Kedy nastáva ten čas, že už treba navštíviť psychiatra?

5. apr 2024

Dobrý večer chcem sa spýtať ľudí,čo už to majú za sebou. Kedy je už ten čas,že treba navštíviť psychiatra? Ako to bolo u vás,resp kedy ste sa rozhodli,že už treba?

marianarem
5. apr 2024

Ked mi moje problemy zacali uz fakt velmi obmedzovat normalny zivot a videla som, ze sama si s nimi poradit neviem.

lucia851
6. apr 2024

Keď mi začalo bývať dosť zle

autor
6. apr 2024

@lucia851
A ako to je "dosť zle"?

bebemonika
6. apr 2024

Mňa k psychiatrovi odporučila psychologička. Ale ja som s tým akosi rátala.

autor
6. apr 2024

@marianarem
Ďakujem za odpoveď. Áno tiež mám už taký pocit,že ma to začína veľmi obmedzovať a nedokážem už normálne fungovať. Všetky možné vyšetrenia mám za sebou a okrem nejakej "trapnej tetánie" som v podstatne zdravý človek.

mamina7070
6. apr 2024

to co si napisala je stav kedy by si sa mala objednat (aj skor) tj obmedzuje ta to v beznom zivote

gabcuska17
6. apr 2024

Mne tiež zistili tetaniu,navštevovala som neurológa ale on sám mi už predpísal AD,pretože videl na mne,že už neviem fungovať v bežnom živote a hlavne som sa prestala tešiť. Môj deň pohltil smútok,strach,úzkosť, strach z toho ako zvládnem rodinu, deti a celkovo život no a najhoršie ako prežijem celý deň. Len pohľad na hodiny mi spôsoboval veľké utrpenie. Tiež som chodila po rôznych vyšetreniach ( samozrejme stresovala som a bála som sa výsledkov,čítala na internete, všetkému som pripisovala nejakú diagnózu a čím ďalej tým viac sa zamotavala do uzkosti). Viem,je veľmi ťažké pochopiť,že všetko čo sa ti deje je iba nejaká "tetanka" ale čím skôr,tomu uveris,tým to bude pre teba ľahšie. Dnes už aj ja navštevujem psychiatra a psychologa,beriem lieky a teším sa zdraviu (hoci s liekmi) a pevne verím,že raz príde aj deň D kedy ich už brat nebudem.No ak sa tak nestane aj tak budem veľmi veľmi vďačná za ne,lebo boli tým prvým kľúčovým bodom,ktorý má nakopol a posilnil v tomto hroznom duševnom boji a ten pochopí iba človek,ktorý to zažil na vlastnej koži (ako boli duša).povzbudzujem ťa ak to tak cítia choď a poraď sa s odborníkom a pevné zdravíčko nech to máš čo najskôr za sebou a tešiš sa zo života♥️