Kašeľ a svalovica v hrdle

jajuska13
29. dec 2022

Môžem mať svalovicu v hrdle z kaslania? Alebo z neprimeranych pohybov jazyka? Už vyše týždňa ma boli hrdlo, na začiatku tam bola viroza a bolo prekrvene bez teploty len kašeľ bolesť hrdla..užívala som dorithricin bolest hrdla prešla nižšie smerom na hrtan a mala som este aj mam suchý dráždivý kašeľ , bez teploty..neriešim to cez dr sú sviatky a inak sa necítim zle.. všetci sme boli chorí doma...ale po týždni a pol stále ta bolest neusrupuje , ale ta bolest v hrdle nie je ako pri zápale ale taka akoby svalovicova bolest pri prehltani len a len na ľavej strane. Aj keď pohýbem jazykom aj vtedy to boli.uz som si tam svietila pozerala, mandle nemám, takže pekne vidím, nič tam nemám neobvykle..žiadna žaba alebo niečo také...najhoršie je to ráno po noci, aj v noci..cez deň to boli omnoho menej...mam.s tým.ist k dr alebo počkať??mate skúsenosti s tým.

mpg
29. dec 2022

@jajuska13 Toto má dosť veľa ľudí, čo som telefonovala známym, blahoželali sme si k novému roku, spomínala to aj známa z LM, aj z BB, aj z NR, že niečo drží v krku, že sotva zjedla raňajky. Na bolesti v krku zvykne pomáhať šalviový čaj, ale s týmto by mohol ísť aj lekárovi, ak to trvá dlhšie.

marianarem
29. dec 2022

@jajuska13 Ja som tiez teraz chora a mala som to, ale neviem, co to je. Kazdopadne preslo mi to, ked som si spravila vyvysene spanie, teda poriadne som si podlozila vankus, aby bol nasikmo.

miiceencoovaa
29. dec 2022

@jajuska13 ahoj, skús si hrdlo vykloktať slanou vodou. Mala som toto iste a tie pastilky mi vôbec nepomáhali. Skúsila som slanú vodu a na druhý deň mi bolo lepšie.