Ahojte, prosím kto ma skúsenosť-beriem 4 týždne escitil, prvé dva týždne 10mg a dalších 16 dni 15mg. K tomu 1x denne Frontin 0,25. Zo začiatku som Frontin davala 3x denne lebo sa to nedalo vydržať, nežiadúce účinky úplná katastrofa. Bez toho frontinu by som to nedala. A teraz otazka, môžem ešte stále pociťovať úzkosti? Nie je mesiac už dosť dlha doba na to aby som sa cítila fajn? Rána mám dosť zle, točenie hlavy, som ako opitá, slabost tela… preto musím stále ten Frontin, ale večer už ok, aj spanok je lepší. Myslite že sa upravia aj tie rana? Ďakujem.
@deti95060810 ďakujem, už prestávam veriť 😢
Mne zabralo asi po mesiaci, mamke po takmer 2, záleží ci sa to rieši hneď alebo už keď je to plne rozvinuté a rovnako je každý iný. Ak si nie si istá kľudne zavolaj aj lekárovi ak máš pocit ze sa nič nezlepsuje a vie ti dat iné lieky. Mne menila doktorka po 3 mesiacoch lebo mi prvé lieky nestačili, potrebovala som silnejšie
@ronie338 ďakujem, no u mna to už bolo v takom štádiu že som nevládala z postele vstať čo sa mi tak točilo v hlave, slabé telo som mala a bola som tak niekoľko dni vkuse. Potom bolo pár dni dobre a zase tak a opakovalo sa to niekoľko mesiacov. Ja som sa už cítila na hospitalizáciu.
Mám pocit že niečo zabrali ale nie je to ono, dr hovorí že mám ešte počkať, že ešte môžem mat výkyvy. Najhoršie že pár dni mi neveľkom dobre, potom príde zlý deň, silná úzkosť z ničoho nič a ja hneď prepadák do zúfalstva že liečba nezaberá a tým si to vlastne zas celé len zhorsujem.
To je normálne, mne menila po 3 mesiacoch,ale ja som mesiac brala xanax 3x denne aby som fungovala ale ja som mala úzkosti iného typu, ja som nevedela do auta sadnúť na elektrické ísť, všade som pešo chodila, do nemocnice nikam, šli so mnou rodičia na magnetickú rezonanciu a dala som si xanax pred tým, a volali mi ze dobre sú snímky ze si pák doktor všimol ze mi nie je dobre, ja som z ničoho šla behom týždňa do stavov na hospitalizáciu ale mala som už termín u psychiatra tak ma neposlala len ze miesto len na noc xanax 3x denne a som spala z neho veľmi, a magnézium neviem ci 3x alebo 2x denne, to tiež pomáha, tam sa vlastne čaká na vyrovnanie hladiny hormónov. Nevysvetlovala doktorka ako to funguje? Mne vravela aj ze co mam čakať aké vedľajšie účinky, ja som keď som začala prvé dva týždne spala skoro 20 hodín denne, postupne sa to upravilo, ale aj teraz keď mám záchvat unaví ma to a musím si ľahnúť. Mamka naopak ona ma iné a nespala z nich toľko, ona berie aj na spanie lieky. Ja som vtedy začala viac hackovat lebo som tak zamestnala mozog. Nič ťažké ale hračky, ovečky prevažne, treba počítať, človek sa nesmie pomýliť a tým sa prestane sústrediť na seba. Treba si niečo také nájsť co naozaj tu hlavu zamestná. A mat človeka na telefón. Ja keď som mala záchvat a bola som sama volala som mame, ona ma záchranu zase sestru. Ale u mňa vypuklo skôr ako u nej. Teraz mam aj priateľa. On vie skončiť a prísť za mnou do pol hodiny. To je tiež veľká pomoc, pomôže sa mi pozrieť na to racionálne, koucuje ma pri dýchaní. Dychové cvičenia sú fajn a napríklad mňa ukludnuje zvuk búrky. Čiže si pustím tu v appke a je aj appka na dychové cvičenie tu tiež a dýcham sústredím sa na to, ruku mam na bruchu a dýcham do brucha. To sa treba tiež naučiť, trénovať.treba nájsť co pomáha. Mamka počúva relaxačnú hudbu, treba pokúšať co pomôže. A dat tomu čas, veriť ze lieky pomôžu. Poznám ľudí ktorý brali lieky rok a vedia bez nich fungovať, ja som teraz 7 rokov a bez nich fungujem tak 2-3 mesiace, to bolo maximum co som nebrala a to som bola tehotná a bolo mi z nich zle. Po čase sa úzkosti vrátili ale stačila mi vtedy len polka tabletky. A malý je úplne v poriadku. Na leto mame s doktorkou dohodu ze opäť skúšame vysadiť tak som zvedavá.
@ronie338 ďakujem, no ja beriem Frontin už piaty týždeň, tiež by som bez neho nevedela fungovať. Moc mi dr k tým liekom nevysvetľovala, iba že trvá dlhšie kým sa dostaví účinok. Ja som si myslela že po 2 týždňoch už budem v pohode 🤦♀️
áno, upravia sa aj tie rána... ešte vydrž pár týždňov - možno 2-3 a všetko by malo byť ok.