Katétrová ablácia - skúsenosti

21. okt 2021

Pozerám, ze je tu viac takýchto tém, no v žiadnej som nenasla odpoveď na svoju otázku. Tie z vás, alebo tí z vás, kt. podstúpili katetrovú abláciu srdca, aké tazkosti ste mali a v akom množstve? Mam diagnostikovanie supravertikularnu tachykardiu a dysritmiu. Trápia ma veľmi tie KES (komorové extrasystoly). Zatiaľ užívam lieky, no vôbec mj nepomáhajú a tých KES je viac a viac. Dali mi ďalšie lieky, tiež nepomáhajú.. bola by som vďačná už aj za tu ablaciu, nech mam pokoj. Od začiatku roka chodím po lekároch (pľúcne, neurológia, štítna žľaza atď. ) všetko ôk. Len to srdce má trápi. Veľmi pociťujem tie KES , mam to od prekonanie Covidu. Nezlepší sa to, ale zhoršuje.. koľko ste ich mali na to, aby vám tu urobili tu abláciu? Alebo kolko záchvatov tachykardie ste si vytrpeli? Pomohli niekomu z vás lieky ? Ak áno, ktoré?

irusa
21. okt 2021

2 x do mesiaca mi vyletel tep 250 a vyššie... niekedy to trvalo 5 minút niekedy aj pol hodiny... najhoršie to bolo v tehotenstve. Lieky som nebrala žiadne. 17 rokov som s tým žila. Minulý rok som podstúpila ablaciu..tep nad 170 som nemala. Momentálne búšenie srdca a extrasystoly mi spôsobuje tetania

autor
21. okt 2021

@irusa ďakujem za odpoveď. A kedy povedal kardiológ, že áno urobíme ablaciu ? Mali ste zaznamenané na holtri ako vám vyletel tep ?

irusa
23. okt 2021

Nie nemala za tých 17 rokov som s tým išla raz na pohotovosť,keď ani po hodine to neprestavalo- popravde nič so mnou nerobili bola som tehotná - nechali ma len ležať na posteli...dvaja kardiologia to vôbec neriešili vraj na to s neumiera no tep nad 260 čo vám nedokážu zachytiť nie je nič príjemné... až tretí kardiológ a to som mala už 27 rokov a bola som v piatom mesiaci tehotenstva ( 2 tehotenstvo ) vtedy mi vybavil termín vo VUSCh...no nakoľko som bola tehotná zákrok nemohli robiť..odhodlala som sa až 33 rokoch ho podstúpiť

irusa
23. okt 2021

A koľko vám bolo zachytených KES ????

autor
23. okt 2021

@irusa ja som ich mala na holtri zachytených malo. Nejakých 160 KES a nejaké supravertikularne extrasystoly, nejaké v pároch. Nebolo toho veľa tam. Problém je , že holter som mala v taky deň, čo mi práve nebolo tak zle. Inak pociťujem cely deň tie KES a musí ich byt oveľa viac ako 160 keďže niekedy to pociťujem ako každý druhý, alebo každý tretí úder.. plus som mala na Holtri zachytené aj ako mi Pulz vyskočil nad 150 z ničoho nič.. a v noci som mala zasa 37 v spánku.. čiže celé je to nejaké čudné. Ja som bola pár krát aj na pohotovosti s tým. Lebo stalo sa mi aj , že som išla spať a zrazu som mala neviem koľko úderov za sebou len tie extrasystoly a moje srdce nemalo akoby normálny rytmus. Veľmi ma vystrasi také niečo, aj keď mi srdce z ničoho nič vyskočí na 150, 160. Mala som aj 180.. už chytám paniku z toho. Na pohotovosti so mnou nič nerobia len mi dajú neurol. Ten už som si dala aj predpísať na domov. Ale nepomáha to. Akurát som trochu kludnejsia keď sa to deje.. vo VUSCH som bola a tak mi dali najprv Betaloc, ten som netolerovala pre veľmi nízky tlak. Tak predpísali Egilok, detto a vôbec nepomahal na to búšenie a extrasystoly. Vyššia dávka zasa urobila to , že som ich mala ešte viac. Teraz nedávno mi dali Isoptin, ten som ale vysadila lebo môj Pulz pri upratovaní bol 39 a veľmi zle na vracanie mi od neho bolo, plus tie migrény.. mávam aj dýchavicu pri tom búšeni. Z pľúcnej stránky všetko ôk. Štítna vysetrena je to ôk. Po psychickej stránke ôk.. ešte čakám na neurológia na vyšetrenie chrbtice. No nemám pocit, xe tam niečo nájdu.

