Kedy bude dostupný Paralen?

michalcanka
1. apr 2020

Ahojte. Toto je skôr výlev, no aj otázka na niekoho, kto možno robí v lekárni a vie, kedy bude konečne dostupný obyčajný Paralen? Nejde o mňa, ja si na bolesť alebo horúčku môžem dať hocičo, no môj partner má dve operácie srdca, prvú ako 3 ročný. Ako srdciar, nemôže takmer žiadne lieky, jedine Paralen. Vždy sme mali doma pár tabletiek, no nerobili sme si zásoby, veď načo, keď lekáreň máme od bytu 3 minúty pešo. Kto by čakal, že zrazu bude na celom Slovensku výpadok. Samozrejme mám tlak na 300 keď čítam, že niekto hneď kúpil po 5 krabičiek pre každého člena rodiny. Načo? Takéto lieky sú najmä pre srdciarov, tehotné atď. Ok aj iný ich berú ale načo toľko?? No naša chyba že sme si nezohnali dosť skoro. Partner ako na potvoru začal trpieť veľkými bolesťami zuba a lieky sú už takmer fuč. Keby terz dostal horúčky, tak má smolu. No hlavne tá bolesť zuba neprechádza a odmieta ísť teraz na nejaké vyšetrenie, že ešte sa nakazi.. Niekto má v šuflíku odložených 20 krabičiek a je sám so sebou spokojný a ten, ktorý ich potrebuje tak má smolu. Vie mi niekto povedať, kedy budú zase k dispozícii v lekárni? Alebo mi povedzte, načo si niekto spraví také zásoby? Aby on mal a iný nie? Vôbec toto celé nechápem..

angelinja
1. apr 2020

@michalcanka pytaj si medypirin aj to je paralen

angelinja
Odpoveď bola odstránená
Zobraz
veronikaszabova
1. apr 2020

Paracut500 - tiez to iste

jaurs
1. apr 2020

mna skor prekvapuje že má tvoj manžel takýto problém a doma máte dve tabletky, kde si bola pred dvoma týždnami ked varovali pred touto možnou situáciou? Alebo potom este aj Panadol by nebol vhodný - tiež je paracetamol. Ci vyslovene len ten paralen môže?

uglybetty1234
1. apr 2020

nechapem kde je problem. Daj si Dr.max, do ich vyhladavaca paralen a mas!

jaurs
1. apr 2020

ved mat doma krabičku paralenu či ibalginu je štandart, ved čo ak by prišla bolesť večer? Ja ako som počula v mediách že hrozí nedostatok liekov bola som si kúpiť. A o pár dní už bolo po nom. Takže nebola som jedina.

ludkka0407
1. apr 2020

Kupila mi svagrina vcera v lekarni dr.max,skus pozriet aj vo vasom meste.
PS: mame 1 krabicku,nie 5 ani 10 a myslim,ze teraz ich kupis len po jednej,je obmedzeny predaj.drzim palce

tinka_21
1. apr 2020

práve som dala do googlu, hned prvý e-shop, ktorý som dala, má paralen skladom, tak nerozumiem... možno len kamenné lekárne majú problém, že sa nestíhajú zásobovať.

maca2017
1. apr 2020

Dr Max ma parapyrex to isté ako paralen. Majú ich dosť, teraz som kupovala

zuzubb007
1. apr 2020

Paralen ani u nás nieje dostat ale sumivy majú vraj všade skúšali ste?

janinah
1. apr 2020

Hlavne nezabúdať na staré dobré zábaly alebo sprchu pri horúčke....len ľudia sú pohodlní,radšej šupnúť tabletku ako použiť zdravý sedliacky rozum....píšem všeobecne,ale aj na zub niečo v lekárni kúpite.

michalcanka
autor
1. apr 2020

Na eshope a ani v lekárňach v mojom ani vedľajšom meste nemajú už dva týždne, to nie je že sme sa zobudili iba dnes 🤦 a áno na eshop zoženiem, Paralen grip, alebo iné tieto veci, no tie obsahujú kofeín a látky ktoré nemôže. Čiže ak aj vám našlo Paralen, tak nie ten obyčajný. Ak sa mýlim, kľudne sem dajte link. No nie som taká blbá a pozerala som a hľadala...

luccija
1. apr 2020

@michalcanka mala by si mať zásoby, keď ma muž také problémy.Tu budú mať zajtra

https://www-mojalekaren-sk.cdn.ampproject.org/v...

