babuľky chcem sa spýtať..či môže ísť o astmatický záchvat....už sa mi to stalo asi 3x....len som nevedela čo to je..a teraz mi diagnostikovali astmu.....
z ničoho nič....ma len zovrelo na hrudníku....hrozná bolesť....nemohla som sa nadýchnuť..len rýchlo som mohla dýchať...ani rozprávať sa mi nedalo.....len som sa zvierala v bolesti....na hrudi.....stalo sa mi to 2 x...večer..ked som si šla ľahnúť..a raz len tak u kamošky..keď sme sa rozprávali....trvalo to asi cca 5-8 minút...kým to pomaly odoznievalo...a dalo sa mi lepšie nadýchnuť....
má to spoločné z tou astmou ..čo mi diagnostikovali?. toto je príznak?
ďakujem za odpoveď.....
Ja mam diagnostikovanu astmu vyse roka, ale taky zachvat, ako popisujes, som nemala. Ja som mala dlhsiu dobu pocit tazoby na hrudi, pocit nedostatku vzduchu - tym mysli urcite obdobie viac ako rok, mozno aj dva. V zime to vymizlo, s nastupom jari sa objavilo. Minuly rok ma zacal trapit intenzivny suchy drazdivy kasel, ktory ma v noci budil (aj manzela) a kaslala som niekolko hodin, lapajuc po vzduchu, kym to preslo - sedela som 3 hodiny v obyvacke, aby som ho nebudila. Davala som si kvapky na suchy drazdivy kasel, ale bez najmensej ulavy. Po cca tyzdni som uz zasla za lekarkou ( myslela som, ze mam iba virozu). Ta ma poslala na alergo a plucne testy zistili uplne zuzene priedusky a plucnu kapacitu tym padom obmedzenu tesne pod 60%. Predpisali mi 2 spreje - na 3 dni Atrovent na rozsirenie priedusiek, aby sa k nim mohol dostat hlavny sprej - Flixotide ( kortikoid). Nezabudnem na ten pocit po druhej davke - vtedy som pochopila, ako velmi som mala to dychanie postihnute. Ono sa mi to zhorsovalo tak pomaly, ze som si vlastne na to zvykla, nevedela som, ze to vlastne nie je ok. Nocny kasel zmizol po 2 dnoch uzivania liekov. Teraz denne uzivam Flixotide. Skusala som v zime vysadit, ale do tyzdna bol kasel a pocit nedostatku vzduchu spat. V zime vsak viem fungovat na nizsej davke ako v lete. Ja osobne si myslim, ze astmaticky zachvat vyvola styk s alergenom alebo namaha...podla tvojho popisu by to snad mohla byt aj panicka porucha... ale ja so zachvatom skusenost nemam. Uzivas aj nejake lieky?
moja dcera mala astmu,aj mama ju ma,aj sestra.a aj svokra a svagrina.ale urcite to ani u jednej takto neprebieha.su to proste zachvaty sucheho kasla,ktore sa stupnuju az do dusenia.zalezi ako rychlo podas lieky.skor to vyzera na zachvat paniky,alebo mas nieco so srdcom...ale nie som lekar to je len tip.zajdi za lekarom a povec mu o tom,toto nebude astmou
@simsalabim môžem sa spýtať aké vyšetrenia si sa podrobila?
@janula2511 uz si moc nepamatam. Krvne testy, rengen pluc, spirometriu. Ci este nieco, uz neviem.
Moje astmaticke záchvaty boli podobne, u mna ich vyvolával aj veľký stres, predchádza m im pozitívnou mysľou, vyhybam sa velkej námahe a pre mňa silným alergénom.
Prosím vás tie čo máte astmu a chytí vás záchvat kašlu čo cítite vtedy? Ťažko sa viete nadýchnuť ale ako to je?
Tiez mam 11 rokov astmu a takto sa nikdy neprejavila. Mala som najskôr ťažšie dýchanie spojené s kašľom, v noci ma budil kašeľ. Pri záchvate sa len neviem nadýchnuť. Je s tým spojený sypot na pľúcach a niejedy taky pocit tazoby.
Baby,ja práve bojujem s tým,či nemám naozaj nábeh na astmu alebo alergiu
Už vyše mesiaca dom bola chorá,ale len nádcha,neskôr hlien.kasel. vždy bol pár dní pokoj,potom opäť až to skončilo akoby sipotom,hlas mi odišiel. Lekárka mi dala kleremid atb.
Ale cítim takú tazobu pri dýchaní. Včera som aj tlak mala vyšší a tiež taký tlak na hrudi. Teraz mám tlak ok,ale to dýchanie nie je bohvie čo.
Mám pocit,že sa viem zhlboka nadýchnuť iba keď si zivnem. Už takéto stavy som občas mala,ale keď tak uvažujem,možno by som ich mohla mať aj ako alergiu na nejaký peľ možno.
Na spirimeyrii som bola cca 2r dozadu,no taká narýchlo...
Teraz si občas odkadlem hlieny,ale inak nekaslem.
Ja už neviem,čo to môže bytm
celkom ma to zaujíma kedže sa mi ťažie dýcha že varj mám nábeh na astmu ale taký záchvat som nemala, poprosím Vás ako a kto vám to diagnostikoval čo vám dali ? jja mám sprej Ventolin a lieky ...a skúšame či je to ozaj astma ...