irusa
23. okt 2021

A nezvazovala si ,že to môže byť tetania ??? Ja som bola na ablaciu,no aj napriek tomu mám tetanicke záchvaty. Pulz nepravidelný mi vyletí na 160, extrasystoly, triaška, mdloby... zachytili mi už po zákroku paroxyzmus SVT dráhy, Kes 80 Potom ešte nejaké tie poruchy tam boli ..v noci tep okolo 40-50 počas spánku...s výsledkami som potom bola vo VUSCh a primárka sa vyjadrila,že je to v poriadku a nemám toľko stresovať,že to môže byť aj psychika z jej strany sa ablacia podarila a netreba ju opakovať

autor
23. okt 2021

@irusa beriem magnézium už asi 4 mesiace a nie je mi lepšie tak neviem. A máte tie extrasystoly kvôli tej tetanii ? Ako sa to lieci ??
A na tu ablaciu vás poslal vlastne tretí akriolog z toho titulu, že ste mali vysoký Pulz alebo nepravidelný? Mali ste to zachytené aj na holtri ?

irusa
23. okt 2021

Ja som mala supraventikularnu tachykardiu,no nikdy mi ju nezachytili. Išla som do VUSCh s tým,že ju mám,no nezachytenu na EKG. Primárka hneď verdikt,že po pôrode sa mám objednať na ablaciu,lenže po pôrode mi to trvalo päť rokov. Opäť som sa objednala vo VUSCh na doporučene môjho kardiologa a hneď mi povedali,že ak súhlasím s ablaciou pošlú mi domov termín, nakoľko liekmi sa supraventikularna tachykardia nedá liečiť..a k otázke nie je magnézium ako magnézium,je potrebný aj vitamín D a B a hlavne psychická pohoda a dostatok spánku a oddychu

irusa
23. okt 2021

Vysoký nad 250

autor
23. okt 2021

@irusa ďakujem. Supravertikularnu tachykardiu mam tiež zapísanú ako diagnózu.. tak neviem, hádam už budú so mnou niečo robiť...
A ktoré magnézium užívate? Ja mam magnosolv a vitamin D beriem zvlášť.

irusa
23. okt 2021

Tiež magnosolv...

iinka
18. feb 2022

Dobry vecer, ako ste pochodili? Ja idem o tyzden na konzultaciu do BA. Kvoli ablacii, mavam aj tetaniu, uvidim, co poriesim

tucia
17. mar 2022

Ahoj,ja som mala tiež supraventrikulárnu tachykardiu.Mala.som ju 10rokov,nevedeli mi arytmiu zachytiť.,až raz sa im to podarilo 220tepov za minútu, mávala som to dosť často. Lieky na to nepomáhajú, telo si na to zvykne.Ablácia je jediné čo môže odstraňit tento nepríjemný problém.Polroka som čakala na zákrok v Nsúch v BA.Zákrok som mala v 2016,trval 5hodín.Po zákroku som mávala ešte arytmie do jedného roka ale pomaly sa vytrácali a boli hneď do pár sekúnd ukončené Tak to malo byť.Mám pokoj 5rokov .Nebanujem.Predtým tep v kľude 150..trz 60

jaros71
1. okt 2022

Ahojte,ja som bol na ablacii vo VUSCH V ROKU 2017 a do teraz som mal pokoj 5rokov nic perfektne som sa citil a teraz sa mi to vratilo ,moj kardiolog ma posiela na 2ablaciu ale uz som trosku znechuteny ,bojim sa ze sa to vrati ,teraz napriklad posledne 7 dni nic tep krasny pravidelny cca 57 tepov v klude vcera som prisiel z prace a vecer sa rozbucha tep cca 125 nepravidelny .som uz s toho na nervy stale to clovek pocuva tak neviem ca s tym.

martinsa92
29. dec 2022

Zdravim , mne tiez zacala arytmia po druhej davky vakciny na covid. Mam Okolo 1000,1500kes a telo netoleruje zataz ako pred tym. Strukturalne poskodenia na srdcu nie su, Endo,Nekro, je v poriadku. Dostal som Concor, ten znizi tep ale tie KES su tam stale...

gabi0505
2. mar 2023

@iinka dobry den piste ze ste boli v Ba na konzultacii ako ste pochodila budu vam robit ablaciu alebo len tabletky ja som zaradena do cakacky tak uvidim ako bude

katkaajurko
30. júl 2024

ahoj, mám to veľmi podobne ako ty. roky som mala SVT pod kontrolou , ale po poslednom covide katastrofa, extrasystoly - cele dni a tie su spustac, mam vasocardin, zabera ale staci nejaka nerovnovaha a mam pocit, ze nezaberie. Zvazujem ablaciu...

klaudia587
9. okt 2024

Dobry den, tiež mam termín na ablaciu, kvôli mnohopočetným KES,( okolo 22%). Problémy vôbec nepociťujem žiadne no napriek tomu viem ze to musím absolvovať, kvôli rizikám do buducnosti. Tí co ste boli prosím koľko ste boli v nemocnici? Ako ste vydržali ležať na sále dve hodiny? Neviem si to predstaviť. A po zákroku koľko ste museli ležať na lôžku? Ako to bolo s wc?

gabi0505
14. okt 2024

@klaudia587 ahoj ja som bola na ablacii w krat a da sa to vydrzat ale tych 8 hod po ,zakroku lezat teda neni sranda