Ahojte. Kam chodíte prosim vás na kontrolu znamienok? Normalne ku koznej alebo niekde do sukromnej ambulancie? Pytam sa preto lebo som bola u kožnej skontrolovať znamienka, pozrela mi 3 s tazkym srdcom (mam ich 10x viac) a s pohladom ci som normalna, ze sem idem s tymto... nic nepovedala vypisala papier ze som bola, a poslala ma prec... Znamienka niesu ani male ani velke, iba dost vystupene, 1-2 mm cca, platila som 15 e za termin a bola som tam 3 sekundy... Kde si mozem dat teda skontrolovať znamienka ak nie u kožnej? Ďakujem...
@ivette1223 u dermatológa si môžeš dať skontrolovať znamienka
znamienka si kontroluj aj hlavne sama . Hlavne ci je tam nejaky vyvoj , ci sa objavi iny odtien pigmentu v ramci jedneho znamienka, a ci ma jasny okraj alebo sa rozpija po pokozke. Kazda zmena v znamienku je problem a to musis hlavne ty vediet ako vyzera normalne nato aby si videla zmenu
@ivette1223 ja ku koznej kazdy rok.tiez pozrie len tie co jej ukazem,ze sa mi nezdaju.nepozerala by mi vsetko.tento rok sme boli na vysetrenie na sukr.klinike na Fotofinder,kde ti presne zoskenuju vsetky znamienka.nech mam 100% istotu.. budem to tak striedat ze napr rok ku statnej koznej,dalsi rok na tento fotofinder..je to drahe,ale raz za dva tri roky sa to da zvladnut.
@martinmmartin ja si ich samozrejme kontrolujem, preto som tam aj isla, svrbeli ma tieto znamienka, narastli a zdali sa.mi "cudnejsie" len ma zarazil ten pristup, ako keby toto rieši iny lekar ..
Chodim k normalne k obyc. Koznej, a ta sa nikdy netvarila zeby to bola blbost, vzdy praveze tomu priklada dolezitost a poucuje ma kedy prist a necakat atd
Vyberať si chodím do súkromnej kliniky. Tam mi ich dermatologička aj skontroluje. Ale vždy som išla predtým bezplatne aj k normálnej kožnej na zdravotnom stredisku, ktorá mi skontrolovala znamienka . Skontrolovala mi komplet celé telo zakaždým. Chodím každé 2 roky. Nájdi si inú kožnú a vopred sa informuj, či kontrola znamienok znamená u nej naozaj kontrolu znamienok.