skusit? co ak sa tam este tie stehy nejako pretrhnu? Vdaka
stehy sa zahoja za 2 tyzdne, ale rodidla su uste citlive a vnutorne pohlave organy nachylne na infekciu..Najlepsim ukazovatelom je tvoj pocit...su zeny co po lahkom porode mozu zacat so sexom aj po mesiaci..6 tyzdnov nieje neporusitelne pravidlo...upozornujem ta ale ze ak si bola zasivana hlavne zvonku , moze to byt neprijemne aj po 2 mesiacoch..ja som mala 2 vonkajsie stehy, vyborny porod a po prvom porode som skor ako po 8 tyzdnoch nemohla..kazdy ma inu schopnost hojenia a aj iny prah bolesti ci citlivosti..
odporucam pockat 6tyzdnov. nie nadarmo vymysleli sestonedelie..
a potom na kontrolu k lekarovi, ak bude vsetko ok a budes sa na to citit, vyskusajte.
my sme skusili asi po 8tyz. ale poviem ti, masaker. horsie ako prvy krat.
no ja som bola sita po zadok a ranu som mala aj zapalenu..
takze tak 🙂
@sosanna88 presne po 6 tyzdnoch treba ist ku gynekologovi? To vtedy by aj malo prestat krvacanie? A ked neprestane ze budem este vzdy spinit tak aj neskor sa ist ukazat ku gynekologovi?
@martina374 tak malo by sa ist po 6tyzdnoch, aj ked krvacas,spinis..
ale napr. ja som mala este bolesti a proste som sa necitila na to aby sa mi tam doktor vrtal..🙂 tak som mu zavolala, ze nemozem prist,nieco mi do toho prislo,dobre ma zdzubal a dal mi termin potom taky, ze som bola uz 10tyzdnov po...
no viem, ze max. hranica podla spravnosti je 8tyzdnov po porode.
zrejme to zalezi na gyndosovi..
ale mna zdzubal, ze musim prist do 8tyzdna a vzapäti mi kydol hentaky termin..ale tak ano, ak by mi nieco bolo,je to moj problem a mozem sa stazovat akurat na lamparni..a ja som teda fest riskovala bo som mala bolesti a rana sa otrasne hojila..
tak ty to dodrz 🙂))
@martina374 ked sa na to budes citit..sama musis vediet ci ta dole nieco boli alebo nie,no radim pockat aspon 6tyzdnov..