Kedy by mal prísť menzes?

zuzkalujza
27. nov 2019

Ahojte, chcem sa spýtať... Viem, že nie ste "lekárky a odborníčky" no môj doktor mi nevedel povedať viac, lebo, že je to individuálne, tak možno ste niektorá tým prešli. Zaujíma ma naozaj to ako to bolo u Vás, nehľadám žiadnu diagnózu, ani nič podobné. Naozaj len skúsenosti.

Posledný menzes som mala 26.10.2019. Cyklus má pravidelný 28 dňový. Na 17 deň cyklu som začala krvácať a trvalo to 6 dní. Najprv iba špinenie, potom dosť silné krvácanie, ale iné ako pri menzese. Krv bola veľmi svetlá. Samozrejme som išla k DR, lebo sa snažíme o bábetko. On ma vyšetril, spravil aj sono kde niečo ako videl žltkový vak no povedal, že maternica je slabá na to aby to udržala a preto zrejme krvácam, alebo mi praskla cysta, že to nevie ale určite, len sa domnieva, lebo ešte pred mesiacom tam bola a zrazu nie. Celkovo to zhodnotil ako hormonálnu nerovnováhu a mám čakať na ďalší cyklus (toto vraj menzes určite nie je povedal) a prísť na krv kvôli hormonálnemu profilu.

Podľa všetkého som mala ďalší menzes dostať 22. - 23. 11.2019. No dodnes neprišiel. Môže takéto mimo - cyklové krvácanie o toľko posunúť menzes? Kedy prišiel menzes vám v takomto prípade? Už som nervózna z toho sa priznám :(

fokuska
27. nov 2019

@zuzkalujza Pozri, menstruaciu dostanes preto, lebo sa zo stien maternice olupuje sliznica, kedze sa v nej neuhniedzilo oplodnene vajicko. Ovulaciu a rast sliznice ovpylvnuju hormony. A ak si tam mala nerovnovahu, tak ktovie kedy k ovulacii doslo a ako na tom je aktualne sliznica. Kedze to nevedel povedat ani lekar, tak musis len cakat. Chod nech ti urobi ten hormonalny profil, podla vysledkov by mal vediet urcite v ktorej faze cyklu si.

To, ze ti tu ie napisu, ze im prisiel nacas, ze meskal 3 dni, alebo 20, z toho vobec nijak nemozes usudzovat kedy dostanes ty.

zuzkalujza
autor
27. nov 2019

@fokuska na hormonálny profil mám prísť na 3 deň menzesu, potom na 10 a 21 na kultiváciu. Takže musím najskôr ten dostať menzes.
A tak ako som písala, len chcem počuť ako to mali ženy ktoré si tým prešli. Nejdem podľa toho robiť nejaké úsudky. Preto som to napísala už hneď v príspevku. Ja viem ako funguje ženský organizmus, kedy a z akého dôvodu chodí menzes. To tu neriešim predsa....