Bože ľudia, ja sa bojim že sa udusim. Ja už nemám aj zo rok vôbec pôžitok z jedla. Ja sa najem a mám furt problémy. Strasne chcem jest a je to strašne , bojim sa ze sa už zachvíľku vôbec nenajem 😒 Už aj počas jedla , ostáva mi to v krku, je pre mna nepredstaviteľne dat si len tak napríklad surovú mrkvu , alebo hoci čo suche tvrdé … ostáva mi to v krku. Ale aj keď sa len najem , hneď má to tlači v krku všetko. Mám pocit že mi puchne / sťahuje krk .. aj teraz a chytá má panika … tlači mi to akoby ži žalúdka až v krku, snažím sa aj vygrgnut nasilu a nejde… neviem to ani poriadne opisat , ale je pre mna každý deň utrpením 😒
Na gastro mi dali termín až 26.9 a to len na krv…
Na orl som bola , kamerou mi kukala aj do krku ale nevidela tam žiadne zmeny, no bojim sa ze to je nižšie čo ona nevidela …
Strašne fakt neprajem nikomu.
Viem že poviete psychika, ale mne sa to deje reálne pri jedle, hocijake jedlo , jedavam dosť zdravo. Všetko si robím sama doma, pijem bylinkové čaje , žiadne polotovary, Kupované sladkosti, malinovky , rajčiny … nič take a aj tak stále. Hovorím si že keby je to reflux snáď by sa mi to sem tam nejako ukludnilo , no mne sa to stále skoby stupňuje. 🤔
Kolko krat si odhryznem napríklad lievanec, pozujem poriadne, prehltnem a pocit ako keď prehltnete veľký kus a ide ťažko dole 😫 akoby je moje brucho plne a nepustí tam nič a moja hlava chce jest
@beata_k neviem už čo očakávam… stále sa snažím “si nahovoriť” že psychika… ale takto ? Aby som sa reálne nemohla najesť až tak že má to ide udusit ? Ja už si vonku nemôžem dat napríklad ani batatovy chips bez toho že mám pri sebe vodu…
Ano takto. Anorekticky sa vyhladuju na smrt....a tiez je to psychika.
ano, psychika sa prejavuje aj telesne. Mna boleli pri tetani klby, kosti, guca v krku, problemy s chodzou, prehltanim, bolesti hlavy, problemy so zrakom atd .... vobec by som to nepripisovala tomuto. U mna dosledok nadmerneho dlhodobeho stresu, kedy som sa starala o vsetkych naokolo len o seba nie.
Smer psychológ, psychiater, lebo to vygraduje na dlhodobú dovolenku na psychiatrii.
@hradnapani guča v krku stále ? A problém s prehltanim len jedla či aj slín ? A ako si sa toho zbavila ?
No ja mám reálne aj niekedy že má akoby Pali/Štipe v krku (nie že kyselina ale ) ..
Daj si magnézium a kamilkový, alebo medovkový čaj, to ti uvolní stiahnutý žalúdok.
Na pár dní nasaď alkalickú stravu, tieto stavy spôsobuje prekyslený organizmus, alebo chronický stres.
Tak si nenahovaraj a padaj k psychiatrovi
ty si mala niekedy problém s príjmom potravy?
Fúha, normálne sa mi to ťažko čítala, ale ako spomínali ostatný, toto treba riešiť len s odborníkom
mala kolegyňa presne tento istý pocit. radšej aj na obedy prestala chodiť. K odborníkovi nešla - trápila sa sama doma. psychika.
Relux robi problemy s prehltanim. Na to gastro chod. Co sa tyka psychiky tak stres zhorsuje reflux. Treba sa ukludnit. Mozno zohnat skorsi termin na gastro.
Palenie a stipanie v krku je jasny reflux. Na gastre ti pomozu. Daju ti na to lieky (urcite uzivaj) po nich by sa to malo zlepsit. Stres to zhorsuje takze ako som pisala vysie treba sa ukludnit. Ale chapem, tazko sa ukludnit ked jest nemozes. Ja som mala ine priznaky refluxu schudla som pri tom extra lebo som jest nemohla zvracala som vela.. Bolo to z refluxu a po tyzdni uzivania liekov uz som pocitila zlepsenie.. Ak sa da zozen si skorsi termin gastra.
Už dávno si mala byť pri psychiatričke.Okamzite si daj termín.Ano je to psychika!!!!!!Nečakaj na gastro ale hneď ku psych.Vazne a bez srandy .
