Ahojte
Ake lieky pouzivate na karpalny tunel?
Bolest lava ruka prsty strasna , trpnutie
Pondelok id e k Fyzio a ideme skusat tuto liecbu. Ale doktorka neodporucila nic, co by som mohla brat. Proti bolesti alebo celkovo . Na mete som ansla lieky, ale ktoru su mozno lepsie?/) skusenosti?
Dakujem
@zuzkaa1991 mna to strasne boli:( z nicoho nic
Najprv noha a bum ruka… akoze mam na sebe 5-6 kg … aˇd nemyslim si ze to suvisi. Mne povedlai ze problem z chrbticou. Neviem presne ake . Prero aj idem k fyzio… a bola, by som eada uz aby nebolelo a vedela fungovat
@melani19 jasne moze byt preto masaze a aj dobry fyzio ....nemusi byt karpalny tunel robili vam testy na neho?
Noha moze byt cvaknuty nerv to tiez poznam ;) preto chodím každý mesiac na masaze to jediné pomaha ak náhodou nejdem jeden mesiac ze nestíham tak druhy mesiac masaker....ja som po porode mala cca 74kg po 6r od.poorudu cca 2r dozadu som schudla (plus tazkosti s trávením vznikli) mam 52kg🤦♀️ ale zas hodnoty sa upravili nema co mi tlacit na ten tunel povedala lekarka
@melani19 nemusí to byť karpal. Riešim to od mája!!! Bolesť z krížov prešla do krku a potom dva mesiace ruky. Tŕpnutie, bolesti. Bolia ma stále. V auguste som sa dostala na emg (vyšetrenie karpalu) a nič. Odobrali mi krv na reumu, našťastie nič. Koncom novembra a začiatkom decembra teda idem má magnetickú. Raz s rukou a raz s chrbticou.
@zuzkaa1991 bola som aj s nohou na eng ale zevraj nevedia z coho necitim nohu
Ja ju uz 3-4 mesiace necitim strpnute stale
@melani19 mne na karpal dr odporucila Milgammu N. Mne pomohla. Ale kolegyni az operacia.
@simsalabim to beriem ale len jednu
Mam nizky tlsk ak si dam 2 tak neviem fungovat tak mi znizi t´ak
@simsalabim mne nepomáha milgama
@melani19 je to veselé. Roky nedokážem ručne napríklad miesit cesto, na ti mám pomocnikov.Teraz mám však problem očistiť zeleninu 🤦🏻♀️
@tetapetra mne to vzniklo pocas covidu, ked som vkuse bola na pocitaci. Inak v robote striedam cinnosti a po navrate do officu to ustupilo. No stacia 2 tyzdne, ked robim viac menej iba s pocitacom a je opat zle. Myslim, ze dennodenne cinnosti stav velmi ovplyvnuju.
@simsalabim :/ ja fskt neviem ja sa doma nezastavim stale neico robim aj za pc som takze neviem sle u nan je problem aj s chrbticou to viem
@simsalabim nerobím nejako extra s počítačom. Som v labaku, ale to tiež netitrujem 8hodin v kuse. Smejem sa,že to mám od pôrodu. V ľavom ramene mám už aj obstrek. Ale to bolo rameno,pred 3rokmi práve,ale to sa rozchodilo bankovanim. Pretože čakať kým sa dostane k dr v bolestiach,no vďaka. Potom bol na mňa nasratý,reku haló chlape,ja som nespala 3noci!!! Akože fakt nespala. Ruky aspoň spustim, prejde a môžem pokračovať.
@melani19 u nás má mama od detstva problém s krčnou. Je neoperativny stav. Lekári nechápu ako dokáže fungovať. Ona asi nemá prah bolesti. Lekárom zbytočne vysvetľujem,že to mám s krčnej,že zápal behá po tele. Až teraz neuro to vidí a uznala. Preto to riešime. Len dostať sa na vyšetrenie je des. Ja som viac ako mesiac chodila k všeobecnému, ktorý hovno vyriešil, ale aspoň si dal preplatiť úkony. No comment
Kúp si ortézy speciálne na karpálny tunel...ja mám na oboch rukách a používam to na noc...a pomáha, keďže znehybnia zápästie....ak som mala silné bolesti, používala som aj počas dňa, je to trocha obmedzujúce, keďže nemôžeš hýbať zápästím, ale mne to pomohlo ..
@simsalabim mozem sa spytat boleli obe ruky? Zacal uz aj prava euka ted ana oravej euke jeden prst uz:(
@tetapetra
@tetapetra
@simsalabim
@zuzkaa1991
@melani19 mna hlavne iba prava a vlastne som si kvoli tomu kupila ergonomicku mys, s normalnou uz nemozem dlhsie robit.
@simsalabim
@tetapetra mne zase lava hlavne a pritom som pravacka , ale mozno zatazujem lavu ja sama neviem . Clovek si ro ani nevsima
@melani19 mne pomohli masaze a ze som schudla
Mne vznikol na konci tehu mala som viac menej hraničný (hodnoty) mne vsetko z ruk padali obcas bolest....len som bola sledkvana ak bu sa zhoršilo tak operácia ale po 5r ako vyse som napisala som schudla tak aj hodnoty sa oopravili.....
Jedine co mi pomahalo na bolesť bola ľadová voda prud ( to som nevedela ze mam karpalny tunel v tehu)