Ahojte, potrebujem poradiť. Včera mi vyšiel pozitívny výsledok antigenoveho testu (ešte neviem výsledky PCR), tak karantena mi končí 19.10 alebo 20.10? Neviem či sa ako nedeľa berie už jeden deň alebo až v pondelok ako jeden deň. Ďakujem
Počíta sa to od prvých príznakov. Mne vyšiel včera tiež pozitívny, dnes mi volali z RUVZ a povedali, že karanténa mi konci 18.10. samozrejme, ak budem predtým tri dni bez príznakov. Ja som mala prvé príznaky v piatok. Syna ako negatívneho objednala na desiaty deň od mojich priznakov na PCR a jemu konci karanténa 20.10. On ma byt v karanténe 12 dní a my s manželom ako pozitívne testovaní 10.
@strongi to myslíš vážne, že od prvých oriunakov🙏👍, a keď je bez príznakovy??
Myslim to vážne tak, ako som napísala a ako mi bolo povedané. Aj je niekto pozitívne testovaný bez príznakov, tak nech si zisti, ako je to v tomto prípade. Môj prípad to nie je, tak sa k tomu vyjadrovať nebudem 😉
@strongi mne ešte nevolali, ale tak čakám na výsledok ešte. A stále dúfam, že nebudem, lebo nikde nechodím a s tými čo som aj bola (rodina) sú negativni. Ale vraj antigen ukáže pozitívny, keď je aj zápal v nose. Lebo ja mam priznaky od piatku, ale som si myslela, že som prechladla... lebo zima je teraz a po dni mi už nič nebolo okrem toho že ma v nose štípe a necítim nič, ale vraj to môže byť aj zápal v nose.. tak neviem 🤷🏼♀️
@strongi a vy ste mali PCR?
Den, ktory nasleduje po prvom dni priznakov, je brany ako prvy den karanteny. Karantena trva 10 dni. Na 11. Den mozes ist opat von za podmienky, ze posledne tri dni nemas priznaky. Ak priznaky mas, treba volat svojmu lekarovi a o ukonceni karanteny rozhodne on. Riesili sme to minuly mesiac.
@mimimami3 ďakujem
Zajtra idem, ale to nejako neriešila. Len povedala, že môžem ukončiť karanténu na desiaty deň, keď budem tri dni bez príznakov. Ale mne v podstate nič nie je, iba ma deň bolela hlava a mala som 37,3 nič iné. Manžel mal tri dni teploty, tak preto sme išli ale on už tiez nič nemá.
@strongi mne už tiež volali, ale dokedy mám byť mi to ma určiť lekár no.
Ja si myslím že sa to počíta až od tej doby keď vyjde PCR pozitívny. Napríklad dnes ti dôjdu výsledky PCR testu a od zajtra si nepočítaj 10dni