Neviete čo by mi mohlo byť? Každé ráno sa budím hrozne unavená, keď môžem spím dlho, aj na obed, každá robota ma unaví, aj keď je to fakt pohodová robota čo by inému asi ani neprislo, že niečo robí. Proste od rána do večera myslím len na to, že si chcem ľahnúť. Prídem si už totálne nemožná, mám pocit, že moje vlastné telo ma sabotuje. Môže to byť priznak niečoho Premýšľala som aj nad štítnou, ale ostatné priznaky ako priberanie na váhe, slabý tep či zlá kvalita vlasov a pokožky u mňa nie sú.
@h2 to som zabudla napísať, železo mám v norme.
U mňa sa takto prejavovala celiakia. Stále som bola unavená. Iné vážnejšie prejavy som nemala, žiadna bolesť brucha, tráviace problémy.
Mam to tak po mononukleoze, dr.povedal, ze lepsie to uz nebude...do toho mi zistili aj znizenu funkciu stitnej a malo D vit... citim sa ako zombie,je to velmi neprijemne
Môže to byť štítna žlaza, ja som tiež mala len únavu.
@aaadkaaa to mi hovor, každý boží deň v práci totálne utrpenie, predvčerom som sa pristihla, že som normálne prestala vnímať pri Tom ako som rozprávala na klienta. Proste zatmenie a pocit ako keď zaspávaš. Zájdem k doktorovi, myslíte, že na toto všetko vie prísť praktický lekár? Viem že to je debilna výhovorka, ale momentálne je pre mňa časovo veľmi zložité chodiť po doktoroch tak by som to rada nejak celé vyriešila na jednom mieste. A teda som polozmierena s tým, že mi povie že už budem múmia naveky
u mna sa tak prejavovala systemova kandidoza. moze to byt teda cokolvek, nech ti urobia krvny rozbor, prisla mi na to obvodna na rocnej preventive.
@falbala132 A cez ktoré vyšetrenie na to prišla ?
Ano, mne obvodak zistil tu znizenu stitnu a aj dal lieky, lebo na endo su terminy na buduci rok...a na tu mononukleozu povedal,ze si musim zvyknut,ze s tym nic nespravi.ja skm ju mala pred 15 rokmi,ale pri akejkolvek banalnej chorobe mam tak vysoke hodnoty, ako keby som ju mala aktualne znovu...
depresie.... určité perc. ľudí má potrebu veľa spať...
@rawmamka v beznom rozbore moču mi vysli kvasinky a hlien a ked som jej spomenula unavu, tak dala vysetrit kvasinky aj v krvi a vyslo to pozitivne. po prelieceni som bola ako iny clovek, mozgova aktivita a narast energie o 500 %.
@falbala132 Ďakujem za info, budúci mesiac ma čaká preventívka, tiež som v poslednej dobe viac unavená, dobre vedieť, že takéto niečo existuje a ako sa to dá odhaliť.
@rawmamka tiez som netušila o tejto diagnóze kym mi ju nezistila. So mnou to bolo uz fakt zle, presne ako piše autorka, zrazu ma akoby počas dna vyplo a nedokázala som poriadne vnímať svet okolo seba.
Môže byť aj alergia.
Ďakujem vám všetkým za tipy, už to tak mám popravde roky, ale vždy som si myslela, že som proste taká, že len málo znesiem. Ale teraz som začala prvý krát pracovať na plný úväzok po škole a tá práca nie je náročná, no nezvládám odpracovať celý deň. K poobediu musím odbiehat na záchod aby som sa trošku dala dokopy a nepôsobila ako totálna troska.
Môže vaginálna mykóza prerásť do systémovej? Mávala som s tým problémy jedného času že sa vracala a nezaberali lieky. Potom to nakoniec samé od seba prestalo.
Možno si musíš zvyknúť na prácu na TPP, keď píšeš, že vždy si menej zvládala.Ak dobre spiš, pitný režim, anemia, štítna žľaza ..aj sedenie za OC práca s klientami unavuje🙂koľko hodín spiš?cukor nemáš nízky?
@luccija spím väčšinou 8 hodín plus cez víkend dospim, alebo aj počas voľna cez deň. Nemyslím, že je to o zvyku, lebo robím už rok a žiadna zmena. Železo, cukrom a tlak ako z učebnice :( tak už jedine štítna alebo tá kandida. Už som uvažovala aj nad psychiatrom, pretože posledné týždne to zašlo až tak ďaleko, že som sa asi začala ľutovať alebo čo a nadobudla som pocit že som uplne neschopná, nemožná a že môj život nemá žiadny zmysel
Existuje aj choroba narkolepsia skuste pogooglit ci to nesedi na priznaky
.. kliest ? ...borelioza? alergie, vit.D, stitna ..rozne..
Mám to rovnako. Všetko mám v podstate ok. U mňa to bude asi tým, že sa veľmi často budim na wc(celé roky )nedostatok spánku,nočné ,stresy, na mna rýchle tempo. Do toho totálne rozhádzané hormóny. Môže byť aj nadváhu a v neposlednom rade má veľký vplyv,že robím prácu ktorá má nebaví,unavuje fyzicky aj psychický.
@aaadkaaa ahoj prosím ťa je možné aj bezdôvodne priberanie po mononukleóze ? Dcéra ( 3 roky) prekonala tento rok vo februári mononukleózu a odvtedy veľmi rýchlo priberá vyradila som sladké a aj tak ďalšie kilo išlo hore 🙈
@claudi2011 s tym nemam skusenosti. Krvny obraz ok? Stitna zlaza?
@aaadkaaa áno všetko vraj ok.
Nechaj si skontrolovať krv. Možno máš málo železa.