#kardiologia dobrý deň mohli by ste mi to niekto vysvetliť, či sú výsledky dobre alebo nie ?
Ahoj, a kvôli čomu ťa poslali na CT? Je tam svalový mostík - to je zväzok svalových vlákien, ktorý je na povrchu tepny, čo je anomália -môže a nemusí spôsobovať problémy.
@smoulingirl kvôli estrasystolyy ma poslali na ct lebo mám extrasystoly a nevedia z čoho že to môže byť nejaká vrodená vada beriem na to aj lieky betaloc a cardilan ale neprechadza ma to ani z liečby toľko že ich nemám v takom množstve ako pred liečbou ale stále ich mám a ake problémy mi môže spôsobiť ten svalový mostík a čo mi s tým môžu robiť?
@smoulingirl takže ten zväzok svalových vlákien by tam na tej tepne nemal byť vôbec? Vôbec tomu nechápem je to zle keď to tam mám?
@nemenovana1999 Môže aj toto čo popisuješ, viem, že sa robí aj chirurgické odstránenie, ak sa teda vylúčia iné príčiny problémov. Kamoška mala takéto extrasystoly nereagujúce na liečbu, bolo to z krčnej chrbtice, postupne sa minimalizovali až keď začala cvičiť s fyzioterapeutom. Koľko ti namerali extrasystol?
@nemenovana1999 Ono je to vrodené, normálne by nemal, ma ho ale veľa ľudí a nikdy sa o tom nedozvedia, pretože im to nerobí problém.
@nemenovana1999 Tie počty by mali byť z Holtera. Tu je všetko ok.
@nemenovana1999 Tie percentá mi, žial, nič nehovoria, každopádne držím palce. Dr bude určite riešiť ďalej.
@smoulingirl a ešte jedna otázočka bola som na nastúpenej preventívke do práce pani doktorka mi nechcela podpísať spôsobilosť kvôli výsledkom v kartotejke z kardiologie podpísala mi ale mám jej zobrať výsledky z ct keďže vtedy som jej ich ešte nevedela dať vravela že keď sa jej tam niečo nebude zdať tak mi vyradí nočne zmeny je to možné že po týchto výsledkoch z CT mi nočne zruší a nebudem môcť chodiť do práce na nočné? Keďže už tam pracujem 2 roky nebola by som rada keby mi tam už teraz niečo menila .... Nemala by som robiť nočne z touto diagnózou?
@nemenovana1999 V podstate ct máš ok, okrem tejto anomálie - nie je to diagnóza. Ako na to bude nahliadať doktor, tažko povedať. Možno v skupine zdravotnici na mk, by ti vedeli povedať viac, sú tam aj lekári.
@smoulingirl keďže ja sa necítim zle a nočne mám radšej robiť než ranné po nočnej doma v pohode spravím ešte hoci čo ale po rannej som strašne unavená a musím si po robote ľahnúť spať lebo nevládzem nevydržala by som ťahať len ranné a poobedne a som z toho dosť na ne4vy že mi do toho teraz začína zapárať a bojím sa že mi zruší nočne kvôli tomu ctčku ako vravím nemám žiaden problém ťahať nočné v pohode som nie raz už ťahala aj nadčasi že som z nočnej išla na poobednu alebo z rannej na nočnú nemám také stavy že by mi prišlo zle že by som odpadavala alebo niečo podrobné
@nemenovana1999 Asi by som skočila za kardiológom s tou správou z ct, skonzultovala s ním a podľa toho sa ďalej zariadila.
@smoulingirl no aj to tak spravím prv z výsledkami pojdem ku kardiologovy a až tak k tej doktorke ... a dakujem velmi pekne za odpovede zatial moje otazky čo ma najviac zaujímali sú asi toľko ešte raz ďakujem a prajem pekný večer 🙂
@nemenovana1999 daj to do skupiny zdravotnici na MK