Kde zistia zápal okostice - sánky

vikinka128
31. mar 2024

Dobrý deň. Viete mi poradiť či vedia tento problém diagnostikovať aj pri bežnom RTG na urgente?

egonsk
31. mar 2024

hnisave lozisko je vidno.

vikinka128
autor
31. mar 2024

@egonsk mala som pred rokom zapálene 4korene zubu (6ka) .. vôbec som to necítila, občas (cháp 1x za 2 týždne) trocha zabolel a to je celé. Samozrejme termín k zubárovi aom dostala o 3 mesiace. Keď som tam prišla samozrejme to bolo v hroznom stave a zubárka nechapala ako to, že to necítim.
Ten zub však cítim do dnes (teplo, zima, tlak zboku) robili mi 3x RTG vraj minimálny zapal tam je ale prejde.

Momentálne sa liečim 3tí týždeň. Mám hnisave hrdlo len na strane kde je zub + zdurenu lymf. uzlinu na 3x4cm. Bolesti + teploty.
Antibiotiká pomôžu tak, že kým beriem je to ok. Akonáhle vysadím do 2 dni som sa zobudila znova s opuchom a bolesťou uzliny
Boli ma na tlak ale aj Sanka pod zubom, tak som rozmýšľala či to nemôže byt spojené ? Nedáva to logiku.. že len jedna strana hrdla + krku je zla..

egonsk
31. mar 2024

@vikinka128 aj mna doktorka presviedcala o 7micke, ze je ok a len opravi na nej drobnost... potom aj chirurg ked som ho bez listka prehovaral na trhanie mi to vyhovaral. Napokon som ho vsak ukecal (ved ajtak som to hradil cele) a ked ho vysklbol, sam uznal, ze som mal pravdu a to co na RTG vyzeralo ako tien bol v skytocnosti hnisavy vacok vchadzajuci do zubu pomedzi korene a odstranit by ho bolo velmi zlozite prave koli miestu. Mal som zapal trojklanneho nervu a opuchnutu uzlinu a slo mi to uz aj na oko.. telo sa dalo dokopy za par dni potom, iked uzlina este asi pol roka bola vacsia.

janka1011
31. mar 2024

@vikinka128 nemáš zápal okostice, ale máš jednoznačne zápal pod tým zubom. Z toho máš tie problémy s hrdlom. Bola si u zubára? Ten zub treba vytrhnúť, záchrana už neviem či je možná, to už musí posúdiť zubár, či pomôže vyčistenie kanálikov.

vikinka128
autor
1. apr 2024

@janka1011 bola.. za posledný rok 4x aj s posledným a pani “dr” tvrdí že je to ok.. a že ten zub nemôže bolieť lebo je už mŕtvy. Ale prečo potom reaguje na teplo/ chlad.. jedlo..

janka1011
1. apr 2024

@vikinka128 myslím, či si bola aktuálne teraz, ako máš problém aj s hrdlom. Lebo to nemôže nechať len tak. A mŕtvy zub veru bolí. Nie už síce konkrétne zub, ale bolí ten zápal pod ním, kosť. Prešla som si tým, mala som presne to isté, aj hrdlo, ucho, uzlina, všetko ma bolelo.

va_va
1. apr 2024

Dobrý deň. Viete mi poradiť čo by to mohlo byť mám to na podnebí afta? Či? jeto dosť bolestivé bola som aj na pohotovosti ale tam mi dr povedala že je to len z durene ale stále ma to bolí

vikinka128
autor
1. apr 2024

@janka1011 nebola lebo moja pani dr tvrdí že keď to boli už nebude nič riešiť že ideme rocno trhať. A čas na RTG si nenašla žiaľ. Vraj keď budem zdravá