Kedy nie je štítna žľaza v poriadku?

27. feb 2021

Ahojte chcem sa spytat ake su priznaky toho ochorenia neviem ako sa to presne vola. V poslednej dobe mi celkom dost padaju vlasy aspon teda viac nez pred tym. A pod jednou pazuchou mam omnoho menej chlpkou apo pod druhou

autor
27. feb 2021

Ako*

bambulienka25
Odpoveď bola odstránená
Zobraz
nevenka
1. mar 2021

Ja som si zazila aj hypertyreozu, aj hypo. Priznaky pri hyper: padanie vlasov, nadmerne potenie, unava, svalova slabost, caste chodenie na velku, horucost, vysoky tlak a pulz, zadychavanie sa, vnutorny tras a nervozita. Prejavy hypo: padanie vlasov, unava, zadrziavanie vody, priberanie, spomalenost, depresie, predlzeny cyklus a spinenie pred nim an tyzden. Najspolahlivejsie je dat si zobrat krv u obvodnej, zoberie aspon TSH. Vacsinou dlhe roky pred prepuknutim mozes mat v tele protilatky, priznaky autoimunitneho zapalu stitnej zlazy, ale funkcia moze este byt v norme. Citit sa zle mozes uz vtedy, ale odbiju Ta, lebo toto liecit nevedia. Funkciu stitnej zlazy ciastocne supluju nadoblicky, tie sa mozu vycerpat tiez a prejavi sa to unavou napriklad. Az ten nasledok, ked tkanivo stitnej zlazy je natolko znicene zapalom, ze neprodukuje dostatok hormonov alebo produkuje viac ako treba. Kazda porucha sa lieci inak a tieto testy spravi endokrinolog.

autor
1. mar 2021

@nevenka dakujem moc pocula som ze z toho moze byt az rakovina😬