Kedy po chemoterapii sa môže pacient stretnúť s dieťaťom?

lagatta
17. dec 2016

Zdravím. Mám otázku. Môj brat má leukémiu a leží v nemocnici vyše mesiaca. Je na oddelení Intenzívnej starotlivosti a pred pár dňami mu skončila liečba a pustia ho domov. Chceme ísť pozrieť cez Vianoce domov a ja neviem po akom čase sa môže stretnúť s mojim dieťaťom. Počula som, že po chemoterapii by sa to nemalo. Ďakujem za odpovede.

ataz
17. dec 2016

ahoj, vraví sa, že po 48hodinách...niekto povie že po mesiaci...ťažko povedať. Na fórach je toho plno. Sú tam tehulky, ktoré absolvovali vyšetrenia s blízkymi na onkológii, popríp. majú takých pacientov doma a vyhnúť sa im nedá... Nech sa skúsi opýtať tvoj brat svojho lekára, určite budú vedieť 🙂

lubkavargova1
17. dec 2016

nuz ano je oslabena imunita takeho pacienta...preto treba davat pozor. Pokial mate soplave dieta, tak radsej dalej od pacienta. Ale netreba histercit, ze teraz to dieta ani len na krok a nikdy v zivote nepustim uz....pozor aby ste nedopadli ako ked moj otec a mu odmeitli podat ruku na navsteve lebo sa bali ze "dostanu" od neho rakovinu. Bolo to skor smutne gesto od tych lud...

akronop
Autor odpoveď zmazal
Zobraz
princesslea
17. dec 2016

Vam nehrozi nic, skor tomu kto je po chemoterapii, pretoze je oslabeny na imunite. S dietatom nemoze byt v styku ak mu bolo robeme pet vysetrenie so specialnou latkou a to 24 hodin. Ale kludne mozete ist za nim. Hlavne aby boli deti zdrave. Lebo bratova imunita je oslabena.

zupap
17. dec 2016

@lagatta nepochopila som tvoju otázku. Bojis sa o svojho brata alebo svoje dieťa??? Brat ma oslabenú imunitu, môže ho ohroziť každý bacil o dieťa sa báť nemusíš .Moje najmenšie dieťa malo dva roky keď som začala brať chemo a nebola som bez neho ani deň ,ani keď má ožarovali . Akokoľvek,nech sa spýta svojho lekára aký má mať režim.