Kašeľ po antibiotikách

sisi2212
24. máj 2023

Čaute všetci, za posledny polrok som bola 2x chora a uzivala atb, všimla som si, ze mi vzdy atb vyvolali kasel, ktory este aj po douzivani atb pretrváva a vyskytuje sa po jedle …. Vzdy mi potom este dva tyzdne ako keby reaguje zaludok tym kašlom …. Stava sa niekomu to iste? Čo to znamena? Moze to byt prejav alergie na atb?

luccija
24. máj 2023

@sisi2212 môžeš mať reflux z podrazdeneho žalúdka po ATB

sisi2212
autor
24. máj 2023

@luccija ano, asi to tak bude a vzdy mi ten reflux potom trva tak 3 tyzdne, po kazdom jedle, vode kašel a potom prejde

majamat
24. máj 2023

och, troskus a smejem.

ano, ATB mozu zatazit travenie, moze sa vyskytnut reflux a teda obsah zaludka ide potom hore a drazdi dychacie cesty. no zaludok nekasle, kasle sa koli problemu s dychacimi cestami.

ak si mala ATb na infekt dychacich ciest, tak druha moznost je, ze kasel je sposobeny ochorenim a po chorobe mas jednoducho kasel, ktory je bezny a vyskytuje sa po infekcnych ochoreniach dychacich ciest. je to sposobene zvysenou aktivitou vnutornej vystelky dychacich ciest po chorobe. to je to co sa vyskytuje aj po kovide, len pri kovide sa na to prilis upozornovalo. v skutocnosti to byva po akejkolvek infekcii.

euka210
24. máj 2023

@sisi2212 a probiotika si brala?

sisi2212
autor
27. máj 2023

@euka210 ano brala, ale uz sa mi to stalo deuhykrat, cize asi to bude alergia