Každodenné točenie hlavy

neson123
24. júl 2021

Ahojte, zazivam kazdodenne tocenie hlavy niekedy silnejsie niekedy slabsie take mdloby..potom citim horucavost v hlave, alebo rukach a take mravencenie, a zrychleny tep mavam obcas..bojim sa byt sam ci sa mi nieco nestane..priznaky su ze tetania ale nemam to este potvrdene idem az 6.8. K neurologicke..akoby take predrazdenie nervov alebo ja neviem to opisat..mal niekto podobne priznaky a ako ich zvlada?

vladkabalazova
24. júl 2021

@neson123 Ahoj takže trochu sa to podoba môjmu prípadu s pred dvoch rokoch kedy som mala takú krízu volá sa to úzkosť. Mala som podobne príznaky ako ty tiež každodenné točenie hlavy bolo mi zle z toho pocit na odpadnutie také mdloby búšenie srdca strašne nepríjemné až nakoniec som si sama zavolala záchranku a ani doktori nevedeli zistiť co mi je až ptm doktorka mi povedala ze ci niesom vystresovana a na skúšku predpísala neurol a ten pomohol ale ten je navikovi tak som bola na neurolkach vkuse 7mesiacov

neson123
autor
24. júl 2021

@vladkabalazova presne tie iste priznaky mam co opisujes, po neurole ti prestalo aj to tocenie hlavy?a uz si v pohode?

lenuska9999
24. júl 2021

@vladkabalazova mňa by zaujímalo, či po vysadení neurolu a teraz teda s odstupom času to už nepocitujes vôbec

vladkabalazova
24. júl 2021

@neson123 áno neurol pomohol ale pozor ono tie tabletky sú strašne navikove.... Ja viem že je to veľmi nepríjemný pocyt a obavas sa aby sa ti nič nestalo no moja rada je ze chod čím skôr k tej doktorke a nech ti skúsi predpísať ten neurol a uvidíš ona ti už poradí do kedy ich treba užívať ale neboj ono to prejde samo od seba ja som už bola závislá na neurole ale otehotnela som a koli zdraviu babatku som ich prestala užívať a bola som závislá ale povedala som si ze to ublíži babatku a už som v pohode chvála pánu Bohu niekedy sa mi to vráti ale len tak na chvíľku

vladkabalazova
24. júl 2021

@lenuska9999 keď som ich vysadila tak som mala ešte zavrati budenia srdca atď. Ale povedala som si vydržíš si tehotná nemôžeš užívať žiadne lieky a potom to prešlo a len občas sa mi to vracia len zriedkavo ale neprajem to ozaj nikomu je to veľmi hrozná vec

vladkabalazova
24. júl 2021

@neson123 a chcem sa ešte opýtať to máš stále že vkuse sa to točí hlava či napr. Už si myslíš ze ti je dobre ideš do obchodu a zas to začne? Lebo ja som to mala chvíľami

luccija
24. júl 2021

@neson123 tetania dávaj si zatiaľ magnézium a vápnik sumivy 1000, ale s odstupom casu

neson123
autor
24. júl 2021

@vladkabalazova ja v robote skoro stale, ked som v klide tak je to miernejsie, ked po celom dni z roboty si dam sprchu tak po sprche mi je super akoby to ustupilo ked telo a mysel sa uvolni ale potom sa to vrati..

neson123
autor
24. júl 2021

@luccija Ahoj, magnezium si davam kazdy dem 3 tablety(b6), a k tomu B komplex 1 tableta, ale malo co mi to pomoze to magnezko

vladkabalazova
24. júl 2021

@neson123 áno to je máš také isté ako ja tak si mislim že to máš úzkosť y stav každopádne to treba riešiť s tvojim doktorom nech skúsi niečo predpísať lebo sú všelijaké lieky na úzkosť a stres ale určite asi budeš musieť navštíviť aj psichologa ak to neprejde do troch mesiacov po tých liekoch co ti Dr. Predpise

vladkabalazova
24. júl 2021

@neson123 a teraz sa ako cítiš? Točí sa ti hlava alebo ako ti je?

neson123
autor
24. júl 2021

@vladkabalazova poriesim to aj s doktorom no a uvidime, len ma to uz nebavi nonstop tlaky v hlave a horucava..ja mam pocit ze zvnutra horim..

vladkabalazova
24. júl 2021

@neson123 v to verím a chápem ťa ale nesmieš nato stále myslieť skús vypnúť rob čo ťa baví niečím sa zamestnaj ja som to mala také hrozné to točenie hlavy že som len ležala nič viac a keď som šla niekde muž má musel držať za ruku lebo sa mi ta hlava riadne točila a keď mi prišlo nevoľno pocit na odpadnutie tiež horúčava namna pot atď a keď prešlo zase zimnica

slovakboy
24. júl 2021

@neson123 skus tabletky na úzkosť ako napríklad Neurol. Ak ti to prejde je to psychické. Nejaký čas môžeš brat neurol ale platí zásada neber ho preto aby si fungoval. Zober ho a pddychuj alebo spi. Potom aj ten návyk nie je taký. A chod za psychológom aby si zistil prečo si úzkostný. Kľudne to môže byt zo správ z korony z nedostatku spánku z prepracovanosti ....ak je to psychika nerieš to iba tabletkami. Inak mne sa točila raz hlava vždy ráno a potom som si našiel cviky na uvoľnenie kryštálikov v tých telieskach v ušiach čo fungujú ako dyroskop myslím že slimák je to alebo nejak telieska. Skoro som sa pogrckal pri tom cviku ako sa mi zatočila hrozne hlava ale prešlo to do 5 minút a už nič. No ak ty máš aj iné sprievodné príznaky bude to skoro určite tetania alebo úzkosť. Točenie hlavy ešte môže byt z krčnej chrbtice. No tiež by sa ti vtedy netriasli aj ruky.

