.Ahojte!Mam podozrenie ze mam covid môžem dať v pondelok deti do školy ako je to teraz s tými opatreniami
Deti sa nedávajú choré do školy a basta. Nebolo to nikdy v poriadku ani, keď tu covid nebol a boli chripkove či anginy. Ale teraz chceš ohroziť ďalšie deti chorobou,ktorá spôsobuje postcovidovy syndróm, zabijala xy ľudí atd ? Ďalších xy rodičov odstaviť z práce a ohroziť ďalšie rodiny? Ak sa ty cítiš zle tak deti nech ostanú s tebou. Šak sakra rozmýšľajte už hlavou.
No ak máš len podozrenie, záleží u koho to podozrenie máš...lebo ak u dieťaťa, tak je asi choré(a je uplne jedno či kovid alebo iný vírus), vtedy ostáva dieťa doma....v každom prípade si treba urobiť antigénový test a hneď vieš na čom si....karanténa sa na podozrenie nevzťahuje.....
Nie ja som chorá bolí ma hrdlo mam strašnú migrénu je mi na zvracanie mam nočné potenie bolí ma celé telo a mam horúčku proste cítim sa ako keby ma prešiel vlak najskôr to začalo zo zubom a potom to prešlo do vyššie popísaných príznakov
Ešte som zabudla dnes ráno som si robila AG test a ten je pozitívny už to dostal aj manžel v noci to naňho prišlo
@mimka1402 jasne ze už nepôjdu deti do školy minulý týždeň malú u syna v triede osem pozitívnych žiakov no podľa nových opatrení už nejde celá trieda do karantény ale iba žiaci co sú pozitívny no potom to takto dopadne neviem co sú už toto za opatrenia 🤦♀️
Ja to tiež nechápem. Ale zas ja nechápem ani aktuálne tých 5 dni, keďže veľa detí aj dospelých je infekčných dlhšie..😅 Ja sama som sa tak nakazila od osoby, ktorej skončila karantena, ale mala ešte kašeľ.. Aktuálne som sama pozitívna doma kvôli tomu.😀
Ale tak skoré uzdravenie prajem. Verím, že deťom sa to vyhne. 🙂
@mimka1402 ďakujem ❤ no aj dúfam ze deťom sa to vyhne . Aj tebe prajem skoré uzdravenie
@mimka1402 ďalšia vec ma povinnosť ďalších 5 dní aj ten bezpriznakovy nosiť respirátor. Zrejme nevedela ani to? Ale jej dr. toto vedela určite.
Inak žasnem koľko ľudí (nemyslím teraz teba) si nie je schopných prečítať a porozumieť pokynom NCZI, ale sú odborníkmi na všetko ohľadom kovidu. A potom len, nevedeli, nikto im nepovedal, či oni usúdili, že môžu. Ale to je na inú debatu.
@janage Respirátor nosila, ale vravím.. Ľudia už nemajú prehľad. Vidím to v okolí, že jediná som ostala dlhšie doma, keďže som pozitívna a mam slabé príznaky.
@marca12 Keď ja so svojou lekárkou som mala rozhovor, kde nebola úplne jednoznačná ohľadom toho tak ss nečudujem, že niektorí ľudia to berú iba ako 5 dni a hotovo.😀
@mimka1402 tak tie pokyny sú vždy aktuálne na tej stránke. My sme malicca mesiac dozadu rodicia, teraz majú deti, doniesli zo školy. Ale stredoškoláci majú každý týždeň v triede nakazených, to by sa naučili nikdy potom.
Ja som za nech ide len chorý či pozitivny do karantény. Zvyšok kto chcel je očko, kto nie, tak postupne získa protilátky prekonaním. Ja som očko aj prekonaná a teraz pri deťoch už som neochorela ani nebola pozitívna. A to bol fakt ze úzky dlhodobý kontakt
@janage nemôže to byť tým, že tie opatrenia sa menili tak často, že ani lekári často nevedeli, čo ešte platí a čo nie?
Na začiatku covidu som vedela o každom opatrení. Rok po začiatku covidu mi to už bolo jedno(opatrenia sa môjho života extra nedotkli, teda až na respirátor ) , aké sú lebo všetci videli ako tie opatrenia fungovali. My sme mali najprísnejšie a aj tak sme mali najhoršie výsledky počtu nakazených a mŕtvych.
Jednoducho covid tu už bude a o pár rokov, už nikto nebude riešiť nejaké opatrenia. Musíme sa s ním naučiť žiť. Btw. práve ho máme druhýkrát.
Nie, deti nechaj doma. Tebe by sa páčilo, keby nejaká mamička dala deti do školy keby cítila nejaké priznaky? Odpovedz si