Jemné pukanie v uchu

leea111
29. aug 2020

Ahojte , áno pojdem k lekárovi len je vikend a som trosku nervózna z toho že mi sem tam tak jemne puká v uchu neviem k comu to prirovnať mozno že keď si dáte sumienku do úst a tak puká . Neviete čím to môže byt ? Neboli ani nie je take hlučne ale som z toho dosť nervózna ...

andrea_prestastna
29. aug 2020

@leea111 ja to mam casto z prievanu a ked si umyvam vlasy a ostane mi tam voda niekedy to puka aj 3t

leea111
autor
29. aug 2020

@andrea_prestastna zeby to bolo len preto lebo dosť som z toho nervózna 😞 a ešte sa mi take nestalo . Ucho má neboli ale akoby mi tam pukli bublinky alebo neviem ani ako to opísať

ichi224
30. aug 2020

Moze to byt aj zapal stredneho ucha, pokial by sa k tomu pridali napr. problem s rovnovahou alebo tekutina. Lieci sa antibiotikami.

sisa106
21. feb 2021

@leea111 Dobrý deň, môžem sa opýtať, či Vám to pukanie prešlo? Zažívam teraz niečo podobné, akurát že ja by som ten zvuk prirovnala k stlačeniu prázdnej plastovej fľaše...

lupika
22. júl 2021

Pripajam sa k diskusii po case, @sisa106 , @leea111 ako ste sa toho zbavili? Navstivila som ORL, neurologa a pozeraju na mna ako sibnutu.. vydupala som si CT hlavy, RTG a na chvilku zabrala milgamma N, zial sa nesmie dlhodobo, tak ako som znizila davky, je to tu zas..😢

sisa106
2. aug 2021

@lupika Mne to, bohužiaľ, neprešlo, už to mám vyše roka. Taktiež som bola asi na milión vyšetreniach, týždeň som si poležala v nemocnici na infúziach, nepomohlo nič... 🙄

lupika
5. aug 2021

@sisa106 fuuu, to neznie dobre.. u mna to vzdy uzavru, ze je to asi psychika.. ze to mam ako tik v oku.. len v uchu.. ☹ tak asi zacnem psychiatra navstevovat..

sisa106
7. aug 2021

@lupika Ja som s tým bola u 4 ORL lekárov, z toho 3 sa nevyjadrili vôbec a jeden mi povedal, že to mám niečo ako svalové kontrakcie, ktoré sú neškodné...

lupika
8. aug 2021

@sisa106 ano, toto mi bolo povedane rovnako, ze mapodozrenie na myoklonus mikro svalu stredneho ucha..(neovplyvnitelne kontrakcie ako tiky v oku a pod.) A ze tiky sa riesia horcikom a Beckami, pripadne psychiatrom.. ale to len triafal.. neskodne, ako neskodne..je to na nervy ☹

vandus153
27. apr 2024

Dobrý deň chcela by som sa spýtať či to niektorej prešlo? Tiež to mam už vyše roka. Bola som na rtg mysleli si že hlieny v uchu ale nie je tam nič. Mam to odkedy som mala covid a plus nejaké rodinne problémy .. takze možno aj ta psychika ale neviem… už ma to zabíja každý deň vkuse to pukanie v ušiach

lupika
28. apr 2024

@vandus153 zial,nepreslo.. chvilu je pokoj alebo je to slabsie, no pri a po nadche,alebo ked menej spim,alebo mam stresove obdobie sa to vrati,resp.je vyraznejsie..pomaha mi na to horcik,vysoke davky B a medovkovy caj na litre.. tym sa to zase skludni a dookola.. uz som sa s tym dako zzila.

vandus153
29. apr 2024

@lupika bože to je na nervy…. Niekedy keď mam lepsi deň sa to snažím nevnímam ale tiež keď mam stres a nahanam sa a do toho ešte aj to ucho mam chut sa asi zabiť 🙈 zajtra chcem ísť zas doktorovi a nenechať sa už odbiť pretože mi nespravil žiadne odbornejšie vyšetrenie iba poslal imunológovi ten tiež nič… ale zacinam strácať aj poslednú nadej že to prejde keď citam vaše komenty…. Skúsim ten čaj.. magnezium beriem ale zatiaľ bez zmeny… aké máte vy ? Značku? Koľko mg beriete ?

