Ahojte. Chcem sa opýtať. Ako to je. Muž ma od minulého týždňa príznaky na Coronu. Vo štvrtok bol na testy ,v piatok vedel výsledky. Karanténa sa berie 10 dni od piatku to vieme .
1.Vraj infekčný neni už po 10 dňoch a teraz 10 dní od príznakov alebo od kedy vie výsledky. Ďakujem pekne.
2.Zajtra idem na testy ja ako manželka ak by som bola pozitívna musí on zase byť 10 dní v karanténe alebo on už môže do práce? Ďakujem pekne
Pozitivny. Tak jemu uz nic neni. Nema uz ani teplotu. Uz neni unaveny. Tak toto druhe si zistim podla vysledku mojho dakujem pekne
infekcny 10 dni od priznakov, nie od testu, doma v karantene 10 dni od testu. ja som na celoplosnom bola pozitiv, 10 dni doma aj muz negativny, a po 10 dnoch do prace bez pretestovania, ako bolo pisane, rozchadza sa to tam, sami nevedia. kazdy inak povie, tiez som to riesila a bolo to 50/50 polka povedala, ze doslova kazdy sam za seba a druha polka musela cele tyzdne sediet dooma pre pozitivitu ostatnych clenov domacnosti
@limetka69 takze ak ma od minule pondelka priznaky zajtra konci infekcnost ? Alebo to ratat az od utorka. Ďakujem pekne
@janka_266 osobne som nebola pozitivna, okolo mna sa to len toci, v praci a doma muz bol. Ale aj ty pises, doktor ma zaznam. Je to datum od ktoreho by sa mala karantena koncit, nie ze mala som priznaky, o dva dni som volala dr a o styri isla na test. Proste nejaky datum zacatia karanteny by mal byt. Pre istotu pri kontrole (nejakej)
preco na tom tak zalezi? aj tak musi byt doma od testu 10 dni, a neverim, ze infekcnost je presne urceny pocet dni, to su len dohady a predpoklady
infekcnost je od zacatia priznakov, ale karantena od pozitivneho testu.
co sa tyka pozitivneho partnera, tak ten co am prekonany covid, moze po 10dnoch do roboty. tu ani nie je dvojaky system, skor stary a novy, predtym to bolo tak, ze ak vysiel pozitivne partner, tak ten prvy bol v karantene dalej aj s nim. no teraz ponovom je to tak, ze uz nemusi byt, lebo infekcny nie je a ma protilatky, takze ochoriet znovu nemoze. ja som bola takto v karantene po prvom plosnom testovani a toto nam na RUVZ povedali. kamoska zacala karantenu o tyzden skor a jej povedali, ze ma zostat doma, aj ked jej mama vyjde pozitivne ( jej mamu testovali skoro o 2t neskor, hoci ochorela asi o 2 dni po dcere ). po pretestovani mamy jej volali opat z RUVZ, tak uz jej povedali, ze mama aj deti musia byt dalej v karantene,a le kamoska nie. cize tato info sa zmenili po plosnom testovani. to uz boli obe zdrave, ale karantena sa rata od pozitivneho testu, tkaze jej mama ju este musela absolvovat. aj deti, lebo boli negativne a bolo este stale riziko, ze sa nakazia.
samozrejme to su aktualne info na nete, tkore pouziva aj RUVZ, no mozno o mesiac vedci pridu zas na nieco nove. uvidime.
Nepises ci bol pozitivny
1. pise sa ze karantena konci po desiatich dnoch ak si nemala tri dni pred skoncenim ziadne priznaky
2. tu sa dost reci rozchadzaju - jedni hovoria ze jemu sa karantena skonci a ostavas len ty vo svojej, ze on uz ma protilatky, druhi hovoria ze ma karantenu dalej s tebou, vyber si
RUVZ si skus zavolat i ked ja mam s nimi zle skusenosti