Ahojte, mám teraz v tomto zmätok. Moja teta, s ktorou žijem je 3x očkovana, od stredy ma horúčky, kašle, ma sople, a včera jej vyšli 2domace testy pozitívne, tak som ju objednala ja pcr.
Dneska ide.
No a som není očkovana, príznaky nemám žiadne a domáci test vyšiel negatívny.
Ak by teta vyšla pozitivna, idem na pcr a ak mi vyjde negatívny výsledok,končí mi aj karanténa?
Vďaka za odpovede
ak budu priznaky tak dlhsie
Ahoj neviem ako to teraz presne funguje ale my sme už covid prekonali druhý krát ( prvý krát minulý rok) A teraz znovu, najprv mal manžel pred mesiacom pozitívny PCR a ja a dcéra sme mali AG negatívny, tak sme sa objednali na PCR a ako dôvod sme uvideli že žijeme v kontakte s pozitívnou osobou ale nemáme príznaky a nám na základe toho PCR zamietli s tým že ak máme záujem o PCR tak máme kontaktovať súkromnú kliniku. Dva týždne dozadu mala dcéra pozitívny PCR no mne ako bez príznakovej znovu PCR zamietli.
@xiaomi_ od jej pozitívneho?
@xiaomi_ všetko sa to viaže na ňu, a jej príznaky?
@lilly2303 ja som není ani prekonaná, takto som tento rok išla s tým,že som bola v kontakte s pozitívnou osobou, normálne mi došiel termín, ja som bola negatívna
Ak mala domáci test pozitívny už máš byť v karanténe minimálne 5 dní
@slavomira236 čiže piatok-sobota-nedela-pondelok-utorok a tým pádom ak sa nevyskytnú príznaky, karanténa u mňa končí? Nemusím ísť ani na pcr teda?
@vlada2401 to je blbosť to platí len v škole ak je kontakt pozitívneho spolužiaka..nie ak je pozitívny v rodine vtedy je stále karantena
Áno ak nebudeš mať posledných 24 hodín príznaky konci
Si v karanténe tak dlho ako teta, záleží od jej stavu, od jej priznakov
Minule som to tu pisala. Ona ma svoju karantenu ako pozitivna, čiže najmenej 5 dni od odberu pcr a ty maš karantenu jej 5 plus ďalšich 5 svojich. Lebo ! Ona je na piaty deň brana ako pozitivna a ty maš predsa karantenu 5dni od kontaktu s pozitivnym. Ano, takto to je, pretože ťa može nakaziť aj ten piaty deň tak nemožeš končiť spolu s ňou.
od pozitivneho pcr 5 dni