Chcem si dať otestovať protilátky na tetanus na svoje vlastne náklady. Už som písala do rôznych laboriek a buď neodpisali alebo ,,nieco takéto nerobia,,.
Vie niekto kde túto službu 100%ponukaju?
Moja doktorka o tom nechce ani počuť. To tu nebudem rozoberať lebo doktori sú všelijaký.
Proste ak je tu niekto kto ma skúsenosť nech mi napíše.
Dakujem
mne urobil protilatky na tetanus alergo - imunolog
Zaujimave - ja som natancoval k mojmu doktorovi ze ci treba nieco preockovat a urobil mi najprv komplet protilatky na vsetko - osypky tetanus polio tbc atd.....a vsetko bolo ok tak sme neockovali
Mne tuto moznost ponukal prakticky lekar. Bolo to z dovodu, ze preockovanie sa odporuca po 10-15 rokov, co je celke rozpatie a je zbytocne niekoho ockovat po 10 rokoch, ked ma este dostatocne protilatky.
Skús Medirex, ale nie som so istá.
Dakujem za info skúsim ešte tu imunoalergologiu.
@janhe mne zavolala sestricka, ze mam dojst na preockovanie, lebo uz to po X rokoch treba.. tak som tam prisiel, nafasoval som do ramena injekciu a ked som sa pytal, ze preco ne do zadku ako predtym, tak vraj sa to tak uz nerobi... a potom som si vyse roka na ramene nahmataval peknu velku hrcku z toho preockovania. Neviem ci som mal este vela protilatok a bola to reakcia tela, alebo sa sestricka strafila do nejakeho nedobreho miesta.
@martinmmartin ahoj,vedel by si mi prosim napisat,kolko krvy ti brali a ako dlho sa cakalo na vysledky? Dakujem za tvoj cas a odpoved.Zial ja musim prave dokazat,ze ma neockovali po uraze,aj ked nemocnica tvrdi,ze ano.Este mi tvrdia,ze taky test neexistuje,co im ale neverim.Preto mi tvoja odpoved moze velmi pomoc.DAKUJEM
10 rokov u mna je vela, mne zobrala imunologicka v januari a ja som si dala terza ak osamplatca a teda mi to dost kleslo, ockovana pred 5 rokmi a o pol roka budem mat menej ako ma byt hladina, takze neivem ci niekomu vobec vydrzi 10-15 rokov , existuje ako samoplatca v medirexe , caka sa tyzden
@janhe preco to chces?
to len cisto zo zvedavosti.
inak ak ti pisu, ze to nerobia, vacsinou to asi nerobia nikde. moc neporadim.
este som moc nepocula, ze by nejaky dr daval vysetrovat protilatky na tetanus.
po ockovani nastava pomerne silna reakcia - zacervenanie, opuch a pod. ak telo takto zareaguje, potom zapal ustupi, myslim ze to znamena, ze sa protilatky vytvoirili.
a protilatky po prekonani? to by si vedela, ez si mala tetanus. je to zavazne zivot ohrozujuce infekcne ochorneie.