Ahojte, kamarát mi fotil oko, a nevšimol si že je zapnutý blesk takže mi to priamo do oka zasvietilo v úplnej blízkosti, mohlo sa niečo stať? Keď zmurkam trošku akoby vidím divne no
@mariaveronikag pol hodinka, len sa bkji k či sa nemohlo nič stáť lebo to bolo pár mm od telefónu
Blesk nespôsobuje zvieratám ani ľuďom trvalé poškodenie očí, a to ani na krátku vzdialenosť. Oko je vyvinuté tak, aby zvládalo jasné svetlo, napríklad slnko. To je dôvod, prečo sa tyčové bunky pri jasnom svetle „vypnú“. Blesk je rozptýlené svetlo, keď sa dostane na predmet.
Ale ak bude ten divný pocit pretrvávať, čo si osobne nemyslím, skúste ukázať v pondelok doktorovi.
@mariaveronikag ďakujem trošku ste ma ukľudnili 🙏
Mna oslepilo to "s telefonu". Fotit si s bleskom oci, to koho napadlo. Na buduce si posvietite laserovym ukazovatkom do oka? Ach, deti.
@liljana len pre informáciu, sme dospelí ľudia a to že je zapnutý blesk sme si nevšimli
@liljana také urážky si vyprosím, keď neviete detaily a neviete slušne odpovedať, radšej
Sme dospeli ludia ... a fotime si oci s bleskom. Ja ze mate 15. A nie, zapnuta led dioda by nemala oku urobit nic. Ale skusat a riskovat poskodenie sietnice?
@liljana áno, pretože som potrebovala niečo pozrieť a nemala som pri sebe zrkadlo
vôbec sa nestresuj 😉 ja som dostala do oka fernetom, to bola iná šupa 😄 ale všetko ok
@luci_ba 😁 viem si predstaviť, dobre ďakujem
Dobrý deň, chcela som sa opýtať, či už je lepšie s tým okom? Po noci, keď ste sa vyspali by malo byť oddýchnuté a verím, že už teraz nemáte žiaden nepríjemný pocit v oku. 🙂
@mariaveronikag ďakujem za opýtanie, áno je to v poriadku
Kedy fotil oko a ako dlho potom vidíte divne? Myslím, že nič vážne by sa stať nemalo, ale nie je to príjemné.