Karpálny syndróm. Čo s ním?

mariama345
26. mar 2015

Ahojte, nedávno mi zistili karpalny syndrom a doktor povedal, ze musim absolvovat operaciu. Mate niekto skusenosti s tymto zakrokom, ako vyzera operacia a dlho ste sa po nej liecili? Dakujem za vsetky skusenosti.

sisaha
27. mar 2015

@mariama345 lekar ti nevysvetlil ako prebieha operacia? Co ja z rodiny poznam, problemy zmizli, ale ako dlho trvala rekonvalescencia neviem.

staronova
27. mar 2015

@mariama345 neodporučil ti najprv rehabilitácie, injekcie????operáciu až ked je to nevyhnutné, prietoky ti aké namerali???? Ja na to trpím už roky, vždy sa to po tejto liečbe upravilo....mám na oboch rukách....muž má po operácii oboch rúk, je spokojný....ale operácia ho potrápila....rekonvalescencia asi mesiac, injekcie a vitamíny.....

simca06022011
27. mar 2015

Najlepsie je ist na tu operaciu, pomaha velmi... samozrejme je tak rekoncalescencia, ale aj tak.... aj ked ides na rehabilitacie, liecenia, musis jest lieky napr. na vitaminy...

sisaha
27. mar 2015

@mariama345
@staronova baby a ake mate prejavy karpalu?

staronova
27. mar 2015

hlavný príznak je trpnutie prstov rúk hlavne v noci, alebo konkretne mne trpla ruka pri Pc, ked som držala myš, musela som pravidelne triasť rukou.....daľšie štádium je stála bolesť rúk.....
v mojom okolí mám dve ženy, ktoré to už museli absolvovať po druhý krát a práve preto mi neurologička povedala, že ak sa to dá oddialiť, tak nepoerovať...

certi
27. mar 2015

ja to mam 4 roky, uz to idem operovat, lebo koncieva to az tak, ze ti ochrnie ruka a koniec...

mamadana2
Odpoveď bola odstránená
Zobraz
certi
27. mar 2015

@mamadana2 ano o wobenzyne som pocula, ale je to dost drahe a berie sa toho vela denne, nie? to ti robili obidve ruky naraz? ako dlho to bude zaviazane?

simca06022011
27. mar 2015

@certi mozes si podla zlozenia kupit aj ine enzymy... napr. cez iherb.com... ja som si tam velmi rychlo vybrala tiez, ked som potrebovala wobenzym. Su aj s vyssim davkovanim, novsie... v jednom zdravotnom fore wobenzym nazvali zastaralym, prave kvoli tomu kvantumu tabletiek co treba brat, nizkym davkam a pod... len bolo to cca 3-4 roky, cize by mi dlhsie trvalo to pohladat... co to bol a hlavne zlozenia 🙂 skus si pogooglit 🙂

lavazzake
27. mar 2015

Mne ho operovali presne pred piatimi rokmi v lokalke, 5minutova zalezitost a ulava neskutocna...ruku som malazafacovanu par dni, vobec nic strasne to nebolo (a to som strasna citlivka)...skusila som ortezu,, obstreky, klud, vsetko nanic, az operacia mi pomohla...

certi
27. mar 2015

@lavazzake a odvtedy pokoj?

certi
27. mar 2015
lavazzake
27. mar 2015

@certi chvalabohu áno 🙂