K lekárovi do Nitry počas opatrení

sofiapp
14. jan 2021

Ahojte baby, budúci týždeň mám termín ku lekárovi v Nitre. Termín som riešila telefonicky, čiže nemám žiadnu časenku ani nič podobné. Pondelok idem na testy aby som mala potrebný certifikát. Avšak mám obavy, či pri kontrole bude stačiť len povedať kam smerujem a nemať potvrdenie od lekára?

A áno, je to súrne a nutné momentálne. Mám zdravotné problémy a potrebujem tam ísť. Inak by som to nerobila z nudy.

luccija
14. jan 2021

@sofiapp pre istotu skus zajtra zavolat nech Ti napise do mailu termin
Ale tak podmienka je negativny test....

brna1989
15. jan 2021

@sofiapp policajtov nikde není,žiadne kontroly . A poprípade stačí povedať,že idete k lekárovi.dufam,že policajti zas tak nebuzerujú občanov . Veď sa ozaj nedá nikam chodiť a človek ide buď do obchodu, drogérie alebo k lekárovi ozaj

sofiapp
autor
15. jan 2021

@luccija
@brna1989 ďakujem🙏

mimimoje
15. jan 2021

No práveže v NR okrese plicajti sú, takže na to, že nikde policajtov neni, by som sa nespoliehala. Ak by ti vedel lekár poslať SMS alebo email s termínom by bolo fajn ale ak ťa zastavia policajti a nebudeš mať, tak keď im slušne vysvetlíš, mali by ťa pustiť.

martinaju
15. jan 2021

@sofiapp chystám sa v piatok a budem nat len certifikát absolutne nebudem riešiť aby mi doktor niečo poslal keďže normálne nič neposielajú. Ak nás zastavia tak im poviem kam ideme a k lekárovi ta pustit musia.
Bola som ešte pred testovaním v NR (sice som mala papier že idem na vyšetrenie) ale absolutne žiadnych poliacajtov sme ani nevideli po ceste. Boli pred klinikou ale neriešili sedeli v aute. Skôr je to o náhode ti policajti.
Na vstup do okresu je potrebný certifikat, takže nieč iné riešiť nebudem.

janinah
15. jan 2021

Neotravujte lekárov s hlúposťami.toto viete dokázať aj dodatočne.ze to bola návšteva u dr...akútne prípady tiež neriešia papierovačky ale bežia k dr.

luccija
15. jan 2021

@janinah komu to ukaze dodatocne, ked by ju ani nepustili na vysetrenie?Sestra bola u zubara v NR ten automatticky jej poslal mail s info.Ale verim, ze si nikto nebude nic dokazovat susedu nepustili k veterinarovi pre lieky pre psa uz podala staznost je to vo vynimkach.

martinaju
15. jan 2021

@luccija nemôžu vás nepustit k lekárovi. Neviem ako to je s veterinarom ale lekarovi vas pustit musia s certifikatom.

brna1989
15. jan 2021

@mimimoje ja som v celom meste na vjazdoch do NR ani raz nestretla a to chodím každý druhý deň.rodina, susedia ,tak isto vraveli,že ich nikto nezastavil ,ani nevideli hliadku niekde stáť.ono je to v telke nafúknuté,že všade stoja policajti a kontrolujú.o žiadnom papieri nebola reč,že by si človek mal vybavit,keď ide k lekárovi.nech už nebuzerujú ľudí.kazdy sedí doma na riti a odbehne do obchodu alebo k lekárovi.co si myslia,že klameme a ideme sa prejsť na námestie alebo na rodinnú oslavu?to už je vrchol.

mimimoje
15. jan 2021

@brna1989 v nedeľu zastavovali na Cabajskej, v sobotu medzi Šalou a NR, osobná skúsenosť.

mimimoje
15. jan 2021

@brna1989 a k tomu, že sa ľudia stretávajú, oslavujú, stačí ísť prečítať plochu a máš presný obraz. Ja teda nemám pocit, že všetci ľudia sedia na riti doma.

brna1989
15. jan 2021

@mimimoje áno,.je to o skúsenosti.kazdopadne základ je, že môže ísť k lekárovi, ak má negatívny test.hlavne ,že si platíme zdravotnú, ešte aby nás pri ceste k lekárovi obmedzovali a my sme mali dokázať ,že tam naozaj ideme..otras

brna1989
15. jan 2021

@mimimoje ja mám pocit, že väčšina to dodržuje.

