Karanténa v rodine

chrobacik41
17. aug 2020

Ahojte žienky! Tie ktoré ste si prešli karanténu. Sme momentálne teda v karanténe. Aby som to ozrejmila; mojej mame potvrdili pozitiv test minulý týždeň v utorok, čiže nám volali z ruvz že mame byť v karanténe 14 dní všetci teda celá rodina ktorí sme prišli do styku s pozitivnou osobou. V piatok sme boli všetci na testy, všetci negatívny, moje deti, môj partner, otec , sestra aj jej syn všetci negativny len ja pozitivna. Z ruvz mi teta povedala ze karantena sa predĺži z 25 do 28.8 dnes volal partner , mudr. Koli karantennej pn a bolo mu povedané že on mal ísť normálne do roboty keď mal negatívny test. A teraz vôbec neviem ako to je, či ich zavolajú ešte na test pred ukončením karanteny alebo ako. Lebo mne ako pozitívnej bolo povedané že na test už nepôjdem. A zase maminina kolegyňa tiež bola pozitivna a testovali ju ešte 4krat kým nemala dva negatívne testy. Aj sestra mi dnes povedala ze jej kamatkin brat bol pozitivny a už nešiel na kontrolný test len mu poslali sms že je vylieceny. Tak vôbec neviem ako to je.

marseillefan
17. aug 2020

Nemám osobnú skúsenosť, ale čítal som, že sa menili pravidlá. Pred tým bolo na potvrdenie "vyliečenia" potrebné absolvovať dva negatívne testy. Po novom je to myslím 14 dní bez príznakov choroby. Samozrejme, držím palce...

chrobacik41
autor
17. aug 2020

@marseillefan ďakujem veľmi pekne, mne sa jedna o mojich príbuzných či môžu ísť do práce alebo nie keď mali negatívny test toto by som potrebovala vedieť

evkamotka
17. aug 2020

@chrobacik41 ahoj smiem sa prosim spytat ako sa citis? Media to opisuju pomaly ako cierny mor, ale nemam sa koho v okoli spytat...

ivkazba
17. aug 2020

@evkamotka ja poznám 3 ľudí, ktorí prekonali koronu. Jeden úplne bez príznakov, jeden iba horúčky vyše týždňa, jedna horúčky s kašlom, vykašliavala niekoľko dní krv, ležala nevládna vyše 2 týždňov. Takže je to asi veľmi veľmi rôzne.

ivkazba
17. aug 2020

@chrobacik41 je odveci, aby tvoj muž išiel do práce, keď je v domácnosti s tebou, ktorá si pozitívna. Veď karanténa má byť pre všetkých členov domácnosti. Nech sa neriadi svojou lekárkou ale radami RUVZ.

chrobacik41
autor
17. aug 2020

@evkamotka no od stredy minulého týždňa som v karanténe, nič mi nebolo , v piatok sme boli na teste, včera večer ( teda v nedelu) sa mi upchal nos, dnes ma od rána bolí strašne hlava ale že veľmi, už som si dala dve tbl od bolesti a vypila som pohar kofoly ktora mi bežné pomôže keď ma boli hlava ale dnes mi nepomohla ani tá a stratila som chuť , včera som si vychutnavala vývar a dnes som necitila ziadnu chuť , ale teplotu nemám ani nekaslem len tá bolesť hlavy 😶

chrobacik41
autor
17. aug 2020

@ivkazba môj muž so mnou nie je, ja som inde v izbe izolovaná ani nechodí za mnou ani s mojimi deťmi nie som , moja dcéra sa stará o svojho brata , vôbec za nimi nejdem , a vidíš, moja mamina je pozitivna a tiež bez priznakov, a ja dnes bolest hlavy a necítim ziadnu chuť, ešte včera som si vychutnávala vývar a dnes už necitim ako chutí ...

unicornlady
17. aug 2020

mne napr. pri migréne pomáha studený obklad vzadu na krk (medzi krk a kúsok chrbáta). Skús, možno ti to pomôže

jankapepe
17. aug 2020

@chrobacik41 môžem sa spýtať zo zvedavosti: tvoja mama a ty....aké máte príznaky či ťažkosti??? Ďakujem

jankapepe
17. aug 2020

@chrobacik41 to aj kúpeľňu a wc máte oddelené?

akinom0077
17. aug 2020

@chrobacik41 bol pozitivny nq kontrolu nesiel ale dostal sms ze je vylieceny? 😂😂😂

luccija
17. aug 2020

@akinom0077 ako v Kocurkove

luccija
17. aug 2020

@chrobacik41 stačí, že riady zaspinis, chytis toaletu podľa mňa to nie je také easy ešte muž môže byť kľudne časom pozitivny

chrobacik41
autor
17. aug 2020

@akinom0077 moja sestra mi dnes povedala ze jej kamaratky brat bol pozitivny a keď nemal žiadne príznaky nešiel na druhý test a poslali mu sms že je vylieceny po 12 dňoch

chrobacik41
autor
17. aug 2020

@luccija riady nám berie moja sestra , a zvlášť ich umyva nie spolu všetko oddelene
@jankapepe áno máme samostatne wc

chrobacik41
autor
17. aug 2020

@jankapepe moja mamina nemá žiadne príznaky, od stredy minulého týždňa sme v karantene, ja som bola na teste v piatok, a dnes ma bolí hlava a mám upchatý nos, ale keď niečo jem tak nemám chuť 🤔

chrobacik41
autor
17. aug 2020

@luccija a wc máme samostatne a pred aj po použití dezinfikujem, všetko , a s muž ten je v podkroví ešte ho nemame prerobené ale už je tam, len si píšeme cez telefón alebo si telefonujeme vôbec som s ním neni, chcem aby mohol ísť do práce a nenakazil sa .

