Zvláštna vec, no vždy keď si dávam vitamíny. Mám v kapsuliach Cčko aj kolostrum, tak mi to ostane akoby v krku a ja sa bojim že sa udusim. Hneď panikarim, keď sa napijem viacej vody že si to idem zapiť tak sa mi nedá akoby odgrgnut a pocit dusenia potom. Máte to niekto?
Mam aj problém s trávením od žalúdka až po konecnik čosi 🙄 Kolko krat cítim strašne plny žalúdok a do toho keď si dám ešte tie vitamíny a chcem to zapiť no katastrofa , už si vždy myslim že sa stym zadusím. Hneď sa roztrasiem a tlači to v krku akoby niekde v tej jamke
@panelacikova tiež to tak máš že ta to po prehltnutí tlači v krku? Ja sa snažím aj na silu odgrgavat a kolko krat ani nejde tak hneď panika.
Bola som na hadici v 2021 a o refluxe nič nehovoril 🤔
Kapsula ti urcite v krku neostava, to by si sa dusila. Len ti podrazdi sliznice ked ju prehltas.
No a travenie riesit s doktorom. Pricin moze byt vela od refluxu az po helikobaktera a medzi tym xy moznosti
@viestta no tak ja neviem prečo to vždy cítim hneď po prehltnutí ako to tam tlači ? 🤔
to nie. trošku ma to poškrabkáva a potom prejde... ja mám skôr problém, že mi ostane "stáť" v krku a musím sa veľmi sústrediť na to, aby som sa v daný moment nenadýchla, ale preglgla 😲
Lebo uz sa na to sustredujes, uz vopred vies, ze ta budu tlacit. Kup si vitaminy v sirupe
@panelacikova no ja mám vždy pocit akoby mi to tiež ostalo v krku. Ja si ro zapijem a isla som napr do sprchy a furt som cítila ako má to tlači niekde v mieste tej jamky na krku. Tak som sa išla viacej vody na pit a potom zas pocit akoby som si nemohla odgrgnut piatej vode a panikarila som že sa udusim 🙈 ja neviem či to reflux slebo čo
Ale cítim si tam kolko krat aj taký akoby “knedlik” - guču … a bývam zahlienena
no...to už hrá úlohu zrejme psychika. ja sa niekedy "pridusím" posledným sústom. cháp to tak, že nejakú miničiastočku vdýchnem. rozkašlem sa a je to OK. môžem dýchať, to znamená, že som ju vykašlala, ale celé hrdlo mám tak rozdráždené, že kašlem s prestávkami potom ešte aj dve hodiny 😀
@panelacikova a môžem sa tým prosím vás aj udusit ? Lebo mám z toho strašne stavy … aj teraz som prehltla vitamín C , isli sme von a mna to tlači v tej jamke na krku a bojim sa že sa udusim tým
klasický reflux. s prehĺtaním (obzvlášť tvrdých kapsúl) bojujem celý život. rovnako moja mama. moja dcéra má 13 a dodnes nedokáže prehltnúť kapsulu. akúkoľvek. lieky jej drvím, no bohužiaľ. všetky sme silné refluxáčky. to znamená aj ten fakt, že máme rozdrbkaný tráviaci systém.... bolo by vhodné absolvovať vyšetrenie na gastre, aby sa reflux alebo iné ochorenie potvrdilo či vyvrátilo.