Keď začne jeseň, tak mám studené ruky a nohy

10. okt 2023

Zdravím
Neviem prečo ale stale ked zacne jesen a vonku sa ochladí , stale u mna zacne to , že mám studené nohy a ruky. V lete je to ok ale ako náhle začne jeseň tak vtedy sa to začína je to dost na nervy. Večer sa teším na sprchu, že sa zohrejem 😁 ale nie vzdy pomaha

tanyan
10. okt 2023

Niekedy na jeseň napríklad v dôsledku poklesu príjmu čerstvého ovocia a zeleniny poklesne príjem vitamínu C, ktorý okrem iného ľudovo povedané pomáha podporovať prekrvenie organizmu a kvôli tomu je oslabené prekrvovanie končatín. Vyskúšaj doplniť vitamín C, prípadne zvýšiť aktívny pohyb. Je to len výstrel na slepo, ale za vyskúšanie nič nedáš. 😉

monillia
10. okt 2023

Skús užívať ginko to by malo trochu s tvojim problémom pomôcť

jallka11
10. okt 2023

No ja toto mam celorocne, nie iba ked zacne jesen. Ci je leto ci zima, jednoducho stale mi mrznu koncatiny, aj ked je vonku 30 stupnov 🙈 Muz sa mi smeje a nechape, ale ako keby som za to ja mohla 😀 To je podla mna aj nejaka konkretna diagnoza, nie?

tenerifka
10. okt 2023

som na tom podobne, akonahle mam v dome menej ako 26º, uz to ide, vazny zdravotny problem nemam (miernu anemiu cely dospelacky zivot kvoli silnej mrche-doplñam zelezo). Byvam na Kanarskych, a v "zime" chodim po dome v ponozkach a teniskach, lebo v zabkach by som zmrzla. Beriem to uz normalne, takych zien je nas vela.

vondolina
10. okt 2023

@jallka11 tiež ani jeseň nepotrebujem, ja mám studené ruky celoročne, aj v lete. aj v horúčavách som schopná nosiť dlhé sukne alebo nohavice. teraz, keď je takéto prechodné obdobie, že ani sa ešte nekúri, ale už začína byť chladnejšie, to je pre mňa najhoršie.

marcellka32
10. okt 2023

Včera som bola doma v mikine, na tom župan, tepláky, hrubé ponožky...zapni si ohrievač k sebe, na noc rukavice prehreju ruky

zuzinabila
11. okt 2023

@marcellka32 😀to vazne?byvas v panelaku?este sa nekuri?

zuzinabila
11. okt 2023

Mne pomohli uzavrete papuce plstene z ovcej vlny.svetre na zimu len merino,moher,vlna.kupila som si jeden z angory,vcera dosiel ,brutalne teplucky ,sle musim ho reklamovat kvoli jednej chybe,skoda.budem hladat asi iny z angory.obliecky a plachtu mam flanelove,pyzamo tirlez(jesen/zima),oproti beznej bavlne citelny rozdiel.

marcellka32
11. okt 2023

@zuzinabila v dome, niekedy mi je tak zima proste ..ale napríklad dnes je to v pohode tak neviem od čoho to závisí

monillia
11. okt 2023

@marcellka32 aj od toho ako si unavena, alebo vyspata, teda ja to mám tak.

autor
12. okt 2023

@tanyan pohyb mam nakolko mame 7m dcerku 😁 tak skusim aj to C 😁

autor
12. okt 2023

@jallka11 nooo tak to by som sla urcite k dr 🤔 nakolko keď to mas celoročne
@tenerifka
@marcellka32 ako ja mam rada skor ked spim pri teplote 22 max 23 😁 to mi nevadi len ten pocit ked mam pocas dna studene ruky nohy ale teraz napriklad nemam tak ja uz neviem...
Ale ako pozeram ja som na tom asi este dobre 😁