luccija
1. apr 2020

@mishka81 nevšimla som si, že už tiež pises

gelifil
1. apr 2020

Predavali po jednej krabicke na osobu...nabuduce sa zasob tak ako ostatni.

marion09
1. apr 2020

@uglybetty1234 figu ma keďze je nedostupný🤦

sense
1. apr 2020

Skus si pytat recept u.lekara.... je mozne ze maju len.nedaju na volno,prave oreto aby ludia zbytocne nekupovali vela do zasoby

kittykat22
1. apr 2020

@michalcanka zavolaj do lekarne ze mas tento problem, ci by ti mohli odlozit 1 krabicku. Nevidim dovod ti nevyhoviet.

lenadka
1. apr 2020

Ja nechápem ako niekto nemá doma krabičku paralenu, keď vypukne pandémia a iné užiť nemôže? Tiež nemám 5 krabičiek, mám jednu klasický paralen a jednu stop grip a jednu detský, lebo je nás 5 doma. Keby si veľmi chcela aj teraz zoženieš. A muž nech sa ide dať ošetriť, čo chce dostať zápal okostnice, či o čo vám ide?

akvi
1. apr 2020

@michalcanka mam znameho, co zasobuje lekarne liekmi, tiez som sa mu stazovala, ze paralen sa neda dostat, tak mi doniesol jednu krabicku. Sam povedal, ze maju zakazane pustat vsetko zo skladu, paralen sa teraz nechava v zasobe, aby aspon daky bol pre tych, co ho ozaj budu potrebovat.. Chapem tvoju frustraciu, tiez som si pomyslela, ze ved ak clovek aj schyta teraz virus a nebude to stav na nemocnicu, ale tu teplotu nejako zrazit musi.. Tiez som ho uz pre 3 tyzdnami nedokazala kupit.. Doma sme mali jednu planzetu, co za normalnych okolnosti staci, ale ak cela rodina ochorie, tak by to bolo malo.. tiez asi len skusit cez kardiologa to zohnat, alebo niekoho znameho, co vozi lieky.. bohuzial..

ceklis
1. apr 2020

inak sorry baby, zase sama vycitka pre autorku, namiesto toho aby niekto (cest vynimkam) pomohol a poradil
dakujem za normalnu odpoved
@mishka81
@luccija

janulienka85
1. apr 2020

@michalcanka výpadok bude zevraj aj 2 mesiace už niesu dostupné náhrady, najpofobnejsia náhrada je panadol extra co momentálne máme na sklade v lekarni

jankalukasova
1. apr 2020

@michalcanka a panadol? To nemoze? Ten som zohnala v pohode. Manzelovi lepsie zabera paracetamol, mne ibuprofen... tak mam doma krabocku toho a krabicku toho..

michalcanka
autor
1. apr 2020

Ďakujem za link na mojalekaren. Tam som videla minule tiež že vypredané a teraz som si nevšimla že už naskladnia. V lekárňach som aj ja aj on vraveli, aký má problém, dokonca im ukazoval svoj Ztp preukaz ale vraj nemajú a hotovo.. ako tu bolo spomenuté, za normálnych okolností pár tabliet alebo krabička stačí a áno keď sme začali pred pár týždňami zhabať, bolo neskoro. Ako píšem, uvedomujem si že to bola naša chyba, no ja som celé týždne volala do lekární naokolo a stále nemali, stále som pozerala net a nemali. Myslela som, ok teraz to vypredali, no za pár dní musia mať. No stále nič.. tie bolesti zubu tiež nečakal, a nemusíte mi vravieť, že je to od neho nezodpovedné ísť s tým k dr, len ja ho donútiť neviem aj keby som veľmi rada..

michalcanka
autor
1. apr 2020

@jankalukasova nie, on ako srdciar musí jedine ten základný Paralen. V ostatných sú nejaké veci ako kofeín, a niečo čo riedi krv a už to on berie v tabletkách na srdce. Nevyznám sa v tom úplne presne ale aj v lekárni keď som volala a pýtala sa či mi nevedia poradiť nejakú náhradu, tak vraj nie, nič iné nemôže

jankalukasova
1. apr 2020

@michalcanka aha... tak to ma mrzi. Nemam doma uz klasicky paralen. Poslala by som. Ale podla mna ked zavolas, najprv vysvetlis manzelov problem a potom povies, ze teda paralen, tak sa k nemu dopracujes. Drzim palce!

marion09
1. apr 2020

@tinka_21 aký eshop?

marion09
1. apr 2020

@mishka81
@luccija ale na dobierku neposielaju