martinaju
15. jan 2021

@mimimoje sem tam niekoho zastavia ale to neznamena ze vas nepustia k lekarovi. Idem k lekarovi budem mat certifikat. Všade je pisane že je potrebny certifikat a nie ešte ďalšich 30 papierov ako v dnesnej dobe sa každý objedbava telefonicky a keby mali kazdemu pacientovi poslat mail tak sestrička cele dni nič nerobi len posiela maily s tym že je niekto objednany. To aby si každý lekár ešte zaobstaral jednu osobu aby posielala maily. Ja nič nebudem žiadať nech mi ukazu kde je napisane ze musim mat potvrdenie od lekara.
Urcite nemaju pravu vam odopriet zdravotnu starostlivost co by vlastne spravili ak by vas nepustili k lekarovi.

mimimoje
15. jan 2021

@martinaju ale veď ja nikde nepíšem, že vás nepustia, napísala som osobnú skúsenosť s policajnými hliadkami, lebo viaceré tu písali, že nikde nikoho. Tak aby sa autorka neprekvapila potom.

marzuz89
15. jan 2021

@brna1989 ale hliadky predsa nestrazia vjazdy do mesta 😅 strážia prechod medzi okresmi, tak samozrejme, že si na svojej trase nestretla.

@sofiapp mňa hliadka pár dní dozadu kontrolovala na hranici okresu, išla som od lekára, sestrička mi vystaviť potvrdenie odmietla, z osobných dôvodov 🥱 treba mať aspoň potvrdenú priespustku, resp smerom tam by som dala tel číslo, nech k lekárovi zavolajú, že neklamem 😉 ja nemám ešte zmenený trvalý pobyt, takže treba mať so sebou list vlastníctva nehnuteľnosti.

Ak máš tiež iné trvale bydlisko na OP ako reálne bývaš, je to nutné. Alebo ak si v prenájme, nájomnú zmluvu.

Úplne v pohode ma pustili ďalej, len treba byť normálny a mať so sebou doklady. Neg. certifikát som nemala.

Tiež som mala nutné vyšetrenie a lekára mam v inom okrese, dokonca kraji

brna1989
15. jan 2021

@marzuz89 to som citovala ,čo nám ukazovali v správach.hliadky vás zastavia na vjazdoch do Nitry.

martinaju
15. jan 2021

@mimimoje ja iba hovorim ze aj keby tie hlidky su pustit ludi k lekarovi musia. A hliadky su skor ojedinele. Aj j som pisala ze policajti nikde a den pred tym pisali akomkaude ajto kontorluju vsade ale tie hlidky su asi skor v casoch ked sa chodi do prace a cez vikendy kedy skor ludia chodia na navstevy nie do prace.

marzuz89
15. jan 2021

@martinaju áno, jasne, ze musia pustiť. Tak som aj bola nastavená, ale zase keby nechceli akýkoľvek doklad, nemalo by to zmysel 🙂

martinaju
15. jan 2021

@marzuz89 ja som z ineho kraja ale nemylsim si že bude problém.
Neplanujem ani priepustku pytat kedze ju nepotrebujem do prace. Stale budem mat certifikat takze ja nebudem riešiť dokazovanie že idem k alebo od doktora ked chcu necj tam zavolaju. Cesta k lekarovi je povolena. Nejako neplanujem toto vôbec riešiť, nikde nie je napisane že sa musite preukazat potvrdenim od lekara.

sofiapp
autor
15. jan 2021

@martinaju daj potom vedieť aká je situácia :/

martinaju
15. jan 2021

@sofiapp ja idem až v piatok doktorovi. Ale hovorim už som bola pred testami ale teda už mali kontorlovat vstup do okresu a nikto nic nekontroloval. Pri centre kde som isla stali policajti ale seli len v aute nikoho sa nic nepytali a neriesili boli tam len chvilku.

janinah
15. jan 2021

@luccija nezaplatí pokutu.dodatocne dokáže.pustit ju musia

sofiapp
autor
Autor odpoveď zmazal
Zobraz
sofiapp
autor
18. jan 2021

@martinaju bola si nakoniec? 🙂

martinaju
18. jan 2021

@sofiapp ja idem v piatok 22.1. Pisala som to aj vyssie. A budem amť len test nic ine.