Kde si môžem pozrieť dostupnosť liekov na predpis na lekárňach?

kristytoth
14. mar 2024

Dobrý deň, existuje nejaká stránka, na ktorej si môžem pozrieť dostupnosť liekov na predpis na lekárňach?
Proste že či tie; ktoré mám predpísané majú na sklade.
Beriem dosť liekov celkovo a stále behám po lekárňach, lebo tam nemajú to, tam nemajú hento atd.

ms_green
14. mar 2024

Ak máš nejaké veľmi špecifické lieky na predpis odporúčam nejakú nemocničnú lekáreň, ideálne tam, kde ti to predpísali (ak chodíš priamo do nemocnice). Tieto lekárne majú najväčšie sklady.
Niektoré siete lekárni majú na internete vyhľadávač podľa prevádzok, môžeš skúsiť pozrieť tam. Každopádne, každá lekáreň má telefónne číslo na každú pobočku. Stačí zavolať a opýtať sa. Prípadne raz prísť a nechať si objednať. Väčšinou ti do 2 dní objednajú priamo na tú lekáreň kam prídeš bezplatne.

suzitok
14. mar 2024

Ahoj, neviem presne ako tá služba funguje, ale mne lekár povedal, že na nete sa dá zaregistrovať na nejakej stránke eRecept, alebo nejaký taký názov a tam si proste zarezervuješ, čo potrebuješ a oni ti už len určia miesto vyzdnihnutia v lekárni vo veľmi krátkom čase s garanciou zohnania daných liekov v jednej várke . Osobnú skúsenosť ale nemám s touto službou. Tiež som sa minule nabehala hore dole.

letmebe8
14. mar 2024

@kristytoth na stránke ŠÚKL - štátny ústav na kontrolu liečiv

1mina
14. mar 2024

ja vacsinou volam iba do lekarni nemaju s tim problem, kolkokrat ked detom predpisu nejaky liek obvolam aj 4-5 lekarni v okoli, a ked niekde maju poviem nech mi odlozia ze pridem preto za dve hodky napr

zuzuliatko18
14. mar 2024

Na erecept sa da registrovat, maju par lekarni, kde si mozes lieky vopred objednat, takze.po ne ides, az ked su pripravene. Zalezi Len, co mas jednu z tych lekarni blizko.

lakebabe
14. mar 2024

@kristytoth ja si bezne zavolám a povedia mi tiež mam lieky ktoré skoro nikde nemajú