Ahojte,keď niečo zjem,čo je viac kalorické alebo nezdravé,mám výčitky,že som niečo také zjedla
Myslíte že je to porucha príjmu potravy?
Najem sa ,to áno,ale keď zjem niečoho viac či niečo kalorické,robím si z toho ťažkú hlavu..
Určite, môže to vyjsť az do bulimie.. Obrat sa na lekára, nech ti pomôže co a ako... Ja som na tom tak isto, tiež mam výčitky keď zjem niečo nezdrave.. Aj včera som si dala 1 tyčinku kinder, tak zas som si odoprela niečo iné...
Veru tak, treba v tomto smere vyhľadať odbornú pomoc, na začiatok vyhľadať psychológa.
Tiež som sa bála jesť,jedla som 1x za deň a potom som v škole skolabovala, hospitalizovali ma v nemocnici a odtiaľ na pedopsychiatriu s diagnózou mentálnej anorexie (vychudla som na 39kg). Keď som sa odtiaľ dostala, nesadla mi psychiatricka, nepristupovala podľa môjho názoru ku všetkým jednotlivo,ale všeobecne, nehľadala príčinu, stále len lieky a lieky. Potom to prešlo do bulimie, až som si sama vyhľadala psychologičku, už som 2 a pol roka "čistá", úplne sa mi zmenilo aj myslenie atď.
Takže určite v prvom rade vyhľadať teda psychológa, ideálne to takto na začiatku podchytiť
@dadulamamula bulímia je niečo iné....tam ide o prejedanie a následne vracanie, skôr to môže dôjsť k anorexii a následne môže k bulímii
Áno, podľa mňa sa jedná o poruchu prijimu potravy. veľa ľudí pod pojmom zdravá strava si predstaví viac menej zeleninu ovocie, nič sladké,slané vyprážané ale to zdravá strava nie je. Zdravá strava je, pokiaľ ješ typické zdravé jedlá ale na druhej strane sa nebojíš raz za čas si dať aj niečo nezdravé - sladké, slané. Treba v tom nájsť rovnováhu. A každodenné váženie je vhodné maximálne na privodenie depresii alebo úzkosti. Človek nemá celý deň rovnakú váhu a stačí, že jeden deň si kúsok viac alebo menej pila tak ďalšie ráno budeš mať váhu vyššiu alebo si bola skôr/neskôr deň predtým na veľkej potrebe a opäť pár gramov sa ukáže... Nehovoriac o tom, že u ženy aj v období jednotlivých fáz menštruačných cyklov. Výkyvy pár gramov alebo do 2kg na váhe sú normálne a netreba to brať ako pribratie alebo schudnutie. Pokiaľ jeden deň by si mala napr 53kg ďalší deň o tom istom čase 58kg vtedy by sa dalo hovoriť o vykyve a že si pribrala ale pokiaľ nemáš také rozmedzie tvoja váha je rovnaká aj keď jeden deň ukáže 53,3kg ďalší 55kg ďalší 54,1kg.
moze ist o ortorexiu nervosu, treba sa porozpravat so psychologom, nie je to hanba
Výčitky, keď zjeme niečo nezdravé mame poväčšine každý. Ale to denno-denne vazenie už nie je Ok.
moze byt z toho problem, vycitky som mavala aj ja, potom nasledne som sa mucila v posilke aby som to spalila, aby tie vycitky presli, nastastie vcas som precitla, ze toto nie je okej, len mi to tiez trvalo, kym som si uvedomila co je zle a co s tym
@evita11223 no presne ten pocit mám..že keď nieco také zjem tak hneď treba buď cvičiť alebo si odoprieť iné jedlo. ☹️
Každý deň sa aj vážim. Keď priberiem tak som z toho smutná