Ahojte maminy, ako toto riesite, ak ste sa s tym stretli. Zda sa mi, ze odkedy mam deti a tie su pravidelne chore, v nasej rodine sa to siri ako mor.
Deti su za tyzden fit a ja sa neviem 3 tyzdne pozbierat. Naposledy bol u nas zapal spojiviek aj s horuckami, deti aj manzel brali antibiotika a ja mam odvtedy upchate dutiny a nehoraznu nadchu, aj ked tie spojivky ma obisli. Dopujem sa vitaminami, cajmi a kvapkami, ale citim sa byt permanentne chora a unavena. Zdravy zivotny styl mi nehrozi, odkedy pracujem, tak uz nechodim ani cvicit. Ako to riesite? Je to oslabena imunita? Ako si pomahate? Znama v lekarni mi povedala, ze ked si na tyzden poriadne nelahnem a nevyliecim sa, tak mi ziadne lieky nepomozu. Je to sice logicke, ale ako sa moze doliecit mama dvoch malych deti v realnej situacii ?!
Zda sa mi, ze po kazdej takejto chorobe som slabsia a rychlejsie zase ochoriem. Tento rok je to uz 4x. Nechce sa mi ist k lekarovi, mozno sa tomu nevyhnem, ale ak mate nejake tipy, ako tieto katastrofy doma zvladnut, dajte vediet. Velka vdaka 🙂
ahoj..ja sice neporadim, ale som na tom podobne..mam jedno 3.5 rocne dieta..a ja som bola vzdy velmi zdravy clovek...od zakladnej skoly som bola chora velmi velmi zriedka..a pod chorobou myslim nadchu...uz na zakladnej som mame vyplakavala, nech mi napise ospravedlnenku, lebo mam kazdy rok 0 vymeskanych hodin a ja nikdy nie som chora...celkovo som mala poslednu nadchu pred 6 rokmi a antibiotika som brala len kvoli trhaniu zuba a helicobakterovi....Cele tehotenstvo tiez bez jedinej nadchy alebo niecoho..a pritom som zila kade-tade v Europe za posledne roky, cestovala som aj do exotickych krajin a vsetko...a zabijak prisiel teraz..nas syn nastupil v septembri do skolky a samozrejme po 2 dnoch prve sople..a tak sme samozrejme boli v intervaloch 2-3 dni v skolke , 2 tyzdne doma az do jari, kedy sa to uz trosku zlepsilo, ze vydrzi v skolke 2-3 tyzdne a potom taky tyzden marodka...ale horsie som na tom ja..od septembra ako on nastupil do skolky som bola uz 4x chora....2x z toho mi bolo tak priserne, ze som ledva videla..kasel, sople po paty, bolest hlavy.....cely clovek ma bolel...kedze sa mi to podarilo v case ked bol chory aj syn a len maminku chcel, kmitala som okolo neho nadopovana kadecim aby som fungovala...jasne, ze to nemam sancu vylezat ani inak si oddychnut...hadam si nebudem ja brat marodku a este manzel dovolenku alebo OCR alebo co aby som akoze ja lezala a on kmital okolo dietata..babky tiez nepomozu, pracuju..a dedko k choremu dietatu tiez chodit nebude...a tak som nevylezala 3 choroby, pricom pri stvrtej nedavno som kaslala cele dni a noci vkuse 3 tyzdne...a teraz ked citim len nejaky studensi vzduch okolo noh alebo nieco, co mi nikdy neprakazalo, tak uz sa trasiem, ze zas ochoriem..nedajboze ze maly nieco schyta...neviem ci sa mi tiez uplne pokazila imunita tymi chorobami co nosi maly zo skolky alebo co..a vobec neviem ako z toho von...nemam sancu sa preliecit....
Lekár ti nepomôže, fakt pomôže len oddych. Ale aj pre mňa je to iba správna teória, prax vyzerá tak, že kým vládzem stáť na nohách, tak som v podstate úplne zdravá a zabezpečujem full servis.
