Kanáliky - čistenie

bebememe
29. mar 2024

Ahojte . Mŕtvy zub žiadne bolesti. Nakoniec som sa dostala k zubárke. Očistila mi kanáliky ale ešte to nie dokončené iba asi na polku. 8 mám ísť znova dovtedy si musím každý deň meniť čistú vatu do zubu .
Tak dlho nechajú otvorený zub pri čistení kanálikov? Nechápem to ? Je to normálne vôbec ? ...
Neuzavrieť zub a nechať ho viac než týždeň otvorený s tým že si to mám ja sama vymieňať kým nepôjdem opäť k nej ??
Ďakujem

gemerka17
29. mar 2024

@bebememe nie je to správny postup. Výmen zubára. Toto je fakt veľký vedomostny prešlap. Predpokladám, že čistenie nemáš robene pod mikroskopom, takže nekvalitná práca a vyhodené peniaze.

iwesska
29. mar 2024

Je to divne. Mne to jedno sedenie vycistil,dal docasnu dezinfekcnu vlozku a o 2t som isla na vypln.

mondolina
29. mar 2024

áno je to bežný postup, keby ti ho teraz zavrel môžeš opuchnúť, bežne sa necháva pár dní voľne.

gemerka17
29. mar 2024

@mondolina blbosť ako mraky. Zub sa uzavrie dočasne. Žiadny opuch nehrozí.

mondolina
29. mar 2024

@gemerka17
ja sa nebudem s tebou hádať.

mondolina
29. mar 2024
gemerka17
29. mar 2024

@mondolina no vidíš sama si si odpovedala. Čítaj poriadne a s porozumením aký postup sa zvolil u autorky a to je proste somarina a úplne zly postup !!! . V článku chýba spomenutý mikroskop.

kristiii
30. mar 2024

@bebememe toto rozhodne nie je bežný postup, dáva sa dočasná vložka.
@mondolina sama si protirečíš. Píšeš, že sa necháva bežne niekoľko dní otvorený (ako u autorky) a vzápätí pridáš články, kde sa píše o max. 24 hodinách.

mondolina
30. mar 2024

@kristiii
písala som že sa necháva otvorený, ja som nepísala koľko.
keď som robila u zubárky tak sa bežne vymieňala vatička v otvorenom zube a zub sa zavrel až keď bola vata suchá a bez hnisu. a keď sa dala vložka tak zubárka upozornila, že sa má vyšprtať keď začne pacient doma puchnúť. nemám si potrebu nič vymýšľať, ani protirečiť. hovorím zo svojej skúsenosti.

kristiii
30. mar 2024

@mondolina včera 17:29 si písala, že sa necháva bežne pár dní voľne.

simma42
31. mar 2024

@mondolina buď si pracovala u zubárky dávno, alebo u veľmi nekvalitnej. Zub nemôže ostať otvorený, ak je zápal silný, treba chodiť hoci aj denne na prečisťovanie a uzatvára sa len dočasne, ale vata v zube je zastaraný a hlavne nesprávny postup. Ak je v zube alebo v okolí zápal, zub sa prečistí, dá sa vložka, na ďalšej návšteve sa uzavrie. Ak nie je zápal alebo len slabý, celé ošetrenie vrátane uzatvorenia zuba môže prebehnúť počas jednej návštevy. Zub môže zostať otvorený vo veľmi ojedinelých prípadoch, určite to nie je bežný postup ako uvádzaš.

raszuz
23. apr 2024

Ja mám dnes čerstvú skúsenosť s čistením kanálikov. Do zubu mi dal dočasnú vložku s poučením, že ako náhle by sa objavila bolesť, ktorá neprejde po podaní liekov, okamžite vyšparkať, aby sa uvoľnil tlak a hneď volať, aby ma niekde rýchlo vsunuli. Inak mám ďalší termín budúci utorok.