Ak ste mali pozitívneho niekoho zo spoločnej domácnosti koľko ste boli v karantene? Mne MUDr. povedala 10 dní a na test som sa mala objednať sama, termín mi prišiel na 5 deň, ale teraz čítam že by som mala ísť až na 10 dní. Tak neviem teda.
10 dní odkedy? Od prihlásenia na test? Od zrealizovania testu? Od pozitívneho výsledku testu? Aj ja v tom mám chaos. Síce nie sme pozitívni, ale takáto dôležitá info a netuším, kde je pravda.
@monika2012 10 dní od pozitívneho výsledku
Sme aleeee na internet som našla že máme ísť na test až na 10 deň karantény (10 deň pozitívneho výsledku clena domácnosti) a aj v prípade negatívneho končíme až na 12. Deň
Test mi ako kontaktu pridelili na piaty deň od synovho pozitívneho samotestu, aj jemu. To bolo akurát včera, výsledok oboch pozitívny. A práve asi pred pol hodinou mi volala pani z RUVZ (mimochodom veľmi príjemná) a som sa jej dosť vypytovala. Vraj karanténa záleží vyslovene na rozhodnutí všeobecného lekára, či ju bude počítať od prvých príznakov alebo odo dňa pozitívneho PCR. Tak som sama zvedavá
@kristiii jasné to chápeme, lenže my zatiaľ pozitívny nie sme ustatni okrem dcery a zaujímalo by ma skôr že ako to je z našou karanténou
Musite ist vsetci na pcr test a ak bola dcera pozitivna a vy budete negativny a ste ovk9vani fungujete normalne ak nie ste ockovani musite byt 10 dni v karantene ja som bola pozirivna na antigen pcr robeme vcera vsetci u mna idu na pcr zajtra pokial nie je vysledok su v karantene su ockovani najmlafsia nie je ockovana ta musi byt doma dokial ja nebudem mat po karantene bez ohladu ci je negativna aj my povedali v skole ze ani starsiu nesmiem pustit do skoly pokial nebude mat negativny pcr test aj ked je ockovana
Ani ja som dovčera nevedela, že som pozitívna, nemala som príznaky, ale ako kontakt PCR na 5. deň, nie na 10. A karanténa ako som písala, záleží vraj vyslovene od doktorky, ako vám bude karanténu počítať, každý lekár si to ráta po svojom. Takže treba presmerovať otázku na ňu
Aj nam takto detska lekarka povedala, ze kedze ide o kontakt v domacnosti tak za den posledneho kontaktu s pozitivnym sa pocita od pozit.testu +5 dni a teda na test, pokial nebudu priznaky, ist na 10. den. Karantena trvala 12 dni.