Baby, každý je nahraditeľný.. čo budete robiť, respektíve vaši blízki, keď vám tieto prechodené choroby - ako sa hovorí - "sadnú" na srdce..na ľadviny...? Potom už budete mať čas ležať?
Skoré uzdravenie prajem 🙂
Jim Humble a kvapky MMS..vid aj tu na MK diskusia o MMS..jednoduchá a logická liečba--tiež som o nej nevedela,no už asi mesiac praktizujem 🙂
@lenusiatko správa o riadok vyššie:D
@xlucia b komplex forte je slabý ☹ je v ňom zmes vitamínov B,ale v nízkom zložení..skôr každý samostatne..minimálne Thiamin,Pyridoxin a Riboflavin..a vysoké dávky dosť kvalitného C"..žiadne 60mg,či 120,ako odporúčajú na krabičkách,či v štúdiách--to je čistá hovadina a nič to nepomôže..ja som užívala 1000MG denne C s postupným uvoľňovaním a od začiatku roka som marodovala s 38 teplotou cca 3X..nekvalitné výživové doplnky sú ako keby ste na stenu hrach hádzali ☹ ☹ Kvalitné C v pohode 2g-teda 2000mg,pri rakovine aj 6 a viac!! Kombinácia tých uvedených troch vit. skupiny B vám spraví aj pekné s silné nechty..len užívajte viac mesiacov a nikdy s ničím nečakajte zázrak po týždni,či mesiaci! Dlho sa mi lámali a štiepili nechty a teraz si ich musím strihať,čo neviem s nimi robiť a nechcú sa za pána polámať 🙂 fakt to funguje..a samozrejme odporúčam aj B12..kombinácia vitamínov vhodná pre podporu zdravých buniek a zamedzenie rastú patogénov v tele..vid nádorové bunky atd..
@lenusiatko presne toto iste mam aj ja uz dva roky, od kedy maly zacal do skolky chodit....lenze on pride so soplikom a na mna sa nalepi zapal priedusiek s 2 mesacnym kaslom a teplotami nad 38.... hehe a vraj v detskom veku sa vyvija imunita, ta dost pochybujem alebo si teraz spevnujeme imunitu dvojnasobne 🙂
v kazdom pripade panok je urcite potrebny a mne lekarka po konzultacii tohto problemu odporucila hlivu ustricovu kapsule, no len moj problem je, ze ja na tabletky nemam pamat, cize kedy ma napadne, vtedy vezmem...co je mozno raz do tyzdna 🙂 tak ak si s tabletkami viac kamaratka, mozes vyskusat
@lenusiatko bola som tiez často chora mam oslabenu imunitu beriem koloidne striebro zda sa mi dobre na vsetko aj caje z tibetu som si objednala cez internet je lepsie mi 🙂
@lenusiatko ako prve treba sprasvid odbery krvi - KO, diferencial, CRP, sedimentacia, atypie...a na zaklade vysledkov liecit ...ja som tiez takto bola, vysla mi znizena imunita, brala som imunor, ale najviac mi pomohol rakytnikovy olej, kazdy tyzden balenie hlivy /cerstvej, nie v tabletkach/, activ aloe, zinok a C. Ale pozor, C sa NESMIE brat vo vysokych davkach ako to tu niektore pisu, zial, neziaduce ucinky som si otestovala na sebe, neprajem nikomu 😖 A koloidne striebro urcite nie vnutorne, ale vyborny je napr. na afty, soor, prevencia pred nadchou...
...casto deti dovlecu zo skolky nejake atypie /mykoplazmy, chlamydie/ - a vobec, celkovo, detskych bacilov sa dospelí zbavuju tazsie
Ahojte maminy, dakujem za rady aj postrehy, idem citat.
@pink_lady
Ake si mala prosim Ta vedlajsie ucinky z vitaminu C? Znamy lekarnik mi tvrdi, viac ako 1000 mg denne sa nesmie uzivat, len som sa ho nepytala na tie vedlajsie ucinky? Fakt je, ze som si teraz 2 dni dobre pospala a citim sa ako znovuzrodena.
