ahojte, mozno blba otazka ale uz som vazne zufala.. to ze ja mam "par" kil navyse to sa este da.. pomalicky to ide dole.. ale mam problem s mm.. uz ma vysoky stupen obezity a ja sa zacinam pomalicky obavat o jeho zdravie a jeho sameho.
snazila som sa na nete pozriet nejake poradne s liecbou obezity , ale neviem comu mozem a comu nemozem verit.. k dr. ho asi nedostanem , aj ked mal taky "zachvat" riesenia stavu , preslo to a nic sa nedeje.. chcela by som sa aspon ja nejako poradit co varit alebo ako pokracovat dalej , mozno mu dohodnut nejake stretnutie nech mu pomozu .. toto je uz viac nemej zufala prosba o pomoc lebo ja si uz pomoct neviem..
nemate nahodou niekoho overeneho, studovaneho, kto sa v tom vyzna , naozaj nejakeho odbornika spolahliveho kto by mi vedel s tymto pomoct. dakujem velmi pekne za rady ....
@filipal hej hej u neho uz asi odobrnu pomoc.. lebo aj ked som si toto citala { mne to zatial na zaklade tejto stranky funguje mam dole uz 8 kg.} tak tam bolo napisene akurat tak ze zavrite stranku a bezte k dr... lebo BMI uz ma moc vysoke..
snazi sa stravovat podla toho co ja varim ja sa snazim zdravo .. ale jemu proste ta vaha ide hore.. niekde je problem a neviem kde.. dakujem ti za info este to skusim poriadne nastudovat a uvidiem..
@babulka123 ak je BMI uz naozaj abnormalne vysoke, musis ho k tomu lekarovi dostat aj nasilim. ide uz o jeho zivot, doslova... moze skolabovat a koho potom budete mat? musis ho postrasit, ze ti zalezi na tom, aby sa liecil. ved v tej poradni mu urobia len vysetrenia, testy a dohodnu postup. nie je to nic strasne..
drzim palce.
a akemu lekarovi .. lebo nasa dr. mu nejako poradit v tom moc nevedela.. alebo nechcela alebo ... neviem .. ale inak je super.. len mam pocit ze toto brala na lahku vahu
@babulka123 k obezitologovi, musis si najst na nete najblizsieho k vasmu bydlisku.
ziaden lekar si neberie na zodpovednost tvoje zdravie, za to si zodpoveda kazdy sam. ci fajci, alebo nezdravo zije, stravuje sa....lekar uz len hasi dosledky.
http://wp.sos-obezita.sk/?page_id=24
nasla som stranku obezitologickej spolocnosti, skus najst zoznam lekarov, poradni vo vasom okoli.
Ak sa ma ešte raz "môj počítač" bude "nútiť" k prihláseniu sa a heslá, heslá a heslá, tak ho vyhodím von oknom, hoci on je chudáčik v tom nevinne.
Ale chcela som k obezite: za obezitu nie je zodpovedné len Vaše "žranie" a nedostatok pohybu, čo je samozrejmé dôležité a mimoriadne dôležité. Ale pred chudnutím je dôležité vedieť /najmä u detí/ a vylúčiť patologické príčiny: V prvom rade Cishingov syndrome, ktorý je tak zapeklito ťažko nájsť a endokrinológovia nemajú záujem ho hľadať pokiaľ už nie je tak viditeľný, že ho vidí aj slepý /hladiny kortizolu treba sledovať a sledovať a sledovať/ až potom je možné vylúčiť tento syndóm ako príčinu vlčieho hladu dieťaťa.
V druhom rade za obezitu môžu byť zodpovedné nepomery hladín hormónov v krvi - leptin a ghrelin.
V treťom rade je tu zloženie črevnej mikroflóry -nepor bacteria firmicutes a bacteroides.
Veľmi, veľmi dôležitý je spánok /medzi 23 - 01 hod./ , /choďte spat najneskôr o 22,00 alebo 23,00 hod., ponocovanie bráni tvorbe melatonínu a tiež spanie pri akomkoľvek svelte bráni tvorbe melatonínu - Vy spite, ale vlastne nespíte, /ani keď idete na malú potrebu v noci si nezasvieťte - zastaví sa tvorba melatonínu/. Je to veľmi zložitý process, ktorý spôsobuje obezitu. A keď neviete a neodstránite príčiny, budete sa trápiť hladom úplne zbytočne. Oľga
AKV, ambulancia klinickej vyzivy. Ale dolezite je to rozhodnutie,ze preco chciet zmenit zivot. styl. Potom pride na rad zmena stavy, poriadny spankovy, pitny rezim a kilecka pojdu dole.
@babulka123 prosim ta,ako to dopadlo? Schudol tvoj muž? Riešim momentalne to isté 😔 uz som zufala
@babulka123 dobry den, tiez ma zaujima ako ste dopadli. Ja mam tiez vyssi stupen obezity a pritom sa snazim zdravo zit. Vdaka
http://www.chudnutie-ako.sk/
zatial som ti sem pridala stranku, kde sa dozvies nieco o zdravom chudnuti.
ty zrejme hladas kontakt na nejakeho obezitologa, cize odborneho lekara zaoberajuceho sa liecbou obezity, vsak?
tieto kontakty najdes na nete. ich ambulancie byvaju vo vacsich poliklinikach.
ty mas velku moznost ako pomoct svojmu manzelovi tym, ze zmenis jedalnicek vasej rodiny a budes zdravo varit.
mozes sa inspirovat aj na stranke, ktoru som ti dala, najprv si skus nastudovat trochu teorie.