neson123
autor
24. júl 2021

@vladkabalazova presne ako pises, je to hrozne..

neson123
autor
24. júl 2021

@vladkabalazova teraz mi je tak ze lezim a citim mierne tocenie ale tlak v hlave mam stale..

vladkabalazova
24. júl 2021

@slovakboy určite to nemá z krčnej chrbtice mne doktorka moja na to predpísala tabletky ale nepomohli až keď som šla do Žiliny na vyšetrenie EKG a doktorka predpísala neurol a bol to úzkosť y stav a ja som musela fungovať lebo mam syna mal vtedy dva roky len

neson123
autor
24. júl 2021

@slovakboy preberiem to z doktorom a uvidime no, mam 22 moc by som si nechcel zvykat na neurol uz v mladosti.Beriem lieky na tlak vysoky, ale doktor vravel ze tocenie hlavy by som nemal mat z mojho tlaku ze to bude neurologicky problem..

vladkabalazova
24. júl 2021

@neson123 a keď sa snami takto bavis píšeš pomáha to to trochu? Myslím to tak že ci sa pritom uvoľnís mne to pomáhalo niekedy

vladkabalazova
24. júl 2021

@neson123 a aky tlak máš v hlave vieš to nejako opísať? Mne zase trpli spanky

neson123
autor
24. júl 2021

@vladkabalazova ano to pomaha zato som aj sem pisal lebo ked vidim ze aj niekto mal take priznaky a ze to je mozno len zo psychiky/stresu, tak sa ukludim lebo snad to nieje nic vazne no.

neson123
autor
24. júl 2021

@vladkabalazova taky na vrchu hlavy a take mravencenie, niekedy aj zozadu, miestami take akoby zasteklenie neviem tazko sa ro opisuje a vnutorna horucava akokeby som mal horucku ale nemam..a ta vnutorna horucava je nielen v hlave ale aj v rukach a v celom tele viac menej jak jeby mi prudila horuca krv..k tomu to tocenie tak sa mi blbo pracuje potom..minule na chvilu mi bolo super BEZ vsetkeho toho som sa citil konecne jak zdravy clovek som lietal po stavbe jedna radost ale potom to zas prislo..

vladkabalazova
24. júl 2021

@neson123 no hlavne sa nemôžeš stresovať lebo sa ti môže zhoršiť... Myslím si ze to je psichicke ako som mala ja.... Ja som tiež bola v poriadku a len tak zrazu to prišlo teda malý mi mal vysoké horúčky sme sním boli na pohotovosť v noci sme museli bežať tak som bola v hroznom strese a po mesiaci ako sa malý uzdravil to prišlo

vladkabalazova
24. júl 2021

@neson123 no áno to je nepríjemný pocit keď sa už cítiš skvelo a potom to zas príde ja som sa nemohla ani malému venovať staral sa oň muž aj o mňa do rána pri mne sedel dával pozor

neson123
autor
24. júl 2021

@vladkabalazova ja som bol predtym v robote plnej stresu na 10 tyzdnovom turnuse potom som prisiel domov isiel som na ockovanie a mal som obavy z tohi ci sa mi nieco nestane alebo co(neriesme to lebo ked to pocujem hned sa mi spusta panika ked niekto riesi ockovanie v zlom), a odvtedy mi to zacalo taky panicky strach no, ale tie tocenia hlavy a horucavost som mal aj predtym to uz mam dlhe roky len som to nejak neriesil ale od tych atakov riesim teraz moj stav a chcem byt fit konecne

vladkabalazova
24. júl 2021

@neson123 držím palce nech to čím skôr prejde lebo sama som to zažila a viem aké to je keď človek nemôže normálne fungovať ako predtim ale hlavne zajdi ku dokimu čím skôr nenecháva to len tak porad sa co ako a uvidíš ak pomôže neurol alebo pod ne lieky budeš to mat psichicke a budeš musieť navštevovať psichologa

neson123
autor
24. júl 2021

@vladkabalazova uvidime co povie no ale vdaka za ochotu pisat

slovakboy
24. júl 2021

@neson123 spomínaš aj paniku. Si mladý a tetániu mávajú práve mladi ľudia. Môže byt aj z prílišného sedenia pri PC alebo pri mobile. Mozog nie je antropologičky stavaný na vnímanie takých rýchlych svetelných zábleskov aké sú pri PC. Hovoríš o očkovani a panike. Ano to je práve to čo som mal aj ja. Úzkosti z korony. Panické stavy. Keď rok počúvaš samé zle správy podvedomie to musí niekde prejaviť. Preto odporúčam aj psychoterapiu.

neson123
autor
24. júl 2021

@slovakboy pri PC nesedim a mobil pouzivam asi tak ako kazdy, ano prer mesiacom mi zacali panicke ataky zo vsetkeho toho stresu, snazim si to dat v hlave poriadku ved niesom psychicky naruseny ale proste nedari sa to zatial.

slavkasobanska
25. júl 2021

Ahojte,no ja mam ten isty problem,bola som uz hadam vsade a vsetko ok,luecim sa aj na tlak,ten mam ok,ale z nicoho nic mi.pride zle,az do odpadnutia,od vcera,,liecim sa aj na psychiatrii tak mam aj lieky na uzkosti,upokojenie,,,uz si namyslam co to moze byt..ani neviem k akemu lekarovi ist,,neurologicka mi povedala ze tam jr vsetko v poriadku,ze podla nej psychika,no som stabilizovana,tak uz neviem co s tym ...