Kde mu urobia vyšetrenia, ktoré odhalia príčinu akné?

labela76
10. feb 2021

Ahojte chcela by som poradiť. Trápi ma akné a chcem si dať urobiť vyšetrenie kde by mi zistili rôzne alergie a problémy viete mi poradiť s takýmto problémom?

lasina
11. feb 2021

Akné je porucha mazotvorby. To znamená že pokožka produkuje viac mazu ako si s ním pokožka vie dať rady.Mazom sa potom upchávajú pory, vzniká zápal...sú ľahšie a ťažšie formy. Ľahšie vies upraviť aj s dobrou kozmetickou, ťažšie už s kožnou. Doktori to však upravujú liekmi... najčastejšie roacutanom, ktorý má však poriadne negatívne účinky...ak je v období dospievania tak je to zapríčinené hormonami... Ono sa to zvykne časom upraviť, len treba správnu starostlivosť, inak ostanú jazvy a podobne...o takúto pleť sa treba adekvátne postarať...treba ju čistiť ráno a večer, jemnými prípravkami, ktoré odoberú prebytočný maz, avsak ju nevysusia príliš( žiadne vysoké percenta alkoholu v prípravkoch) ďalej poskytnúť jej ľahkú hydratáciu,( takáto pleť býva často dehydratovana) a ochranu, ľahký krém...samozrejme, čistými rukami čistiť, napariť, povytlacat, dezinfikovať....

thewitch
11. feb 2021

Kožný lekár ale treba sa poradiť aj so všeobecným lekárom a alergologom

katkami123
11. feb 2021

Dermapoint