lupika
29. apr 2024

no ja som absolvovala ORL, neurológa, CT hlavy.. nič konkrétne nenašli.. zašla som aj psychológovi.. beriem dlhodobo magnerot 3x denne 1tbl, ked je horšie zvýšim na 2tb a postupne znižujem. Bčka v Milgamme.. je to na nervy, ale žiaľ, guajacuran brať na to od psychológa nemienim..

vandus153
29. apr 2024

@lupika ja beriem len jednu tabletu denne tak skúsim 3x denne… skúsim aj tu milgamu a uvidím… máte to keď prehltate? … viete aj odkedy to máte ? Ja som mala covid a odvtedy to začalo

lupika
29. apr 2024

@vandus153 presne,pocas covidu, este v prvej vlne.. ale mne to pri prehltani,pokial nemam nadchu, nepuka.. len tak same od seba mi tam popraska..v istych intervaloch..no ked mam plny nos, puka stale,pri piti,jedeni,prehltani..akonahle odozneje nadcha, tento pocit zmizne

veronikahalt
29. máj 2024

@lupika
Ahoj, môžem sa opýtať, čo sa u Teba zmenilo počas týchto rokov?
Mne najprv pulzoval prietok krvi v jednom uchu, popisujem to ako tlkot srdca, pridali sa k tomu akési pocity nestability, akoby plávania v priestore, prežívanie inej reality akoby žitie v inej realite, akoby mal človek vygumovany mozog.
Po piatich mesiacoch sa k tomu pridáva pukanie v uchu, dokonca pri otváraní úst, či pootočením krku, alebo dakedy som nútená ten tlak v uchu vyrovnať sama a akoby musím pohnúť sánkou, aby to ucho samo vo vnutri popukalo.
Badám dokonca keď otáčam celým krkom zo strany na stranu, cítim ako mi niečo chrapčí vo vnútri krku počas vykonaní celého tohto pohybu.
Mam pocit, ze mam "vychrupanu" celú hlavu a ten pocit nerovnováhy - plávania je už neznesiteľný.
Bola som u viacerých ORL, bola na CT, MR mozgu a krku a nikto nič nenašiel okrem vraj malej nepodstatnej cysty na epyfize a väčšej cyste nad štyrmi zadnými zubami v ústnej dutine, ktoré vraj nie sú podstatné.
Som už neskutočne unavená z toho, všetci ma posielajú za psychiatrom, no nemyslím si, že mam depresiu.
Beriem kopec vitamínov, poväčšinou vitamíny rady B samostatne, Mg, Urutal, vit D, Ginko Bilobu, Anopirin 100mg.
Som objednaná teda k tomu psychiatrovi a ešte na endokrinologiu, očné.

Je tu niekto kto mal niečo podobné a dostal sa z toho?
Chcem späť svoj život.
🙏

mariaola
3. jún 2024

@sisa106 Dobrý deň, chcela by som sa Vás spýtať, ktorý ORL Vám povedal diagnózu myoklonus stredného ucha? Myslím, že bol aspoň viacej znalý...Ja som si o tom čítala na zahraničných stránkach v Aj, že to existuje a tu v Bratislave už druhý ORL, o tom ani nepočul.
Pociťujem samovoľné pohyby, akoby búšenie, pulzovanie v uchu- ale nepravidelné, niečo ako samovoľný tik, teraz už len pri grgnutí, štikútke a niekedy samovoľne.

Mám to od decembra 2022. A stále to neprešlo. MR ani CT mi zatiaľ nerobili. Najprv mi predpísala lieky, že či zaberú: Betahistin viatris 24 mg, a kortikoidný sprej do nosa. Zatiaľ zmenu nevnímam. 17.6. mám ísť na audiometriu. V zahraničí sa myoklonus lieči liekmi na uvoľnenie svalov, alebo operáciou. Ale, keď naši ORL ani nepočuli o tejto diagnóze, ako ju môžu liečiť ? Som z toho frustrovaná, že sa nové veci k nim nedostanú ? Aj Vám niečo predpísal na myoklonus ?

