Kde sa operuje Coronálna Kraniosynostóza?

kennard
17. okt 2019

Zdravim,
Nasa dcerka ma 8 mesiacov a ma zrastenu hlavicku na pravej strane - Lateralna Coronalna Kraniosynostoza.

Vedeli by ste mi prosim poradit kde sa na Slovensku alebo okolitych krajinach sa to operuje?

Ak mate skusenosti s tymto typom operacie rad by som si vypocul vase nazory.

Dakujem.
Jano

lenull103
17. okt 2019

@kennard môj syn mal zrastený sagitálny šev,operovali nás na detských Kramároch v BA,doktor Horn..najlepši dr na svete!sme mu veľmi vďační..malý bol operovaným ako 2-ročný,asi na 4x sme operáciu presúvali kvôli chorobe

kennard
autor
Autor odpoveď zmazal
Zobraz
kennard
autor
18. okt 2019

@lenull103
Dakujem za reakciu aj doporucenie.
Dufam ze sa synovi dari a s vysledkom operacie si spokojna.

Bola to otvorena operacia alebo endoskopicky?

Ak by nahodou mala kontakt na Dr. Horna mohol by som Ta poziadat keby si mi ho poslala prosim?
Dakujem.

lenull103
18. okt 2019

@kennard my sme veľmi spokojní,sme rok po operácii..my sme mali otvorenú operáciu,lebo syn mal už 2 roky,v podstate ani neviem,či Horn robí operácie endoskopicky..maly má jazvu od ucha k uchu,ale na prvý pohľad to vôbec nevidno..rez nerobia kolmo,to by bolo viditeľne,vlasy to pekne prekryli..
Posielam Vám tč,číslo priamo do kancelárie Dr Horna- 02/59371172
Chirurgická ambulancia(volať pondelok 8-10h)-02/59371774...tak mame uvedené v správe
Ale odporúčam Vám volať priamo na doktora,skúšať,či ho nezastihnete v kancelárii..lebo keď ste ešte nikdy neboli na Kramároch a nemáte pridelené osobne číslo,sestrička vás cez systém nedokáže objednať..my sme mali takýto problém..kontaktovala som priamo doktora a on nám povedal,kedy mame prist aj bez objednania..a pri 1.navsteve Kramarov nám pridelili to číslo..
Držím palce!

kennard
autor
18. okt 2019

@lenull103
Velka vdaka za info a cislo.
Este by som sa chcel spytat za ako dlho si cakala na operaciu? Napr. od vtedy co si mu prvy krat zavolala ako dlho trvalo ist na samotnu operaciu?

lenull103
18. okt 2019

@kennard no u nás to bolo trochu komplikovane..my sme k nemu šli 1x keď mal maly asi 9 mesiacov..dr si nebol istý,či to treba operovať,tak nás objednal asi o 3 mesiace na kontrolu,že uvidí..potom zas to iste..a tak nás objednal asi v roku a pól na CT,ktoré ukázalo,že operácia je potrebná..mali nás operovať hneď po CT,ale poslali nás domov,lebo mali plne ARO..dostali sme termín mesiac neskôr..ale presunuli sme ho kvôli očkovaniu..a tak sme na 3x ochoreli deň pred operáciou..čiže celé sa to ťahalo pól roka od CT..na 4x nás doktor operoval..ale čo viem,tak termín dokáže dať do mesiaca doktor a niekomu to vyjde hneď na 1x ☺️

kennard
autor
20. okt 2019

@lenull103
Tak to ste ozaj mali trosku komplikovaniejsie ale nakoniec to dobre dopadlo.
1 mesiac nie je az taka dlha doba, este to musime zvazit. My mame dohodnuty termin koncom roka ale v zahranici kde zijeme ale chcel som vediet ci je moznost aj nejakej konzultacie a nasledne operacie aj tu na SK.
Kazdopadne si cislo ulozim a dakujem este raz za dobre info a informacie.

lenull103
20. okt 2019

@kennard to už takto neviem,najlepšie to zistíte,keď by ste sa nakontaktovali priamo na dr Horna,ale to už ako sa rozhodnete..ale držím vám palce,aby všetko dobre dopadlo a dcérka Vám robila radosť ☺️

meluela
16. nov 2019

@lenull103 som rada ze vy mate dobru skusenost, ale nie kazdy ma taku dobru, najde sa par zmienok aj tu na MK, ale vacsinou az cez IP ked som ja patrala .. tak to sem davam ako taky placeholder ze rodicia hladajte si info aj dalej a dobre vyberajte, nie len v bratislave su lekari a nie v kazdom odbore je NUDCH spickou

lenull103
16. nov 2019

@meluela to je vo všetkom a všade tak..niekto má dobrú skúsenosť a niekto zlu..dopredu človek nikdy nevie..nám to chvalabohu dopadlo dobre 🙏 Hlavne,aby sme stále našli dobrých dr,ktorí pomôžu našim detičkam