Kam injekcia pri problémoch s krčnou chrbticou?

ennylilith
1. máj 2023

Dobry neurologicka mi predpisala injekcie Movalis s tim, ze ak mi ich ma kto pichnut znama robila dlho zdravotnu sestru no tiez moc nevie kam tato latka prvu injekciu som ju zmiatla dufala som, ze toto je tiez obstrek ten jediny mi na den ulavil. Dalsiu, ked prestudovala, ze toto ma ist do svalu tak mi pichla do stehna, aleee ... Ved hore aj tricepsy aj ramena su neni svaly? 🤔 kam teda sa picha. Ano viem, ze aj cez stehno by sa malo dostat do celeho tela, ale ja mam take bolesti, ze som analgetikami prezrata a nic mi neulavuje, preto mi nejde do hlavy preco do stehna a nie blizsie k potrebnemu miestu.

lucka_ke
1. máj 2023

z príbalového letáku:
"Spôsob použitia
Injekcie sa musia podávať pomaly hlboko intramuskulárnou injekciou do horného vonkajšieho kvadrantu sedacieho svalu pri dodržaní prísnych aseptických podmienok. Použiť sa môže iba číry roztok bez obsahu častíc. V prípade opakovaného podávania sa odporúča zamieňať ľavú a pravú stranu. Pred podaním injekcie je dôležité preveriť, či sa ihla nenachádza v cieve."
čiže určite do zadku, obstreky môže robiť len lekár aj to nie kde sa mu zachce...

ennylilith
autor
1. máj 2023

@lucka_ke ja som mala iny letak Liek vám podajú vo forme pomalej injekcie do svalu, zvyčajne do sedacieho svalu. ... Zvycajne ... Ale fajn cize doktorka mi predpisala kkotinu ...

lucka_ke
1. máj 2023

no na bolesť sa predpisujú tieto protizápalové lieky, ono sa to zo svalu cez krv dostane kam má, neboj sa... ale zrejme ti treba aj riešiť platničku, skús ešte prípadne zistiť, či nemáte ozónovú terapiu niekde v nemocnici, mojej mame to veľmi pomohlo

taktotedanie
1. máj 2023

@ennylilith predpisala vam dobre
Nabuduce si precitajte poriadne letak a znama asi sestricku teda nerobila ked to nevie

drake122
1. máj 2023

Do svalu hocikde si to môžeš pichnúť, aj zo stehna to bude účinkovať rovnako ako zo zadku, či ramena. Obstrek je niečo iné.

stanulienkat
1. máj 2023

Preco by ti dr. predpisala kktinu?? Ty mas medicinske vzdelanie, alebo si sa len viezla na vlne, ked kazdy bol virolog, hygienik atd..?? Lekarka ti predpisala dobre.

marca12
1. máj 2023

@lucka_ke vsetky injekcie mi vzdy pichaju do sedacieho svalu. Byt tebou asi si nedam pichat tejto znamej,ked nevie,kam ma pichnut. Aj to treba vediet pichnut nielen hocijako do svalu. Raz mi moja dr.zle pichla pol roka som mala problemy so svalom a bolesti v okoli vpichu. Odvtedy chodim uz iba k neurologicke,tam sestricka vie dobre pichnut. Movalis su dobre injekcie,tiez mi tieto zvykla neurologicka predpisovat. Nie je to ziadna kkotina ako pises. Movalis je protizapalovy a obstrek je nieco uplne ine.

lucka_ke
1. máj 2023

@marca12 mne to nemusíš písať

martul
1. máj 2023

@ennylilith prečo si myslíi, že ti doktorka predpísala......mne to pichali do zadku.
Inak zaujímavé, že doktorku spochybňuješ, ale rady z MK sú akože dôležitejšie pre teba?
Ja keď idem automechanikovi, tak mu verím a nebudem sa pýtať kade tade. Takisto zubárka spraví čo má a nespochybňujem.

marca12
1. máj 2023

@lucka_ke prepac,to malo byt autorke. Omylom na teba klikla

ennylilith
autor
1. máj 2023

@taktotedanie predpisala mi dobre len sa netrafila v mieste zapalu 😆 ked ma budu boliet krize uvitam a znama neni na vine vsetky lieky nepoznam a predpokladala som, ze doktorka krize od krcnej chrbtice rozozna je to len par desiatok cm rozdiel 😁😁😁

ennylilith
autor
1. máj 2023

@drake122 moze byt, ze je to len sprostost co neucinkuje 4 injekcie a uplne bez zmeny

ennylilith
autor
1. máj 2023

@stanulienkat no mam zato, ze dobry liek aj ucinkuje nie co som citala uz 7 davok je nad a zmena ziadna ... To sa aj vody mozem napit aj to je liek nie? 🙂

ennylilith
autor
1. máj 2023

@martul ja ked idem automechanikovi a auto sa nepohne nepoviem super mi to opravil 😉

ennylilith
autor
1. máj 2023

@marca12 ja, ze ked je zapal na ustupe, ustupuje aj bolest a na vine neni znama len mne sa zdala krcna chrbtica riadne vzdialena od zadku.

ennylilith
autor
1. máj 2023

Vsetky ake mudre nevedela som, ze to funguje zapal na ustupe bolest dozivotna. Znama neni na vine pripada mi normalne, ze liek sa dava co najblizsie k miestu ochorenia. Tiez keby si liecim oci by som ostala v soku, ze namiesto vyplachu oci, ci kvapiek mi daju tabletky. ....

