Syn je pozitívny. Dnes je 5 deň, odkedy som v karantene, môžem ukončiť ak on končí až v utorok? Bývame spolu. Ďakujem
Nie som ocko, a ako to je? Keď sme vlastne v karantene od utorka-poizt AG domáci, na pcr sa dostal v piatok tiež pozit. Na urvz mi povedali, že karantena sa mu začína počítať od znova, od piatka nie utorka, lebo bol pcr požiť. Ale, vo vyhláške nic také nie je
Myslela som syna, nejak hlúpo mi to skocilo
ja by som ti pomohla ale nerozumiem co vlastne pises
@sweet20 zle som to napísala. Nie sme ocko, v karantene sme od utorka.
Jedna otázka je, kedy končín karanténu ja, ak sme v spoločnej domácnosti, či ja môžem ukončiť po 5 dňoch. Druhá otázka, kedy má syn končiť karantenu? Keď v utorok mal pozit AG, vo štvrtok bol na pcr, pozit. Od kedy sa jemu ráta 5 dní?
Jemu sa rata od odberu pcr čiže š,p,s,n,p,ut ( lebo odber je deň nula ) a ty maš karantenu cely čas čo on plus jeho posledny deň je tvoj deň nula takže ut,st,št,pi,so,ne. Od pondelka si volna. Chapeš? Lebo on ťa može nakaziť aj posledny deň svojej karanteny čiže tebe 5 dni začina keď on konči.
@dominika_sk to je nejaká blbosť, že mám byť v karanténe toľko dní
Si objednana na test ako uzky kontakt?
bola si na pcr? ak si nebola tak si skonči karantenu vtedy ked skonči syn. Na základe čoho chceš byť v karantene, ak si nebola na pcr? Kto ti potvrdí resp. dokáže že si pozitívna? máš nejaký doklad o tom? ak nemáš tak to ukonči ako syn. Isť sa testovať je tvoje právo , nie povinnosť. Ja som mala muža pozitívneho, ja som sa nešla testovať, nie je to moja povinnosť, papier som nepotrebovala, a informácia o tom či som alebo nie som pozítivna by mi bola aj tak na dve veci.
Bože moj dobry 🙏🏻 Vystrihla som ti to z vyhlašky : Karanténa konci uplynutim doby 5 dni od posledného kontaktu s osobou pozitívnou na ochorenie, pokial
sa pocas poslednych 24 hodín tejto doby u osoby nevyskytli klinické priznaky ochorenia znemozñujúce
pracovnú ¿innost.
To znamena že ak už nema priznaky tak ti karantena začina posledny deň jeho pozitivity čo je piaty deň, tak ako som ti pisala vyššie. Keby mal priznaky aj naďalej, napriklad desať dni tak tebe ta karantena začina až po jeho desiatich dňoch. Ja sama som bola doma 21 dni, viem o čom hovorim.
@dominika_sk no, ja som mala kašeľ po covide 1,5 mesiaca. Takže, by som mala byť v karantene koľko? A Boha tu nespomínaj.
@mirka17 áno, tak mám v pláne. Nebola som na pcr, a ani nepôjdem. Ja som prekonala covid v januári. Nemám ale potvrdenie, nakoľko mi vyšiel pcr negatívny ale protilatky vysoké.
@sweet20 nie
Priznaky akutneho infektu a chronicky kašel su dve rozdielne veci.
Zaleži od toho či si očkovana. Ak si tak karantenu vobec nemaš a ak nie si tak od utorka musiš byť v karantene ešte 5dni.