@lenusiatko oblickove kamene...mne na ne stacila 2x 500 a denne, za 2tyzdne som mala 8 mm kamen. Ale v ucebniciach pre lek. Fakulty sa pise ta hranica 1000mg denne. Je to nieco ako ked voda preteka potrubim a to sa zanasa kamenom. Rovnako moc tvoriaci sa v oblickach sice odchadza, ale kanaliky sa zanesu - aj ked vacsina C sa vyluci - aj vacsina vody odtece ale kamen sa stihne vyzrazat
@pink_lady
To je neprijemne a teraz co s tym urobis? Operacia? Presne toho sa obavam, stale si nejako v podvedomi myslim, ze vsetky vitaminy a lieky maju nielen svoje A, ale aj svoje B, skore uzdravenie prajem.
@lenusiatko dakujem, to uz bolo davno, "odvtedy som mudra" 😅 Ked som mala 1.koliku, som to este nevedela, bola som tehotna, 4 roky dozadu, nevedela som co sa deje, bola som tyzden na infuziach - ale nikto mi nic nepovedal ze coho sa vyvarovat 😔 😖 az pri tretej kolike, 2mesiace po porode, ked mi narastol behom 2 tyzdnov taky obrovsky kamen /pred tym tam nebol/ tak sa ma taky mlady doktor pytal ci nahodou neuzivam vyssie davky vitaminu C. Ano uzivala som a este ten long efect 😖 operacie som sa bala ako cert kriza, nasla som si bylinky co ho dostali von - ale neprajem to nikomu. Odvtedy som si toho o C nastudovala hodne a viem ze nie je to iba liek. 😉 Presne ako pises, aj vitaminy maju aj svoje A aj B 🙂
no drzim palce nech sa z toho kolotoca dostanes 🙂
no ja som na tom bohuzial podobne. vzdy som bola casto chora lebo mam od detstva znizenu imunitu, takze kazdy bacil co isiel okolo zrovna na mna sadol 😠 ale to co je od porodu je uz fakt sila, tusim kazdy mesiac som chora - hlavne infekcie dych.ciest, niekedy aj zapal priedusiek. ziadne lieky (atb, alergo atd.) bouzial nezaberaju. beriem kazdy rok aj liecbu na podporu imunity a vitaminy mozem jest aj s krabicou a efekt ziadny. myslim ze je to aj tym ze od porodu som sa vlastne nevyspala, taham cele dni - noci, nemam kedy chorobu vylezat. takze sa ani necudujem. len mam hruzu ako to bude ked nastupim spät do prace, aby som nemarodovala vkuse bud so sebou alebo s malou, vyzera ze bude po mne chorlavejsia 😖
ja som tiez za oddych a stravu plnu zeleniny a ovocia - v tomto obdobi ta strava celkom realna a dostupna vec 🙂....mne sa osvedcil na moje choroby tea tree olej top kvality (http://www.just.sk/produkty/tea_tree/k5124), odkedy ho poznam, tak nepoznam antibiotika...a komu som ho odporucila, max. spokojnost, vracaju sa k nemu.
mne sa zacali robit plesne na nechtoch ked mala mala asi rok a pol a tiez si myslim , ze je to oslabenou imunitou aj kvoli kojeniu a nedostatkom spanku.Skusala som vselico ale naviac mi pomohla sada na nechty od Canesporu.
@lenusiatko usmev na konci ti nepomoze, dobre rady ti uz dali a nepocuvas...
nemas az tak male deti...
ty si chora chronicky, lebo mas totalne vycerpany organizmus, takze caje na nespasia
podla veku deti uz nekojis, takze zacni tym, ze zacnes chodit spavat vecer najneskor hodinu po tom ako zaspia deti, uprav si pitny rezim a jedalnicek
kup si bkomplex forte, a silne probiotika, zeleny jacmen, spirulinu...to doda telu vyzivu
a daj si spravit odber krvi, to ako prve, aby si vedela vlastne na com si...