Zdravím, po pôrode mi diagnostikovali zníženú funkciu štítnej žľazy, TSH 7,28, doktorka mi nasadila eurthyrox 50 a tuším mám z neho návaly tepla a búšenie srdca. Chcem sa opýtať, na prípravok jodaorganika, užívali ste ho niekto? Dala by sa funkcia štítnej žľazy upraviť aj týmto prípravkom? Reklama naňho je veľmi dobrá, skôr ma zaujímajú reálne skúsenosti. Ďakujem
@katka435 ajoj,hormonalna joga. Kektorka Mirka Bartošová.
@andrea_82 lektorka🙂
Kupila som olej dcere, nijaky vysledok pri odbere krvy po 2 mesiacoch. Verila som, ze aspon trochu sa hodnoty upravia. Dcera uziva euthirox 37,5(1 a pol 25-ky)
za seba viem odporučiť tekvicovy olej s aktivnym jodom Fortuna Vitae. Brala som Euthyrox 12 rokov, skoncila som postupne rokmi na 150 ug kazdy den. Po dlhšom zvazovani som sa rozhodla pre radikalnu zmenu, postupne som lieky uplne vysadila a zacala ten olej... Lieky neberiem ziadne uz vyse roka a TSH sa dostava do normalu... stitnu zlazu proste treba stimulovat, aby mala dovod pracovat, nie ju umelymi hormonmi stopnut, aby nemusela robit vobec nic 🙂
pri kontrole v 05/2019 a vysledkov TSH mi endokrinologicka zvysila Euthyrox na 6x125 ug a 1x150 ug. Rozmyšľala som a hľadala rovnako ako ty nejaky doplnok, ktory by mi pomohol... doktorka ma stale presviedčala, že pri mojej diagnoze (autoimunna hypothyreoza) neexistuje, že budem bez liekov, pretože moja štítna žľaza už nič neprodukuje a musim teda brať umele hormony.
prečitala som si
https://jodvita.eu/Fortuna-Vitae-ucinky/
a koncom 07/2019 stretla s pani Janette Kecskemetiovou (info@olejprezdravie), ktora tento olej propaguje a sama sa vyliečila.
Presvedčila ma, že sa to da a čím skôr začnem, tým lepšie, aj ked pri autoimunnej poruche to bude na par rokov.
Hneď som si postupne znižovala dávky ... brala som napr. tyžden len 100, 75, 50, potom 25 az postupne nic ... trvalo mi 3 mesiace, kym som uplne prestala brat lieky ... a tak som isla ako samoplatca na testy, kde sa mi autoimunita nepotvrdila (len pre informaciu, moja dr. mi urobila testy 1x a potom 12 rokov ani jeden test na porovnanie a tato diagnoza sa so mnou vliekla....).
Vysledky stale ukazovali a ukazuju, ze mam hypothyreozu - z 10/2019 (to som ešte asi tyzden brala minimalnu davku Euthyroxu a TSH som mala 5,98 a horna hranica bola 4), 2/2020 TSH bolo 8,22 a 6/2020 uz 6,31... takze to pomaly a pekne klesa
Dr. stale tvrdim, ze beriem stale len 125 ug, ona mi nadalej predpisuje k tomu este aj 150 ug, ale netusi, že vysledky su uplne bez liekov uz 18 mesiacov 🙂
Neviem sa dockat, kedy jej poviem, ze nic neberiem 🙂
Inac sa mam dobre, unava ziadna, vlasy nepadaju, vaha stale rovnaka ... olej je sice drahsi, ale pôsobi aj na vela inych veci, takze mne za to stoji a radsej nepojdem na kozmetiku alebo ku kadernicke 🙂
dala som sa na to a vydrzim do konca :D
Ja tiež beriem Euthyrox a lekárka mi vravela, že ak by som mala návaly tepla, znížila by mi dávku. Možno by ti to pomohlo. O tom prípravku Jodaorganika neviem nič.