Každý mesiac mám afty

svetkonanete98
9. dec 2020

Ahojte všetci!
Mám každý mesiac afty v ústach.
S tým akej lekárovi mám ísť?

Použil som už: B komplex, Corsodil, Bukofit, LIPS tablety, LIPS gél, LIPS roztok, Septolete extra, TANTUM VERDE na kloktanie a JOX on dar 50ml.
A 1 týždeň už by malo skončiť afta skončilo 2-3 týždne nebol a koncom mesiaca alebo v novom mesiaci k 4. ho už zase mám
Poraďte mi prosím, že, čo mám s tým robiť.

kitycat
9. dec 2020

Kedysi som mala afty casto a v lekarni som si kupovala vodicku... Neviem nazov.

Bola v malej flasticke a farbou taka hneda a na chut horka. Tou vodickou na vate som si to potierala... Teda pridrzala aj 5 minut kym mi ta afta uplne nezmeravela a potom zmizla.

Afty mi presli casom

ninusa221
9. dec 2020

Gencianka je super mne vzdy zmizli hned afty

luci_ba
9. dec 2020

mne pomaha propolisova tinktúraz naniest ma vatovu paličku, potriet a niekedy ani poriadne afta nevznikne. Ale ak máš tento problem opakovane, je možné že ti chýba nejaký vitamin, riesila by som to s Dr.

majamat
9. dec 2020

presne toto som mala pred 10r. atale afty, viacere a riadne zapalene, ledva sa mi nejaky vyhojil, uz zas som mala dalsi. aj som uzivala nejake vtaminy. potom sa mi zapalili dasna, zvycsili uzliny, mala som horucku a dr. mi predpisala Isopirinosine a odporucila vitaminy. nie multi,a el Celaskon, B-komplex a neviem este ake. uzivala som, vyliecilo sa mi to, no zachvilu zase afty a o par mesiacov zas uzliny, zapalene dasna, no tentokrat bez horucky. , znovu ta ista liecba, toto vsetko trvalo asi rok.

ako som pisala, bzdy som uzivala aj B-komplex, ale kratkodobo a niekedy len obycajny, alebo nejaky taky z tesca. potom som si raz kupila B-komplex forte ( tusim to bola Zentiva ) a zacala som uzivat, po 2t som zrazu zistila, ze nemam nove afty, presiel dalsi tyzden a nic a dalsi a adalsi a ja bez aftpov. cize chybal mi niektory z votaminov B, aj ked neviem ktory konkretne a mozno aj viacere. uz som sice tieto vitaminy uzivala,a le kratko a maliu davku, treba skusit vysoku davku a dlhodobo. predstav si, ze po 3m uzivania B-komplexu forte som chcela davku znzit na 1tbl ob den a zas sa mi zacali robit afty. mala som tak velky nedostatok, ze ani po 3m som nedokazala znizit davku., az po 5m, ked som bola tehu, som si nasadila obycajny B-komplex a postupne znizovala. a to bol dovod, preco sa mi to takto nezlepsilo uz predtym, ked som B-cko uzivala.

janci05
9. dec 2020

Obyčajnou Alpou potierať, ale aj keď bude bolieť. Tak to treba vyčistiť. A B-komplex a vit. C.

nelca0510
9. dec 2020

@svetkonanete98 canadent. Stojí to do 2 eur, potries a neboli to, prejde to🙂

nelca0510
9. dec 2020

@kitycat canadent🙂

pukanec123
9. dec 2020

@svetkonanete98 ja som na afty kedysi trpela neskutočne, koľkokrát som mala takú až som rozprávať nevedela. Tiez som vyskúšala barsco, ale najviac mi pomohlo keď mi kolegyňa v práci doniesla cisty propolis...dáš na spachtlu a potries si aftu, chvíľu to neskutočne stipe, ale do dňa som potom vždy mala kľud

zuzanaokasova
9. dec 2020

V prvom rade by som odporučila návštevu imunológa... Toto je hlavne problém v imunite...

pondelok01
10. dec 2020

Ja som mavala afty casto a vela, a zmizli, ked som zmenila zubnu pastu. Uz to mam teraz odsledovane, take tie bezne lacnejsie pasty ako Colgate, Signal a podobne maju nejaku drazdivu latku. Odkedy si kupujem o trosku drahsie pasty ako Paradontax, Elmex, Vadamecum tak uz afty nemavam, resp. iba z neumyteho ovocia.