Kandida v črevách a neželané chudnutie

kachita
9. nov 2022

Prisla som si sem po radu. Este pred covidom z minuleho roku som mavala vyrazky po tele, ktore sa po covide velmi zhorsili. V podstate som sa vysypavala z hocijakeho jedla, co obsahovali nejaky sacharid. V auguste mi v stolici nasli kandidu, nastavili liecbu, po ktorej sa mi vyrazne polepsilo. Skoncilo svrbenie celeho tela, vysyp na dlaniach, unava, v podstate uz mozem jest bezne jedla (hoci sa roky stravujem zdravo). Avsak zacala som chudnut. Vzdy som bola stihla, toto chudnutie ma netesi. K dr mam ist az o tyzden, no v hlave mi idu obavy. Je mozne, ze kandida v crevach (ak ju tam este teda mam) moze sposobit chudnutie? Typicke prejavy ako plynatost alebo neskutocnu chut na sladke nemavam. Priznam sa,mam z toho stres.

kachita
autor
9. nov 2022

Budem vdacna za akekolvek rady. Dakujem

nikpa
9. nov 2022

@kachita asi ti moc neporadim ale môžem sa opýtať akú liečbu ti nasadili? 1,5 ročný syn má zistenu premnoženu kandidu v stolici. Síce nechudne ako ty ale má hnačky, ekzém a iné kožné problémi. Liečba žiadna, jedine odporúčili probiotiká, čo nepovažujem za liečbu.

barborachors
10. nov 2022

@kachita liecba je v strave. treba si pozriet protizapalovu stravu a nasadit dietu, jest neutralne resp zasadite potraviny. všetko sa da najst na nete.