Snažím sa si povedať že len psychika a mám terminál u psychologicky,ale u mna je to najhoršie k večeru, že keď sa to nahromadí . Takze akoby to má proste suvis stym jedlom. Teraz ráno som nalačno ešte, cítim akoby guču hlienu v krku trocha ale inak pohode , pokým zas nezačnem jest určite …
Takze preto si myslim že je aj ten strach , lebo že to je reflux a bohvie či sa tým môžem udusit …
Ahoj, naozaj navštív psychiatra (nie je to hanba), ak ti toto spôsobuje psychika, on ti naozaj pomôže a nemusíš sa trápiť ❤️
Dnes choď k obvodnému nech ti dá lieky na ukľudnenie a rieš to.
ešte by som vyšetrila štítnu žľazu či nie je zväčšená a či netlačí na pažerák
len psychika?
ved to je to iste ako zlomena ruka, tiez ides k lekarovi, necakas doma na zazrak alebo nejdes k ocnemu alebo ti vyliecil zlomenu ruku..
vacsina ochoreni je psychosomatickeho povodu
neliecene traumy, neriesenie problemov a pod. je dobre, ze si odhalila, ze ide o psychiku, teraz len hladat riesenie
Zväčšená štitna žľaza
@zuzka38 lenže ja nemám odhalené že ide o psychiku… to je problém.
@vakatko Bola som u odvodeného, samozrejme čo mu nepoviem aby urobil , neurobí… a potom čakaj 3hodiny u lekára … 😏 nedal mi nič na ukľudnenie, vypýtala som si zatiaľ aspoň sono, vyšetrí mi hlieny čo sa mi furt robia a mám počkať na to gastro vysetrenie , tak budem dúfam že to dovtedy prežijem a budem môcť jest ..
Skus brat Persen na ukludnenie
Kúp si ľubovník, valeriánu, rumanček čaje... majú podobné účinky ako ľahšie antidepresíva + Magnézium. Jedz veľa zeleniny, husté zeleninové polievky ti odkyslia žalúdok. Potrebuješ si uvolniť svaly, kŕče a stiahnutý žalúdok vytláčajú kyselinu do pažeráka a hrdla, preto máš problém s jedením.
Pozeraj komédie, počúvaj hudbu, zatancuj si, skús jogu, medituj ...
Potrebuješ termín u psychiatra + AD, kým sa ti upraví trávenie.
Kúpeľ s Epsomskou soľou pomôže na úzkosti.
Na 99 % je to psychika. Nemusíš chodiť po 20 lekároch a žiadať zbytočné vyšetrenia a zaťažovať systém. Treba ísť psychiatrovi a liečiť sa.
Stitna zlaza v poriadku?
Ty nemáš odhalené ale my áno 🙄.Naozaj v dobrom to všetky myslíme.....je to psychika.Buď tie čo ti píšeme máme priamo osobnú skúsenosť s takým niečím alebo niekoho v blízkom okolí kto si tým prešiel.Objednaj sa ku psych.uz len kvôli sebe,nie kvôli nám .Radíme ti dobre....naozaj .Vieš ako ti AD pomôžu....by si neverila čo za sviňu 🐖je tá psychika 🙄.Dokáže také veci s našim telom.
@stanulienkat no ty si strašne múdra, fakt “rozumná” rada. Zaťažovať systém? Ako prepáč , ale to rob tak ty , keď chceš. Ale pre mna je zdravie dôležité a isto v prvom rade bez vsetkym vyšetrení nenasadim Antidepresíva … samozrejme pokial nebude žiadna ina príčina môjho problému , tak sa budem aj tak liecit , ale musím to mat najskôr potvrdené.. nie všetko hádzať hneď na psychiku a zaťažovať sa liekmi …
ano, problem som potom mala uz aj s prehltanim slin, nielen jedlom. Pomohla mi az terapia (psycholog), neurologicka mi dala magnezium a lahsie antidepresiva, tie som brala asi pol roka.
Na 99% je to psychika a ty si ides aj tak svoje. Nemusis chodit po kardiologoch, ekg, holteroch...
Je uplne jasne kde je problem. Len sa cudujem, ze ti z mnozstva lekarov este nikto nepovedal.
A aku inu odpoved ocakavas? Ano, je to psychickeho povodu. Chod za psychologom, jedine ten ti pomoze.