Ahojte, nema niekto skusenost?kazdy den v praci som unaveny, spim minimalne 7 hodin denne, nerobim nic nejak extra narocne a aj tak pride namna zmohnutie a unava z nicoho nic, potom nevladzen nic sa mi nechce..trva to uz dlhsie a uz mam obavy ci to nebude nieco vazne.Mam aj vela priznakov tetanie preto beriem magnezium aj b komplex, niekedy je dobre niekedy su zle dni, vecer uz som celkom v pohode ked oddychujem.Ja uz tomu nechapem citim sa jak vybity..
A u doktora si s tým už bol?
ja si myslím, že je to únava "z nič nerobenia". Akú máš prácu? Športuješ? Stravuješ sa zdravo alebo ješ rýchlokvasky s rýchlym dodaním energie, ale aj jeho rýchlou stratou?
ale ak máš dosť pohybu a poriadnu stravu a aj napriek tomu sa cítiš takto pod psa, zájdi si k lekárovi na vylúčenie zdravotných komplikácií.
Štítna žľaza? Neurologické vyšetrenie? Krvný obraz-železo?
Akú máš stravu? Koľko pohybu? Ono aj od tohto sa to dosť odvíja ako sa človek cíti. Pri únave, pri takomto akoby vyčerpaní je dobré užívanie aj karnozínu, ten je fajn aj pri takýchto problémoch.
@buduciposlanec tak tu nechod a necitaj nas. Rob radsej nieco osozne🙉
7 hodín Ti môže byť malo spánku
A najviac som unavená, keď nič nemusím🙂)tak si plánuj aktivity.Skontrolovat železo, štítnu, nemal si kliešťa?nízky tlak?veľa sedenia v práci?zlá nepravidelná strava?veď ty vieš kedy si unavený a pod...odsleduj si to.Magnezium znižuje tlak aj z toho môžeš byť unaveny
@luccija niekedy sa citim lepsie ked spim aj menej ako viac no..zelezo vraj ok, stitna z krvi tiez ok, kliesta o tom neviem, a nizky tlak nie ja sa liecim na vysoky tlak..v praci nesedim a strava je taka aku ma 90% ludi, navarene atd.Ja neviem uz no z coho to moze byt raz su dobre dni raz zle
Možno sa príliš pozorujes🙂 čo myslíš, že všetci sme ako na baterky a máme stále energiu?
Ja, keď vynechám jedlo, alebo jem hlúposti som unavená.Ale, ak idem behať, či bicykel strašne sa mi nechce, ale potom mám príval energie.
Tak je rozdiel či si dáš vyprážané, alebo knedľu s gulášom🙂baví Ta tvoja robota, tvoj život si spokojný, máš frajerku?to môže xy veci
Každá jedna choroba alebo "vada" v tele má tieto príznaky.Toto nemáš šancu zistiť len tak.
ja vela krát spim aj 8,9 hodin.Najčastejšie 7 ako ty.Zobudim sa normálne vyspatá a tiež ma cez deň takto občas zmohne na driemoty.Ale necitim sa nejak zle alebo chorá.Trošku zavriem oči vo fotelke a hned je po unave😀
toto je mimo témy, ale všimla som si, že na koníkovi riešia problémy aj muži. To kedysi nebolo. Mňa by zaujímalo, či muži čo píšu do fóra sa starajú o deti, alebo ide chlap normálne z roboty a v aute na križovatkách píše na koníka.
Myastenia gravis
@daniela2202 co je to?
Internet- naštudovať
Zacala by som u obvodaka kompletnym krvnym obrazom
Keď ono to môže byť aj nejaké vyčerpanie alebo niečo, v akom tempe funguješ? Nie je toho na teba veľa, že potrebuješ oddýchnuť?
@daniela2202 toto môže a aj nemusí byť, je to ochorenie ktoré je veľmi variabilné. Ale teda zhoršuje ho magnézium, čiže to by si bolo treba tiež odsledovať.
Za normálnych okolností by si mal byť OK. Existuje kopec chorôb, ktoré to môžu spôsobovať a ďalší kopec, o ktorých lekári ani netušia, že existujú. Nevšímaj si toxických ľudí, ktorí sa tešia z toho, že Ti diagnostikujú lenivosť, pretože to je niečo úplne iné, to je keď nie si unavený, máš čas, ale sa Ti nechce. Ale Ty jasne píšeš - unavený, takže príčina bude zdravotná. Môže byť od nedostatočnej funkcie štítnej žľazy až po skrytý zápal všakovaké veci. V mojom prípade to je ... lebo ešte jem ATB ... borelióza. Lebo po všetkých testoch mi vyšiel iba nedostatok vitamínu D a pozitívna borelióza. A to je kameň úrazu pri lekároch, lebo oni majú oficiálny protokol liečby a keď nespadáš medzi občan normál, tak máš smolu. Ja sám som po 5 mesiacoch na ATB videl len malé pokroky a moje pochyby sa zväčšovali a zrazu až po 6 ... som sa ako keby zobudil zo zlého sna. Lebo u mňa to bola aj tá ako ju nazvali v dokumentárnom filme: Hľadá sa borelióza, mozgová hmla... Zrazu som sa v podstate prebral, teraz sú to tri týždne a už tej mojej doktorke, čo pláva proti prúdu dôverujem. Sú dlhodobé choroby, ktoré Ťa dostanú presne tam kde si. Tak sa vyzbroj trpezlivosťou voči "bohom v bielych plášťoch" a daj sa do hľadania, čo to môže byť. Druhá vec, čo by to mohlo byť je strava. Sme to čo jeme. Ak máš potravinové intolerancie, alebo laktózovú intoleranciu, histamínovú atď., tak sa nediv. Za vysokú sumu sa to dá tiež vyšetriť, ja som si to zaplatil. 34 intolerancií. Skúsil som NFI diétu - perfektná, ale nedá sa dlho dodržiavať, lebo takú pevnú vôľu nemám. Nakoniec som skúsil SCD diétu a hopľa, funguje tiež. Takže u mňa to bola kombinácia chronického ochorenia a zlej stravy. Prajem veľa šťastia pri hľadaní príčiny.