evkamotka
17. aug 2020
syberia
17. aug 2020

Urcite nemal ist normalne do prace! Robi sa este druhy test pred koncom karanteny. A ak ste boli spolu pred testovanim tak je vysoka pravdepodobnost ze tentokrat bude aj on pozit. Vacsinou tie druhe testy vyjdu pozit.
Ak mate niejake pochybnosti treba komunikovat s RUVZ a oni vam povedia co a ako dalej. Prajem skore uzdravenie.😀

chrobacik41
autor
17. aug 2020

@syberia toto som dnes vysvetlovala lekárke mojho muza, ale nie ona len že potrebuje papier z ruvz, pritom tam je jasné napisané že 14 dní karantena a pôjdu na druhý test. A ona že ona mu nemôže vystaviť karantennu pn lebo to ľudia zneužívajú a prečo si vymýšľa, že keď mal negativny test tak mal ísť do práce.no akože tak ona bude hovoriť niečo iné ako rúvz! Tak som dnes volala len je to problém sa dovolať, tak som im ešte napísala že čo robiť keď lekárka nechce napísať karantennu pn, zatiaľ mi vždy odpisali tak zajtra si myslím že budú lekarku kontaktovat. Preto som sa aj tu chcela dozvedieť či mal niekto s týmto problém lebo už som bola pravdupovediac zmagorená z toho že kde je pravda. A verím tomu že moji najbližší budú aj naďalej negatívny, ja si to odkrutim aj za nich len oni nech sú zdraví! Ale kto to nezažije tak tomu neverí, a potom z toho vznikajú dezinformácie a nedorozumenia. Ďakujem vám všetkým za odpovede a za podporu 😊

chrobacik41
autor
17. aug 2020

@syberia nechodí do práce, sme v karantene, chodia policajti kontrolovať ľudí či ju dodrzujú, dokonca u našich susedov boli dvakrát na kontrolu , a 1700 e na pokutu teda nemáme a nerada by som bola aby sme mali problémy

syberia
17. aug 2020

@chrobacik41 ved ja nepochybujem, ze nechodi, len som reagovala, na to co si napisala, ze jeho obvodna mu povedala, ze mal ist do prace 😀

chrobacik41
autor
17. aug 2020

@syberia veď to som nepochopila prečo takto lekarka zareagovala, určite to už dostali z ruvz ten papier ale dnes som jej to poslala na email, ešte ma išla presviedčať že pdf súbor nech jej pošlem do sms spravy čo mi samozrejme nešlo teda nevedela som to do sms odoslať len na email.

jankapepe
17. aug 2020

@chrobacik41 takže mamina je ok, to ma teší.....a ty v porovnaní s chrípkou či anginou? Je to lepšie? Horšie?

chrobacik41
autor
17. aug 2020

@jankapepe no chrípku som v živote nemala, ale vždy len anginu, a to neprajem nikomu zažiť, pravidelne od detstva stále angína, aj teraz, ja nepoznám teplotu 37, 5 napr. , ja mám vždy 39 a viac, zimnica, mandle v plamenoch, nič neviem prehltnut ani vodu, a u mňa vždy hnisava angina. A ďakujem príroda že existuje bylinka šalvia a ešte soľ, tieto dve obyčajné veci sú pre mňa zázrak. Vždy mi pomôžu. Ale teeaz neviem, hrdlo ma neboli, ale tá hlava takto ma hlava nebolieva. Už som si ju aj s alpou ponatierala4a ešte stále to nezabralo. Bola som sa prejsť po zahrade samozrejme sama nikto pri mne a plášť som mala na sebe rukavice aj rusku aby náhodou sused nepovedal že sa prechadzam len tak.ale potrebovala som cerstvy vzduch. Aj tbl som si už dala pred 2 hodinami a nic, neviem či dnes zaspim

unicornlady
17. aug 2020

Na to ti tiež ešte poradím (keďže ja tiež vždy, čo ma chytí, tak to je najviac hrdlo a kašeľ). Keď si niekde, kde si nemôžeš dať čaj, tak potom HERBALMED pastilky, majú aj šalviové. Je to zmes rôznych bylín, čo aj na imunitu je dobré. Mňa keď tak pred zaspávaním dráždi kašel, tak to cmúľam v posteli.

chrobacik41
autor
17. aug 2020

@unicornlady áno tie sú super, aj tie mám overené, mne najviac pomáha kloktanie šalvia a slana voda, ale tieto pastilky sú dobré

unicornlady
17. aug 2020

Ako protizápalovú pomoc vtedy ešte pijem repíkový čaj a čaj z materinej dúšky. A potom napr. tinktúru z propolisu na imunitu si dávam.

Ale že nie je zdravé piť priveľmi horúce čaje, lebo to teplo by mohlo zabíjať aj zdravé bunky (niekde to dr. vysvetľovala) a aj preto, aby sa človek ešte viac neprehrieval.

chrobacik41
autor
17. aug 2020

@unicornlady presne tak, najlepšie vlažné, aj lekárnička mi povedala ze na anginu nikdy nepit horúce, skôr len vlazne tekutiny

unicornlady
17. aug 2020

To už, keď človek s tým vždy bojuje, už sa časom naučí čo áno a čo nie. Hlavne, keď napr. minulú zimu som sa kašla zbavovala 2 mesiace, to už ma pichalo aj pod rebrom. Ono, zase, podľa niektorých tu korona bola možno aj pred rokom už, resp. že rôzne druhy korony sú tu vždy. Takže ktovie.