Ahojte. Potrebujem zmeratvzrak. Myslite, ze je lepsie v optike, takej lepsej, kde meraju zrak aj polhodiny alebo u ocneho lekara? A zmeraju mi v optike okrem cisla dioptrii aj astigmatizmus?
Som objednana v optike, ale neviem, ci tam dobre meraju. Aj ked som nasla velm idobre recenzie. Ocnym lekarom vsak neverim. Ak clovek nema znamosti vybavia ho za 2minuty....
@ivakat248 Chodím k oftalmológovi uz roky.a oridinaciu v ocnej optike. Zmeria všetko, astigmatizmus, tlak,.... všetko. Som tam cca 20-30min. Tiež ma špičkové vybavenie. Rovno určí aj dioptrie, zakrivenie, všetko. Dole v optike uz len vyberiem ram alebo zamenia skla v povodnych ramoch. Este aj so zlavou. Platim 13Eur. Nie je potrebna žiadna klinika.
@ivakat248 v optike meria zrak optometrista. Ten sa venuje refrakcii,cize ma asi viac casu na vysetrenie korekcie ako lekar. Astigmatizmus je sucast dioptrie.
Lekar ma okrem premerania dioptrie kompetenciu riesit oko komplexne.
No a pokial ma optometrista podozrenie na nejaku vaznu diagnozu,napr.zacinajucu kataraktu,ci nejaku inu=vaznu zalezitost,odosiela k.lekarovi.
Pretoze aj napr.cukrovka,ci nejake ine ochorenie,ci pravidelne uzivanie niektorych liekov ovplyvnuje oko,zrak....a.moze aj samotnu dpt.
Ak nijaky problem okrem rozmazaneho videnia nie je,kludne to optometrista zvladne...
@ivakat248 skús komplexne vyšetrenie na nejakej očnej klinike, kde robia aj operácie, majú skvelé vybavenie a určite ťa neodbiju za 2 min, samozrejme rátaj s tým že si priplatíš