sibyll
1. máj 2023

Injekcie ktoré sa pichaju na miesto kde to boli su obstreky, to je nieco uplne ine a mal by to pichat lekar. Lieky ako tento idu do svalu, do akehokolvek, dostanu sa tam kde je zapal a bolest.

trgypadl
1. máj 2023

Vies aj dovod bolesti? Stavce bloknute, platnicky?? Dôležitá je aj rehabilitacia po ústupe akútnych tazkosti, ty si mozes lokalne nalepiť aj nejaku naplast, natriet gel alebo krem.,kludovy rezim. Spravny matrac a vankus, spravne drzanie hlavy, krku... Injekcie Ti dala dobre, ale niekedy to nie je smahom prutika... Kazdy Pacient je individuálny a kazdy reaguje na dany liek inac.

lucka_ke
1. máj 2023

ak ti tlačí platnička na miechu tak len lieky nepomôžu, bola si už na nejakom zobrazovacom vyšetrení?

martul
1. máj 2023

@ennylilith nie, nie je to normálne. Napr. Môj bratranec má nádor v hlave a predstav si dostáva chemo injekcie do riti.

ennylilith
autor
1. máj 2023

Ano bola som u neurologicky vysledky rontgenu az stredu, ale vraj zapal od sije po rameno a klasifikovali to aj ako cb syndrom, ze su analgetika to viem mam ich v sebe denne 10 ano nedodrziavam rozostupove hodiny, ked mi oni nevedia pomoct jem ich ako lentilky, lebo ked ma to chyti mam chut skrabat sa od bolesti po stene a kazdu noc sa zobudim na bolesti a idem si aspon zapalit nech sa trocha rozhybem. Zapal to moze byt Jaguar Lang Rover je peklo pre robotnikov aj sbs stat 12 hodin ked je vonku 3 stupne celzia - zaciatok marca ci premoknut do nitky a aj tak ist von do chladu a dazdu moze nechat nasledky. Iba kurnik nech mi uz daju nieco co zaberie a pn, kludovy rezim mam uz cca vyse tyzdna a teraz sa mi pritrafila lepsia ponuka co sa mi nebude podpisovat na zdravi, cize v bolestiach mozem ist naspat makat. A ano aj naplaste poznam za posledny tyzden aj nieco som ich minula 20 jedna rano, jedna v noci. Vsetko bez znamok zlepsenia. Stale od bolesti vycerpana, vecer s toho 37 teplota (viem len mierne zvysena) a bolesti vacsinu dna

lucka_ke
1. máj 2023

no úmyselne si zničiť pečeň analgetikami to svedčí akurát tak o tebe... ešte nadávaj na doktorku

ennylilith
autor
1. máj 2023

@lucka_ke svedci o mne? Hmm... Tak aj rakovinovo postihnuty svedci, ze su tupci ... Morfin je jed, ktory pomaha len od bolesti nelieci ich.... Tebe by som tak fest dopriala aspon na chvilu zazit aj takuto bolest nemusi byt rakovinova az taka svina som neni. Hned by ti to precistilo mozog 😉

lucka_ke
1. máj 2023

moja, ja mám problém s krížovými platničkami, mne bolesť priať nemusíš, je mi ťa ľúto

majamat
1. máj 2023

@ennylilith do svalu znamena sedaci sval,a lebo stehno.-
bzne intarmuskularne injekcie sa inde nikdy nepichaju.

su inj - skor je to ockovanie, ktore sa piucha aj do ramena, no inj nie. na ramene je sval je urcite mensi a objem tychto inj je pomerne velky.

janinah
1. máj 2023

Nemohol každý stať v prvom rade keď sa rozum rozdával....chápem....normálne som sa zľakla.ze ona známa " sestrička" ti to pichla niekam do krku😲...to by ste obe boli tuším už aj v tv správach 😜

ennylilith
autor
1. máj 2023

@janinah naaa .. Bola by haluz nase zdravotnictvo tam je furt 🤣 staci googlit vzdy liecia ine ako je chore 🤣🤣🤣🤣

majamat
1. máj 2023

@ennylilith ochorenia pohyboveeho aparatu su casto uapaloveho charatkeru a aj ked nnei su, casto sa tam zapal okolitych tkaniv pridruzi. tie injekcie sa pouzivaju rpesne na to. a je jendo,c o mas zapal kecnej chrbtice, alebo krizov,m na to tie injekcie su.
injekcie maju ucinok celkovy, nie v mieste vpichu.
Movalis inj asi nemaju silny analgetickyucinok ( cize od bolesti ), skor je ich ucinok protzapalovy, pouzivaju sa na reumatologicke ochorenia. zapal v oblasti klbov ( vratane klbov chrbtice ), tiez zapal tkaniv, ktore obopinaju klby, moze zhorsovat stav a posobi bolestivo. preto sa pouzivaju lieky, ktore reduuju bolest hlavne redukciou zapalu. ak sa zapal neodstrani, bolest moze pretrvavat a navyse moze dojst k deformaciam klbov.

majamat
1. máj 2023

@ennylilith a znama naozaj neviem aka je sestricka. Movalis su zname a dost bezne inj.

majamat
1. máj 2023

kedysi zdravotne sestry studovali na Strednej zdravotnickej skole. potom vzdelanie sestier preslo zmenami a hoci tie sestry, ktore v minulosti na zdravotke vystudovali su stale sestrami, ale vznikla nova pozicia - zdravotnicky asistent. nedavno sa to premenovalo na prakticka sestra. tieto sestry su mnohokrat povazovane za sestry,a le ich vzdelanie a kompetencie su nizsie. no casto robia velmi podobnu pracu ako klasicke sestry.
a samozrejme su tu este vysokoskolsky vzdeklane sestry.