Ďakujem Vám, ale aj komukoľvek za radu, či podelenie sa o podobnú skúsenosť

veronikahalt
6. jún 2024

@mariaola ,
Dobrý deň, môžem sa opýtať, pociťujete okrem toho pulzovania či tiku v uchu aj nejaké pocity nestability?

mariaola
6. jún 2024

@veronikahalt ja nie, ale môžete mať niečo s rovnováhou. Ja na to beriem lieky aj keď nemám s tým priblém, lebo liek Betahistin je zároveň aj na tinitus.

sisa106
20. jún 2024

@mariaola Dobrý deň, fuuu, je to už dávno, meno lekára si, žiaľ, nepamätám, ale bolo to v Bánovciach nad Bebravou. Ja som bola vtedy z toho tiež veľmi zúfalá, tak som bola až u 4 lekárov. Asi po roku som už nemala silu stále to riešiť s lekármi, podľa ktorých mi aj tak nič nie je, tak som jednoducho začala normálne žiť, akoby mi nič nebolo. A teraz s odstupom času môžem povedať, že tie pukania v uchu mám len minimálne a zhorší sa to len pri chorobe, stačí nachladnutie. Ale už si to zďaleka toľko nepripúšťam, sú aj horšie veci. Mne to neskôr prešlo do tinnitusu a poviem Vám, pukanie je nič oproti tomu. Teraz žijem normálne, vnímam to minimálne alebo vôbec, mozog si na to časom asi zvykol... Držím palce a verím, že aj u Vás to len chce ešte trošku času a bude lepšie 🙂

petralor
23. júl 2024

@vandus153 dobrý deň aj ja to mam. Prešlo vam to? Pomohlo vam niečo?

veronikahalt
24. júl 2024

@petralor , @vandus153 , môžem sa opýtať obidvoch aké to pukanie v ušiach máte?
Kedy to počujete, či keď otvoríte ústa, či keď otočíte krokom, či keď prehltnete, či si to viete akoby samé vyvolať keď potlačite vnútorné dutiny k sebe.

vandus153
24. júl 2024

@veronikahalt aj ked otvorim usta a aj ked preglgnem

vandus153
24. júl 2024

@vandus153 presne aj ja musim otvorit usta aby sa narovnal tlak ale za par sekund to je zas

petralor
24. júl 2024

@leea111 dobrý deň prešlo vam to?

petralor
24. júl 2024

@veronikahalt ja to počujem nonstop. Nič mi na to nepomáha. Ráno som sa zobudila a mala som to a odvtedy to mam neustále. Aspoň kebyže tu čítam ze to niekomu prešlo a mala nádej. :( Na ORL mi nič nezistili.

vandus153
24. júl 2024

@petralor presne aj ja vkuse od rana do vecera … tiez usny nic.. pondelok idem neurologovi

vandus153
24. júl 2024

@petralor tiez ma znervoznuje ze som nenasla nikoho komu to preslo uz som presla cely intnernet… bola u usneho, imunologa, fyzioterapeuta, u zubara… uz len neurolog a stomachirurg

mariaola
25. júl 2024

@vandus153 Ja som bola tiež už u dvoch ušných aj dvoch neurológoch počas tých 1,5 roka čo mi buší- nepravidelne pulzuje v uchu. Ten posledný neurológ mi aj potvrdil konečne ako prvý diagnózu, ktorú som si vyzistila (ušný o nej nepočuli) po internete, Myoklonus stredného ucha, v češtine som našla článok, ale v Sj nie. No a hlavne v angličtine, alebo sa to ešte nazýva Tonic tensor tympani syndrome.
Inak príznaky môžu aj súvisieť s ochorením Eustachovej trubice. Myoklonus je to zriedkavý jav. Neurológ mi slubil MR, ak to neprejde.