Kažzdodenný strach

18. sep 2022

Prezivam kazdodenny strach ze mi pride zle, nevolno v obchode, na ulici, skole. obmedzuje ma to v zivote, obchodne centra som uz vedome vynechavam. trapi ma to poslednu dobu co mi nebolo uplne najlepsie v autobuse. ze kto by mi pomohol, co ked odpadnem. stale mam taketo myslienky, nemali ste to niekto ako z toho von?

3009
18. sep 2022

Smer psychológ prípadne psychiater.

barbied
18. sep 2022

Ahoj, ak sa chces vyrozprávať,posli mi spravu

gabika0825
18. sep 2022

Panická porucha. V autobuse si mala zrejme panicky atak, odvtedy sa bojíš že príde další. No na toto pomoze jedine návšteva psychológa, ale ak tá to obmedzuje do veľkej miery, tak už smer psychiater. Zatiaľ kým budeš čakať na termín, tak si kup kvalitne magnezium, niektorim pomáha aj magne b6, vo vyšších dávkach, popripade niečo na ukľudnenie (dobrý je vraj persen, keď tak ho nos so sebou v taške, pre pocit istoty, budeš kludnejsia) . Hlavne byt vnútorne v klude, nestresovať sa nad maličkosťami a nedolezitymi vecami. Prechádzka v prirode, veľa oddychovať, kvalitný spánok, pitný režim - čistá voda, vylúčila by som aj kávu - jej účinok ti moze navodiť pocit panickeho ataku. Držím palce nech to zvládneš, kým sa dostaneš k odborníkovi (teraz je to naozaj ťažké nájsť psychiatra alebo psychológa)

elly_
18. sep 2022

Vyšetrenie u neurológa na tetaniu. Netreba hneď psychiatra

gabika0825
18. sep 2022

@elly_ Môže byt aj tetania, ale toto sa mi viac javí ako PP

minutka
18. sep 2022

Mala. Diagn mi tetaniu. Nasad si vysoke davky magnerot. 6-8 tabl denne

tykat
18. sep 2022

Asi nejaka psych.porucha ale len pozn... Ak by si naozaj odpadla v autobuse, obchode, na verejnosti tak je takmer 100% sanca ze ti niekto pomoze. Zazila som parkrat vo vlaku a bud som hned pomohla ja, niekto sa pridal alebo ludia okolo. Podali sme vodu, ulozili, v jednom.pripade volali RZP kedze slecne bolo aj neskor zle. Ludia su prekvapivo ochotni pomoct a vsimaju si aj ked to tak nevyzera.