Kalprotektín

calmmeadow
17. júl 2022

Ahojte, je tu niekto, kto má ulceróznu kolitídu alebo crohnovu chorobu? Ja mám ulceróznu kolitídu už roky. Až na 2 relapsy v minulosti sa mám dobre a veľmi dlho sa mi darilo udržiavať chorobu v kľudovom štádiu. Ale nedávno sa to bohužiaľ zmenilo. Pribudlo veľa stresov a choroba, pri ktorej som musela užívať antibiotiká a vtedy sa môj stav s kolitídou veľmi zhoršil. Našťastie sa mi to nakoniec podarilo dostať pod kontrolu a všetky ťažkosti, ktoré som mala prešli a teraz sa už cítim naozaj dobre. Lenže nezodpovedá tomu hodnota kalprotektínu. Doktorka chcela,aby sme ho odmerali teraz,keď sa už cítim dobre a vyšla hodnota niečo cez 700. Mesiac predtým som ju mala 1000 -to bolo tesne po tom,čo som prekonala relaps,takže som chápala,že je vysoká, ale teraz keď už mi absolútne nič nie je a prešlo relatívne dosť času,som myslela, že bude v norme.Samozrejme budem to tento týždeň konzultovať s doktorkou,ale chcela som vedieť,či nemáte niekto podobnú skúsenosť,či je možné,že potrvá dlhší čas,než ten kalprotektín klesne celkom do normálu alebo za tým už môže byť aj niečo vážnejšie (toho sa dosť bojím).

Plus ešte taká podotázka,neexituje tu na mk skupina pre ľudí s ulceróznou kolitídou a crohnovou chorobou.Hľadala som,ale nenašla,dosť by mi pomohlo,popísať si s ľuďmi,čo majú podobné problémy.

Ďakujem.

zuzka1117
17. júl 2022

Na fb je skupina Slovak Crohn Club, na zníženie kalprotektinu môžeš skúsiť užívať Mikrobiom + ,ten ho dokáže znížiť.

calmmeadow
autor
17. júl 2022

@zuzka1117 Ďakujem pekne.Idem na to hneď pozrieť 😊

mattuliatko30
1. nov 2023

@calmmeadow píšem spravu🙂